Vettel 2009'da Red Bull'da Olabilir

yazar:

kategori:

Red Bull koruması altında olan Sebastian Vettel, sezonun ilk üç yarışında görünüşe göre Red Bull’un patronlarını etkilemesinin ardından gelecek sene grubun "A" takımına geçecek gibi.

20 yaşındaki pilot, bu sene henüz bir yarış tamamlayamadı ama şimdiye kadar olan temposu, Red Bull’un üst düzey yarış müdürlerinden artan onay dalgalarına neden oldu.

Red Bull danışmanı Helmut Marko, 2009 sezonu için Vettel’in Toro Rosso’dan Red Bull’a geçecek gibi olduğunu kabul etti.

Helmut Marko: "Öyle düşünüyorum, evet. O özel biri ve yaşına göre iyi gelişmiş. Araçta çok agresif olabiliyor ama bunun yanında teknik ve iyi antrenmanlı"

"Red Bull, onunla 8 senedir birlikte ve bir kaç yıl daha sürecek olan bir anlaşmamız var."

Toro Rosso takım başkanı Franz Tost da Vettel’in kabiliyetini övd ve gelecek sezon zafer için mücadele edecek potansiyele sahip olduğuna inandığını söyledi.

Franz Tost: "O, şimdiye kadarki genç yeteklerden en iyisi. 15 yıldır yarışıyor ve bu yüzden sürüş açısından o, çok olgun. Ama ayrıca gerçekten akıllı ve bunun, onun başarısı için kilit nokta olduğunu düşünüyorum"

"Sebastian, kokpitte olan veya olmayan bir çok diğer pilotun seviyesinden çok daha yukarıda"

"Ona doğru aracı vermemiz durumunda görevini yapacağını biliyor. Şimdiden çok yüksek seviyeye ulaştı ve gelecek sene bineceği araca bağlı olmakla birlikte önce gidenlerden olabilir."

Toro Rosso ortaklarından Gerhard Berger, Vettel’in kendisine Michael Schumacher’i hatırlattığını kabul etti.

Berger: "Michael onu kartingde gördü ve potansiyelini hissetti, ve bu doğrulandı. Bazı açılardan benziyorlar. Sakinlik, sistematik yaklaşım, hafta sonu boyunca istikrarlı gelişim ve günün sonunda hakkını vermek"

"Onun için filmin çok hızlı olduğunu hissetmezsiniz. Araçta yaptığı her şeyi hatırlar ve mühendislere iyi bir şekilde anlatır. Çocukları biraz eleştirebilirim ama onun kaçırdığı bi şeyi bulmak için zorlanırım, tecrübe hariç"

"Ayakları yere basar, kendine çok güvenir ama kibirli değildir. Takımın tamamı onu sever. O kahramandır. Her iki pilotumuza da eşit davranıyoruz ama Sebastian, takımda biraz daha uzun zamandır bulunuyor ve çocukların hepsi onu seviyor"

Ama Berger ayrıca, Vettel’in Red Bull ile anlaşması bulurken, gelecek sezon Alman pilotun kimin adına yarışacağı bilmediğini kabul etti.

Berger: "Gelecek 3 yıl için Red Bull ile bir anlaşması var, Red Bull Racing ile değil. Ama onun gelecek sene nerede olacağını bilmiyorum"


Yorumlar

  1. sinan bilir .pilot kendine gore oncelik belirleyebilir para onemli der baska takıma gider.bir yerde yarısmak istemiyorsa sen nasıl yarıstırırsın onu?.bilerek 2 yarısta hata yapsa gondermek zorunda kalırsın.anlasmada hata nasıl yapılır yazmıyor heralde:).dusun biraz belki mantıklı gelir

  2. vettel yeni shumacher bunu biliyorum ama onu alt takımlarda yarıştırmaktansa yukarıki bir takımda yarıştırmak daha iyi bence.coulthard ın yeri olmamamalı.adam yaşlı diye bunak yaptınız adamı yaşı 37 şu anki gridde en yaşlısı.hatırlarsanız shumide 2006 da 37 yaşındaydı ama şamp. mücadelesi veriyordu.bence coulthard ın 2010 dada yarışması lazım onun sayesinde 2 şampiyonluk yaşadı ve kendini mclarene adadı.hep 2.ci pilot olması isendi ondan vede bunu layıkıyla yerine getirdi.ondan daha itaatkar birini düşünüyomusunuz????

  3. sinan  bilir avatarı

    anlaşmadan önce olan pilotun yarışmak istediği takımdır he?vay be.ozaman bu adamlar yıllardır boşuna birbirileriyle kağıtlar imzalayıp duruyorlar 😀

  4. anlaşmadan daha önemli olan şey vettelin yarışmak istediği takımdır.Mclareni isterse parası ödenir gelir.Bmw zorla bizde yarışcak diyemez.tamamen Vettele kalmış birşey

  5. Mc laren kardeş vettel in 2010 için BMW ile öncelik antlaşması var basına yansımadı ama vettelin mclarene transferini BMW önledi izin verde kendi pilotunu rakiplerine kaptırmasın.

  6. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    kesinlikle bende inannıyorum seneye redbullda olur coultartın yerine ne de olsa adam yaşlandı artık

  7. REd Bull un zaten 2 iyi pilotu var. SAtın McLarene 🙂 oda mutlu olsun mclarende :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir