Formula 1 Sezon İçi Testleri Geri Dönebilir

yazar:

kategori:

Todt, 2009’da spora getirilen sezon içi testlerin tamamen yasaklanmasının hata olduğunu kabul ediyor ve bunu düzeltmek için çalışacağını söylüyor.

Todt, 23 Haziran’da yapılacak olan Formula 1 Komisyonu toplantısında 2 günlük 3 test seansının geri getirilmesi teklifinde bulunacağını belirtti.

Ancak bunun kabulü için tüm takımların değişikliğe onay vermesi gerekiyor.

Todt “Bana göre sezon içerisinde test yasağı aptalca bir karar. Geçmişte de sene içerisinde sınırsız bir şekilde test yapmak çılgıncaydı. Ancak sınırsız testlerden bir anda tamamen yasaklamak doğru değildi. Bu genç sürücülerin test yapmasına ve F1 deneyimi kazanmasına izin vermiyor. Gelecekte bunun değişmesi için çalışacağım.”

“Tamamiyle serbest olmaz. Takımların fabrikalarında simülatörleri var bu yüzden büyük takımlar için testlerin yasaklanmasının harcamaları kestiğini söyleyemeyiz.”

“Sezon içerisinde mümkün olduğu kadar gün içerisinde test yapılması için zorlayacağız ancak kurallara da saygı duyacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 2013'ten sonraki motor kurallarını gerçekleştirince, motor gelişmelerine de izin verin de bari; en azından 1.6 turbo motorlarınız bir işe yarasın. PURE'un geliştiricisi maliyeti epey düşüreceğiz diyorsa, karlar da motoru hep geliştirmek için kullanılabilir.

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hadi Todt göreyim seni
    sezon için testlerin mutlaka ama mutlaka geri dönmesi lazim
    zaten Todt'un dile getirdiği gibi aptalca bir karardı sezon içi testlerin yasaklaması adına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir