Mclaren, Red Bull'un Egzozu Tarzında Çözüm Arıyor

yazar:

kategori:

Mclaren’e göre Red Bull’un hazırladığı motor haritası, egzoz beslemeli difüzörün tek turda daha iyi çalışmasını sağlıyor.

Mclaren’in Baş Yarış Mühendisi Phil Prew “Hem yarış hem de sıralamalarda aracımızın performansını geliştirmeyi hedefliyoruz.”

“Lastik optimizasyonu bir alan olabilir, farklı motor ayarları ise bir başka çözüm olabilir. Yere basma gücü üretimi egzoz gazlarının akışından çok büyük etkileniyor.” dedi.

Geçen sene, Red Bull’un sıralamalardaki üstünlüğünün ardından sıralamalarda daha fazla egzoz çıkışı gibi modellerin olabileceği konusu üstünde durulmuştu.

Red Bull’un bu tarz bir sistem kullandığı ve sıralamalarda avantaj sağladığı düşünülüyor. Ancak bu sistemin de motoru etkilediği ve dayanıklılık sorunlarına neden olabileceği söyleniyor.

Prew “Red Bull’un 0.3 ile 0.5 sn arasında arkasında kaldığımızı tahmin ediyorum ve açıkçası bu farkı kapatmayı hedefliyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ayrıca RedBull kanadı yere değecek kadar esnemiş.. 🙂

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mclarenin Redbull hayranlığı Newey'i kızdırmasın yine.Bu sefer Newey , egzos gazı çıkış şekli tartışmaları sıkmaya başladı diyebilir ya da haklı olarak mclaren bizi kopyalayarak gelişti diyebilir.

  3. nasıl oldu bende anlamadım.
    bir kulağımda haberde idi, dikkatim dağılmış galiba.

  4. ön kanat esnemiyor ki, araç komple esniyor. valla bravo.

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bir özürde site adına bekliyorum
    hey Allahım ya ne titizmişsiniz böyle 🙂

  6. Geçen sene Singapur a böyle iddalı yenilikle gitmiştik, lastikler dayanmamıştı yarışta. Yine öyle olmasın amam diyim. Yazı tura misali yenilik olmasın.

    Olmasın diyorumda bu test yasakları zaten başka türlüsüne izin vermiyor. Hadi hayırlısı…

  7. Özür.
    Mclaren, McLaren olacaktı.

  8. Yere basma gücü üretimi egzos gazlarının akışından çok büyük etkileniyor. (ki ahtapotu yapma sebebimiz)

    resim seçimi harikaötesi.

    haberin özeti. Red önde Mclaren gerisinde ve onu yakalayıp yakalayamayacağı şu anlık basın bültenlerine göre blur bir halde. (bizim için blur değil tabi)

  9. rocco junior avatarı

    Geçen sene Kore yarışı ile Vettel için yapılan sistem mi bu acaba?Orada başlamıştı ve ilk arızasını yine o yarışta vermişti.Görüyoruz ki bu sezon oldukça aşılmış bu sorun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir