Alonso: "1 Saniyeye Daha İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Bu sene gridde sürekli olarak 5. sırayı elde eden Alonso, bir önceki yarışa göre pol pozisyonuna 0.6 sn yaklaşmalarına rağmen yaklaşık 1 saniyeye daha ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Alonso “Araç iyiydi, daha rahat sürülüyordu ve daha rekabetçi görünüyor. Çin’de 1.4 sn poleden gerideydik, burada ise 0.8 sn fark var. KEsinlikle doğru yolda ilerliyoruz ancak tam olarak düzelmek için bir saniyeye daha ihtiyacımız var ve umarım önümüzdeki 2-3 yarışta bunu başarabiliriz.” dedi.

Alonso, geçen sene Almanya’dan itibaren mücadeleye dahil olmalarına rağmen,bu sene Red Bull’un kırılgan olmaması halinde ilerleyen yarışlarda farkı kapatmanın daha zor olabileceğini düşünüyor.

Alonso “Seneleri kıyaslamak zordur ancak benzer durum var. Red Bull üstün ve tek değişen şey geçen sene daha üstün bir araca sahip olmaları. Ancak geçen sene her pazar günü puan kazanmıyorlardı. Bu sene ilk 3 yarışta çok iyi iş çıkardılar ve çok fazla puan topladılar.” edi.

Alonso ayrıca Mercedes’in gelişiminden endişe duyduğunu kabul etti.

Alonso “Mercedes şu ana kadar mükemmel bir hafta sonu geçirdi ve çok rekabetçiydiler.”

“Red Bull ve Mclaren ile farkı kapattığımız doğru ancak her şeyin ortasında Mercedes faktörü devreye girdi.”

“Daha fazla mücadele var. Herkesin önünde bitirebiliyorsanız bu mücadele iyidir ancak arkalarında bitiriyorsanız o zaman kötü olur. Bu herkes için aynı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Herhalde sen günümüz f1ini izlemiyorsun sacit.Takımlar büyük upgradelerle 1sn kazanabilir.Mercedes örneği,Mclarenin hızla toparlanışı hem de 2 haftada ve daha pek çok örnek var.Geçen sezon Ferrari'nin ikinci yarıda nasıl geliştiğine bir bak istersen

  2. 1 sn muhahahhaha ne kadar da az bir süre,1 diyorsun hemen bir saniye geçiyor;ama bu normal hayatta.f1'de 1 saniye bir ömür beeeee:)))kaplumbağa tavşan misali:=)))

  3. rocco junior avatarı

    Olucak Alonso olucak er ya da geç farkı kapatıcaz ama o zamana kadar şampiyona belki bitmiş olucak.Çünkü benim takımlarda ümidim yok pilotlarda ise iyice azalıyor ama elbet mağlup edicez.İspanya'da tamamen farklı araç;egzoz,difüzör,esneyen kanat,zemin,süspansiyon geliyor.Diğerleride yerinde saymıyor lakin bugünkü gibi daha büyük bir adım atarsak onlar 1 biz 2 adım atarsak bunu başarabiliriz.Artık rüzgar tünelimiz sorunlu değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir