Ferrari: "Doğru Yolda Gidiyoruz"

yazar:

kategori:

Öncelikle sıralamalarda sorunlar yaşayan takım, geçen birkaç haftalık arayı rüzgâr tünelindeki sıkıntıları giderme çalışmaları ile geçirdi.

Sorunun kaynağına inmiş gibi görünen Ferrari, İspanya için planlanan güncellemelerde daha da ileri gitmeyi amaçlıyor.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “En azından bu hafta sorunu gördüklerimize göre doğru yolda ilerliyoruz. Bu doğrultuda başka bir adım daha bekliyorum. Çünkü bunu yaparsak, durumu anlamışız demektir; yani bu, doğru yönde ilerliyoruz anlamına gelir”

“İnsanlara söylediğim şey şu: Diğerlerinin uyuyakalmasını beklemeyin. Diğer bütün rakipler tepki verecek ve gelişecek. Ve bu sene, çok mücadeleli bir sene; gerçi Red Bull en hızlısı ve en dayanıklısı ama göreceğiz”

“Performans seviyesini korumaları konusunda baskı her zaman onların üzerinde olacak. Bu yüzden onların üzerine (daha da) baskı uygulamaya çalışacağız; ve baskı altında olduğunuzda hata yaparsınız”

Bu sene sıralamanın eskisi kadar önemli olmamasına rağmen Domenicali, yine de ön gruba yakın kalkış yapmalarının Alonso ve Massa’ya yardım edebileceğine inanıyor.

Domenicali: “Bütün yarışlar boyunca bunu unutmamamız gerekiyor: Her yerde tempomuz çok kötü değildi. Ama çok geride başladığınızda, yarış temponuzu tam olarak gösteremezsiniz. Çünkü iyi bir kalkış yapmanız ve trafikten kurtulmanız gerekiyor. Böylece lastiklerinize zarar vermiyorsunuz. Asıl mesele bu”

“Yarış tempomuzun geliştiğini doğruladığımızı söyleyebilirim. Çünkü Türkiye’de yumuşak lastiklerle Webber’den daha hızlıydık, Vettel ile aynıydık. Sert lastiklerde ise Webber’in yeni bir seti vardı, bundan azamisini elde edebildi. Ama biz çok ama çok rekabetçiydik.”

“Eğer Fernando, (ilk turlarda) Rosberg’in arkasında olmasaydı, onu geçebilseydi, Red Bull’ların hava koridorunda olmasını beklerdik. Kesinlikle bunu söyleyebilirim”

“Genel olarak geliştik ve sıralamadaki fark azaldı. Yarış temposunda da bunu düşürdük ama zaten iyiydi. Sonuçta sıralamalarda gelişmemiz gerek ve bunu İspanya’da yapmalıyız”


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Seneye testler artıcakmış Jean Todt'un dediğine göre.Kısıtlı olarak yılda 3er kez 2günlük test seansı yani toplam 6 gün.

  2. rocco junior avatarı

    Belkide kers olmaması avantajdır.Kim bilir bizim araçta kers olmasa belki çok daha güçlü bir araç ortaya çıkacaktı.Kersin getirisi kadar götürüsüde var.

  3. evet ferrari gelişiyor, ama dünkü mücadelede Webberin KERS'inin olmadığını da eklemek gerek.

  4. pit stoplarda pitstop basına 1.2 falan kotulerdı zaten toplamda 5 sanıyeye yakın fark oluyo..vettele okadar yakın olsaydı daha degısık olabılırdı..en azından veber yakalayamazdı..

  5. Pit stoplar hızlansın, araç da hızlanmaya devam etsin başka bir şey istemiyorum ben 🙂

  6. rocco junior avatarı

    1-Pit stoplar hızlanmalı,
    2-Araç hızlanmaya devam etmeli,tek turda ilk 3ten start almalı
    3-Startları kazanmalıyız

    Onları yenebilmenin en önemli belkide tek yolu sıralamada önlerinde olmak ya da start anıyla geçmek.Bunu Çin'de gördük o yüzden bu sene sıralama eskisi kadar önemli değil lafına katılmıyorum.En önde başlarsan her zaman kazanma ihtimalin artıyor,lastikleri koruyorsun,baskıdan uzan oluyorsun vs vs…

  7. Ferrari gözle görülür bir şekilde gelişti bakalım iki hafta sonra neler olacak Fernando Webber mücadelesi zevkliydi.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sen o takımdan gitmedikçe Ferrari şampiyon olamayacak.

  9. Ferrari gözle görülür bir şekilde gelişti bakalım iki hafta sonra neler olacak Fernando Webber mücadelesi harikaydı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir