Todt: "2013 Motor Kurallarının Değişmesi İçin Neden Yok"

yazar:

kategori:

2013’te planlanan büyük kural değişiklikleri kapsamında 1.6 litrelik turbo motorlara geçilecek ve bazı takımlar buna karşı çıkıyorlar. Üreticiler bu motorlara karşı gelse de Todt, kuralların uygulanacağını söylüyor.

Todt “Değişen bir şey yok. 2013’ten itibaren yeni motor kuralları olacak. Bu konuda ticari hak sahiplerinin söyleyebileceği bir şey yok.”

“Dünya Motor Sporları Konseyi’nde bu karar alındı, orada 26 üye var ve orada F1 dünyasından 2 isim var. Birisi en eski üye olan Ferrari, diğeri ise ticari hakların sahiplerinin temsilcisi Bernie Ecclestone.”

“Ve o zaman herkesin kuralları onayladığını tekrar ediyorum. Bu yüzden 2013’te yeni motorlar olacak.” dedi.

Kuralların değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine Todt “İşlerin değişebileceği dünyada yaşıyoruz. Sadece küçük F1 dünyası yok. Dünyada olan bir çok şey var.”

“Dramatik şeyler olabiliyor ve bazı şeyleri tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Ancak şu an için kuralları değiştirmeyi düşünmek için bir neden yok çünkü herkes bunu kuralları, bu sektörde yer alan kişilerle uzun görüşmelerin sonucunda kabul etti.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Formüla her geçen sene giderek daha da zevksiz olmaya başladı. Bu sene artık yarış ta izlememeye başladım. 370 km yapan 19 bin çevrimli motorlar şimdi 310 km zor yapıyor. Murat 124 izlemekten farksız olmaya başladı. Yahu neredeyse yağmurlu havada güvenlik araçları daha hızlı be. Börni alsın formülasını çeksin gitsin Türkiye den.

  2. Bencede değişmemeli Renault çoktan başladı çalişmalara

  3. Yahu GP2 4000cc IRL 3500cc motor kullanıyor, F1 zaten 2400cc, neden uğraşıyorsunuz ki daha da düşürmeye?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir