Mclaren, Sıralamalarda Kumar Beklemiyor

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Türkiye yarışında lastiklerin çok büyük etkili olması bekleniyor ve bazı düşünceler, yarışa daha fazla temiz lastik ayırmak isteyen takımların sıralamalarda daha az lastik kullanarak geride kalmayı tercih edebileceği yönündeydi.

Phil Prew “Lastik aşınması Türkiye’de çok etkili faktör olacak ve 3 pit stop konusunda da bir kararsızlık olacak.”

“Temiz lastiklerin olmasının faydası olabilir. Ancak takımlar arasındaki rekabet sıralamalarda herkesle benzer lastik stratejisi uygulamanızı gerektirecek.”

“Biz bulunduğumuz durumda her zaman sıralama pozisyonuna önem vereceğiz. Çin’de Lewis’le yaptığımızı tekrar yapmayız demiyorum (3. seansta tek set lastik kullanmışlardı) ancak orada 1. ve 2. seansta tek set yumuşak lastikle geçebildiğimiz için şanslıydık. Bu da tek set lastiği saklamamızı sağladı. Ancak lastik koruma adına 3. seansta kumar oynamanın doğru olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Prew, aracı geliştirme dışında son haftalarda stratejiler üstünde de çok çalıştıklarını söyledi.

Prew “Bir çok alanda sürekli gelişim oldu. Kış boyunca ve ilk yarışlarda öğrendiklerimiz üzerinde çalıştık ve lastik kullanımı üstünde de çalışmalar devam etti.”

“Türkiye’de de farkı kapatmayı umuyoruz. Şu anda en hızlı araca sahip değiliz ve Red Bull hâlâ farkı kapatmayı istediğimiz takım. Türkiye’de de güncellemeler olacak ve bu sayede farkın kapanmasını umuyoruz.”

“Ancak ilk 3 yarışta araçlar arasındaki farkın pistten piste değişiklik gösterdiğini gördük. Türkiye’nin bizim için güçlü bir pist olması gerekiyor ve performansı değerlendirebilirsek, güncellemeler de iyi performans gösterir.”

“Aynı zamanda herkesin aracını geliştirmeyi hedeflediğinin de farkındayız. Her zaman yeteri kadar ve aynı zamanda diğerlerinden daha fazla gelişmeyi umuyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Webber in son yarışta gıcır gıcır lastiklerle nasıl yükseldiğini düşünürsek, Ön gruptaki takımlar sıralamalarda olabildiğince sert lastikle yukarılara tırmanmaya çalışacaktır.

  2. 3 pit en iddaali bence. Çünkü ne olursa olsun daha kontrol altında götürebiliyorsun yarışı.

  3. "Rusya üzerinden gelen soğuk hava ile sıcaklıklar perşembe gününden itibaren başta İstanul olmak üzere Marmara ve Batı Karadeniz ile Ege ve İç Anadolu'da hızla bir düşüşe sebep olacak ve pazar gününe kadar devam edecek. Türkiye genelinde sıcaklıkların 8 dereceye kadar düşmesi bekleniyor."muş gazetenin birisinin haberine göre.

    mclaren kumar beklemiyor ama, bakalım takımlar yağmur bekliyor mu?

    soğuk hava ve pist, stratejileri nasıl etkileyecek?

  4. rocco junior avatarı

    Avrupa'da havalar çok sıcak olmuyor en azından Malezya ve Bahreyn gibi ülkelerle kıyaslanamaz.Ama bu tip lastiği çok aşındıran pistlerde muhtemelen takımlar son 2-3dkya kadar bekleyecek q3te tur için.Artık yarışta en önemli stratejiyi belirlemenin kazanmakta hızdan bile önemli olduğu bir sezondayız.Yeterli hız+ en iyi strateji…

  5. rocco junior avatarı

    Avrupa'da havalar çok sıcak olmuyor en azından Malezya ve Bahreyn gibi ülkelerle kıyaslanamaz.Ama bu tip lastiği çok aşındıran pistlerde muhtemelen takımlar son 2-3dkya kadar bekleyecek q3te tur için.Artık yarışta en önemli stratejiyi belirlemenin kazanmakta hızdan bile önemli olduğu bir sezondayız.Yeterli hız+ en iyi strateji…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir