Horner: "Red Bull Yenilmez Değil"

yazar:

kategori:

İstanbul’daki yarışta Vettel, 4. yarışta 3. galibiyetini aldı ve liderliğini pekiştirdi.

İyi bir farkla önde olmalarına rağmen Red Bull Takım Patronu Christian Horner, işlerin bir anda değişebileceğine işaret etti.

Horner: “İşin özünde her şey çok çabuk bir şekilde değişebilir. Fernando, Türkiye’de bize zor zamanlar yaşattı ve diğer hiç kimse oyunun içinde görünmedi. Ama 2-3 hafta önce McLaren vardı, Mercedes de bir adım atmış görünüyor.”

“Bu yüzden hassas bir nokta yakaladığında bunun size performans dönüşü büyük oluyor. Rahatlayamayız. Kafamızı öne eğip öğrenmeye devam etmeli ve araca performans eklemeyi sürdürmeliyiz.”

“Bu bizim 18. galibiyetimizdi. Bu yüzden uzun bir yol kat ettik ve bu tecrübenin üzerine inşa ediyoruz”

“Barselona’ya takımlar tablosunda 43 puan, pilotlarda da Sebastian’la 34 puan farkla lider gitmek muhteşem. Bu muhteşem”

“Ama hepimizin bildiği gibi bu puanlar çok çabuk bir şekilde eriyebilir. Geçen sene Türkiye’de 43 puanı kolayca vermiştik. Bu, 12 ay sonra alınan güzel bir 1-2 sonuçtu”

Horner, bu sene Red Bull’un formunun, Vettel’in artan olgunluğu ile pekiştiğini belirtti.

Vettel: “Sebastian’ın şimdi tecrübesinin faydalarını gördüğünü düşünüyorum. O, son dünya şampiyonu ama bunu bir baskı olarak görmüyor, bundan keyif alıyor ve olağanüstü bir form yakaladı. Lastiklerin nasıl çalıştığını ve onlardan ne alması gerektiğini iyi biliyor. Burada gerçekten ama gerçekten etkileyiciydi.”

Horner, sezon başında başlarına bela olan KERS’te artık sorunları hallettiklerine inanıyor.

Horner: “Bu hafta sonu ileri yönde iyi bir adım attık. Burada Seb ile sorun yaşamadık ve Mark ile de küçük bir meselemiz oldu. Çünkü Fernando ile yarışırken sistemi çok sert bir şekilde zorluyordu”

“Ama düzenlemeler, teknolojiden öğrendiklerimizle yapıldı ve bu hafta sonu kesinlikle katkı sağladı.”


Yorumlar

  1. mclarenin yarışkazanması diyorsan bırakta kazansınlar herzaman redbull kazanamaz zaten öle olsa işin tadı kaçardıben mutluyum sadece drs ne bileyim suni geçişler gösteriyor gibi zaten lastikler ve kers yardımcı oluyor barccelonada çok ciddi bir mücadele bekliyorummm

  2. Horner psikolojik olarak mesaj vermiş kovalamakdan kaçmak her zaman daha iyidir bence çünkü bir iki adım öndesiniz demekdir

  3. 43 puandan kastı dubleyi vermiştik diyor.

  4. Horner biraz çekimser davranmış,

    Geçtiğimiz haftalarda McLaren burunlarının dibindeydi bu haftada da Ferrari, Barça da Ferrari ve McLaren diplerinde olacaktır yine, McLaren redbul a ilk golünü Çin de attı. Hornerın dizlerinin bağı çözülecektir…..

  5. Geçen sene yapamadıklarını busene yaptılar mutlu olmalılar

  6. Adamdan saymıyorlar belki 😀
    Adama okadar şey yaptılarki

  7. oooolesine ooole avatarı
    oooolesine ooole

    "Geçen sene Türkiye'de 43 puanı kolayca vermiştik."
    43 değil Webber 3. olarak 15 puan almıştı, yani 28 puan verilmişti…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir