Schumacher'in Gizli Günlüğü

yazar:

kategori:

Wikileaks  bunu elbette ki ilk kezdir yapmıyor, daha önceden de Schumacher’in  tüm gizli sırlarını dünyaya ifşa etmişti. Bu günlükte birçok sürücünün ismi geçiyor. Günlükte zavallı Jenson’ı zorda bırakacak bilgiler de bulunuyor. Şifrelerini  çözdüğüm kadarıyla günlük şöyle:

Merhaba benim şahsi tifosilerim.

Çin yarışının ardından Schumi’nin nasıl bir ruh hali içinde olmasını bekliyorsunuz? Depresyonda olmasını mı yoksa bulutların üzerinde olmasını mı ? Dürüst ve açık olmak gerekirse ne birincisi ne de ikincisi. Fakat  Michael, bunlardan bir tanesi olmak zorunda diyorsanız o zaman ikincisi olsun.

En iyi sıralamanın tadını çıkaramadım. Her ne kadar ben değil de takım arkadaşım bu potansiyele ulaşsa da, araçta bir potansiyelin olduğunu görüyorum. Lokma suratlı Puci Vuci (Eşim Corinna)  her sıralama sonrasında giymem için üzerinde ‘Schumacher-P11’ yazan bir tişört getireceğini söylüyor.

Eğer bizimkinler araca yeterli miktarda yakıt koyarlarsa belki de yarışta bize yardımcı olabilir. Aramızda kalsın, size şunu söyleyebilirim: Şangay’da   en iyi şansımızın güvenlik aracı  olacağına dair  iddiaya girdik.

Benim eski arkadaşım, NASCAR kamyon sürücüsü kılığındaki  David Coultard, seyircilere Çin yarışında güvenlik aracının girmesinin yüzde doksan ihtimalle olduğunu söyledi. Buna dayanarak ilk dönemeçte heyecanlı birkaç çaylağın neden olacağı uzunca bir ilk dönemecin olacağı söylenebilirdi. Bundan dolayı Ross daha az yakıt yüküyle güvenlik aracının ardından sıvışabileceğimizi düşündü.  

Çok sayıda geçişin olduğu ve bu geçişlerin tamamında Kamui Kobayashi’nin olmadığı güzel bir yarışın tadını çıkardım. Çocuklarım küçükken bir Disney karakteri olan Kaptan Hook’la oynarlardı. Kaptan Hook her zaman azılı bir timsah tarafından köşe bucak kovalanır ve hiçbir zaman da timsahın elinden kurtulamazdı.   F1’de benim timsahım da Kamui Kobayashi. Benimkisi Kamui; Fernandonunki Vitaly Petrov. En hayati durumlarda, bu baş belalarından kurtulamamak bizim kaderimiz. Ya da Fernando’nun kaderi.

Hala, en azından Jenson Button’ın yaptığı şeyi yapmadım. (Hatırlatma son yarışta Jenson yanlışlıkla Red Bull garajına girmişti.) Jenson’ın koyu bir fanıyım, bu yüzden bu olay onun değerini düşüreceğini söyleyemem. Ama bizim önceki mühendisimiz Jock Clear bu durum karşısında “ne kütük amma !” derdi. Yarıştan sonra Jenson sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu;  fakat yanlış pite yöneldiğini anladığı andaki düşüncelerini bilmeyi çok isterdim.

Araçların minyatür modelini yapan Minichamps belki Red Bull pitindeki Mclaren’in özel baskı diyoramasını (3 boyutlu modelini) yapabilir. Jenson’ın bunların her birini tek tek satın almak zorunda kalması için bunu yapmalılar.

Çin’den çıkarılabilecek bazı başka sonuçlar da vardı. 2012 yılını Mercedes’te bitirdiğimde benim yerime kimin geçeceğini biliyorum. Sizce burada Norbert kimden bahsediyor : “Her zaman onun çok iyi ve çok yetenekli olduğunu biliyorduk. Doğru yerde olduğu zaman, bunu zaten DTM’de gördük, bu onun için çok özel olacak.”  Hayır, bu kardeşim Ralf değil, bu apaçık belli.

Şimdi aşağı inip bahisçiye gideceğim. Mercedes’e imza atacak bir sonraki kişinin Paul Di Resta olacağına dair eşek yüküyle paraya  bahse gireceğim. Norbert onun için “olağanüstü ve dikkate değer ” dedi, bana sorarsanız bu “ sonrasında sözleşme var” söylentiler için yeterli.  Muhtemelen Haug Paul’un menajeri Anthony Hamilton’ın adresini zaten biliyordur.

Beyni bir gezegen büyüklüğündeki Adrian Newey, Red Bull’un ön kanadının yerleri öptüğü hakkındaki spekülasyonlardan bıkıp usandığını okudum. Çok şanslı olmalı gridde  paketlerinden memnun olmayan pek çok insan var. Bu beceriksiz postacının ilk gününe benziyor.

Ferrari nerede hata yaptıklarını analiz ediyor, Williams düzlüğe nasıl çıkacaklarından emin değil ve Virgin eski arkadaşım Pat Symmonds Amcaya, araçlarının neden düşündüğü gibi hızlı olmadığını soruyor. Adrian bundan memnun olmalı.

Biz Mercedes olarak Türkiye de atacağımız yeni adımı dört gözle bekliyorum. Doğru yolda olduğumuza eminim. Size söz veriyorum üzerinde “Schumacher-P11” yazan tişörtü giymiyor olacağım.

Sevgilerle, Sizin Schuminiz.

 

Yazan: thrillercd

Kaynak: www.planetf1.com


Yorumlar

  1. Keske gercek olsaydi, pilotlar politik degilde boyle samimi cevaplar verebilseydi keske. Bu konuda Webber bir numaradir heralde 🙂

  2. Gerçek olmadığını anlamam fazla zaman almadı.

  3. tamda hiç gerçek gibi durmuyor diyecektim ki… değilmiş 🙂

  4. schumacher61 avatarı

    o mutluluk tarif edilemez…

  5. schumacher takıma prestijiyle değer katmaya ve tecrübesiyle sistemi oturtmaya geldi. yarış kazanmaya geldi.

  6. Hiçbirimiz tahmin edemezdik böyle olacağını ama oldu işte

  7. Arkadaşlar kızmayın ama bu günlük gerçek değil 🙂 Daha doğrusu Schumacher'in kaleminden değil. Zaten kaynağını da gösterdiğim gibi internette bir site Schumacher'in ağzından söylenmiş gibi birkaç günlük daha hazırlamıştı. Ben de bunu sizlerle paylaşmak istedim (dilim döndüğü ve çevirebildiğim kadarıyla ). Bu yazılan, günlük favori günlüğüm olmazsa da , yine de çok beğendiğimi söyleyebirim.

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher 1-2 Yarış Kazansa Bu Sene Galibiyeti Bırakın Podyuma Bile Çıksa Çok Mutlu Oluruz Schumacher Fanları Olarak…

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Haugun Yaptıgı Ayıp Yani.İyi Sürücüsü Oldugunu Herkes Biliyor Di Restanın Niye Böyle Birşey Diyorsunki.Schumacherin Üstünde Kat Kat Fazla Yük Bindi Şimdi..

  10. schumacher61 avatarı

    aslında hüzünlü bir yazı yazmış.eminim ki bu yazıyı yazarken bile hüzne boğulmuştur.ama son cümlesi bana inanılmaz bir umudun göstergesi olarak geldi.umarım sonuç ta güzel olur EFSANEM…

  11. Yazı çok içten ve çok samimi.
    Ancak bu uzun yazının içinde sadece;
    "2012 yılını Mercedes’te bitirdiğimde benim yerime kimin geçeceğini biliyorum. Sizce burada Norbert kimden bahsediyor "
    kısmı yüreğime ateş düşürdü 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir