Vettel'in Yaşı, Şampanyayı İçmesini Engelledi

yazar:

kategori:

The Sun ve Sunday Mirror’un haberlerine göre şampiyona lideri Sebastian Vettel’e, Türkiye’de içki içme konusunda 24 yaş sınırının olması nedeniyle şampanyayı içmemesi söylendi.

Takım patronu Horner de bunu doğruladı: “Pilotlarla yapılan kısa toplantıda bu söylenmişti. Yasalar 24 diyor, o ise 23 yaşında”

Ülkemizdeki alkol reklamı yasağı, Sauber’in Tequila sponsorunun da araçta yer alamamasına neden oldu.


Yorumlar

  1. “if they do they will be suckered into the euro­ debacle and then cheap holidays in Turkey will be a­ distant memory“ yuhh haberin altinda okudugum en sacma yorum bu. formula-1 le uzaktan yakindan alakasi olmamasini gectim, adamin derdi sadece ucuz tatil.

  2. Evde içiyoruz iyide dışarda barda filan ne yapıcaz. Yazda geliyor, çorbamı içelim?

    Araba kullanacağımız zaman içmiyoruz fazla ama artık yürüyeceğimiz zamanda içemiyeceğiz artık. Zuahahaha.

  3. Sigara da sorun yok. Çünkü hem ben içmiyorum hem yanımda içildiği zaman rahatsız oluyorum.

    İçki de öyle bir sorun yok. Yanındaki ağızıyla içtiği sürece tabi.

  4.  formula1fan avatarı

    ben yarışı izledim ve kendi gözlerimle o şampanyayı kafaya diktiğini resmen gördüm açıkçası 😀

  5. çok saçma bence. içtiğini bende gördüm. şahsen ben 16 yaşındayım ailemin kontrolünde bazende arkadaşlarla içiyorum ama çok değil tabi 😀
    yabancı sitelerde resmen bizi ayıplıyorlar. o sevinçle içer insan tabi ki. hem ne içkiler içmiştir o 😀 sanki kimse içmiyor. abartmasınlar

  6. Türkiye'de içki içme yaşı 24 değil. Bu 24 yaş sınırı herhangi bir içki markasının sponsor olduğu( bu olayda şampanya firması) organizasyonlarda geçerli olan bir kural. Tabii ingiliz gazeteleri fırsatı kaçırmamış. Sanki ülkede 24 yaşın altındaki herkese içki yasak gibi yansıtmışlar. Bizim site de aynen çevirdiği için öyle algılanmış. Yasak falan yok yani.

  7. Yazık geldiğimiz yere bakın. Uluslararası bir organizasyon ve çağ dışı yasaklar.

  8. bunlar tırıvırı ben alkol kullanmıyorum ama sigara kullanıyorum bir çok kapalı yerde içildiğine şahit oldum sigaranın alkol yasağı ise dışarıda 24 yaş altındakiler alkol kullanamıyor ama topluma açık yerde değilsen mesela evdeysen tabikide içersin buna kimse karışamaz.

  9. ben içtiğini gördüm:DDd

  10. artık bu kalktı dizilerde gelen paranın belli bir miktarı rtük'e ödenirse reklam kapanmıyor ama filmlerde bilmiyorum.

  11. Nasıl içmedi elimde görüntüler var çektigim

  12. Gercekten bazen boyle sacma seylerle karsilasabiliyoruz, gecen televizyonda bir film seyrediyorum, film oscar almis film ve icinde Fedex reklami var, daha dogrusu fedex sponsor olmus filme ve filmin sonuna kadar cesitli yerlerde Fedex cikiyor, ve bizimkiler bunu golgeliyor 🙂 Yahu adam sponsor olmus ve filmde buyuk payi var, onu nasil engellersin? 🙂 Bunun siyasetle ve hukumetle alakasi oldugunu soylemiyorum, sadece bazen sacma yasalar goruyoruz bu sekilde..

  13. sigara yasağı da var ama ben sana bir solukta sadece İstiklalde en az on tane yer sayarım :))

  14. Böyle yasak mı olurmuş. O zaman ben ayvayı yedim. Daha 3 sene var içmeme. Nasıl dayanıcam yaw?

  15. Aslında Şubat ayında çıkan yeni kanun hakkında söylenebilecek çok şey var ancak yeri burası değil. Kanun spor etkinliklerine içki firmalarının sponsor olmasını yasaklıyor. Bu yüzden Sauber'in sponsorunun gözükmediği gibi şampanyaların üzerlerindeki markalar da çıkarılmıştı. Aslında biraz daha ileri gitseydik "Hayır bu organizasyonda içki satışı var." diyerekten pilotlar dahil kimseyi 24 yaşından küçük diyerek içeri almayabilirdik.

  16. mcl- attack avatarı

    Tüm F1 e rezil ettiler bizi 🙂

  17. ben podyumun önundeydim vettel gayet rahat bi şekilde içti 24 içki içme yaş sınırı değil ki

  18. bi fırt mı 😀 kim takar bizimkileri ya 😀 deli gibi içmiştir hemde 😀 24müş peeeh, kadıköyde içen kişilerin hepsi 24 altı hatta 22 altı 😀

  19. Tolga Soydan avatarı

    kim dedi be 24 die 🙂

  20. içseydi kimse bişey demezdi ama yasalarımıza saygı göstermeleri çok güzel.

  21. Felipe Massa avatarı

    hem de ne içmiştir 😉

  22. Garajda bi fırt çekmiştir yavv 😀

  23. Buna güldüm işte 😀
    Seneye içersin evlat :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir