Massa: "Yeni Kurallar Yarışmayı Geliştirecek"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa, oluksuz lastiklerin tekrar gündeme gelmesi ve düşük downforce düzenlemelerinin gelecek sezon Formula 1’de gösteriyi geliştireceğine inanıyor.

Brezilyalı pilot, Salı günü Bridgestone’nin oluksuz lastiklerini Barselona’daki testte denedi ve lastikler tarafından elde edilen tutunmanın, pilot yeneğine daha fazla dayandığını söyledi.

Massa: "Onları (oluksuz lastikleri) dün denedim ve çok keyif aldım. Ama gelecek sezon tam anlamıyla aynı olmayacak. Çünkü, araçla ilgili bir çok yönetmelikte değişiklik olacak"

"Bununla birlikte şunu söylemeliyim ki inanılmaz derecede tutunmaya sahip bir araca geri dönmek güzeldi. Bu yüzden bir pilot, büyük çaba sarfetmeli. Bu yüzden, gerçekten keyif aldım. Bu denli iyi bir araçla oluksuz lastikler gerçekten keyif verici"

Ayrıca 2009’da downforce seviyesini önemli ölçüde düşürecek olan yeni kuralların, seyirciler açısından daha iyi olup olmadığının sorulması üzerine Massa: "Bana göre daha iyi olacak. Çünkü, oluksuz lastiklerle sürüş daha güzel. Çok daha fazla tutunma var"

"Bazı aerodinamikleri çıkarmak suretiyle geçiş belki de daha kolay olacak. Ve oluksuz lastiklerle daha fazla mekanik tutunma elde edeceksiniz ve aerodinamik yüklemeyi kaybetmeden bir aracı kullanmanıza izin verilecek. Bunun yardımı çok olacak ve gösteri daha da iyi olacak"

Massa ayrıca, radikal bir ön burun ve ön kanadın da dahil olduğu Ferrari’nin yeni aero gelişimleri ile de memnuniyet yaşadığını ifade etti.

Massa: "Bir köpek balığına benziyor: Ağzı var, herşey var, bu yüzden bir köpek balığına benzediğini söyleyebilirim. Aracı ufak ufak geliştirdiğimizi söyleyebilirim. Bu bir gelişim: bundan sonra aracın 1 saniye daha hızlı olacağını söyleyemem ama burada ve orada bir parça gelişimle yolumuzda gidebiliriz"

"Araçtan memnunum. Dün ve bugün kullandığım her zaman çok hızlı ve istikrarlıydı."

Brezilyalı pilot, yeni burnun önemliliğini de çok dikkate almadı ve tur zamanlarından önemli gelişmelerin gelmeyeceğini belirtti.

Massa: "Bir şey değişmedi. Aerodinamiklerde bir parça kazanırsınız. Bu yüzden herhangi bir avantaj yok. Rüzgâr tünelinde yapacağımız işler var ve bunun gibi burun buluna delik, belki de fazladan küçük kanatçık eklemeye benzer bir şey"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir