Formula 1 Dünyasından DRS Destekli Geçişe Destek Geliyor

yazar:

kategori:

2011 Türkiye GP geçiş oranı açısından en çok geçişin olduğu yarışlardan birisi oldu ve önündeki sürücüyü geçmeye çalışan sürücüler DRS’yi kullanmalarıyla birlikte pek sıkıntı yaşamıyormuş gibi göründüler.

Christian Horner “Bazı elementler ortadan kaldı ve geçişlerin çok kolay olduğu konusu tartışılabilir. Ancak araçların pozisyon mücadeleleri vermeleri harika ve DRS’yi kullanmak için 1 sn içerisinde yer almak için sürücüler çok sıkı çalışmak zorunda. Bu yüzden duruma başka bir etken eklendi.” dedi.

Renault’nun teknik patronu James Allison “Burada lastik aşınması yüksek olduğu, sürücüler farklı pit stop stratejileri seçtiği ve farklı dönemlerde pite girdikleri için performans üzerinde bunların çok etkisi oldu.”

“Ancak birbirlerini takip eden ve aynı stratejiyi uygulayan isimlerin önündekinin arkasında bir çok tur kaldığını gördük. Bence FIA tam olarak doğru şeyi yaptı.”

“Bana göre geçişler çok kolaylaşmadı. Eğlence sektöründeyiz ve çok eğlenceli yarışlar oluyor.” dedi.

Sam Michael “Trafikten endişe duymayacağınız için optimum stratejiyi uygulayabilirsiniz. Ancak amaç da buydu. DRS spor için oldukça faydalı ve oldukça iyi.”

“Bunun yanında 15 turluk lastik varken ve diğerleri temiz lastiklerle arkanızdayken, büyük performans farkı olduğu için DRS olsun ya da olmasın sizi geçer.” dedi.

Rubens Barrichello “İstanbul’da DRS olmasaydı geçiş olmazdı. Pist biraz Interlagos pistine benziyor. Hafif açılı viraj var ve bu aslında düzlük. Bu da aracın sürüklenmesine neden oluyor. Böylece arkadan gelen adam hava koridoruna daha fazla girebiliyor.”

“Bu yüzden bu pist geçişin çok olabileceği bir yerdi ve bunun gibi daha fazlasına ihtiyacımız var. DRS’nin olmasıyla birlikte sürücüler neredeyse düzlük öncesinde geçiyorlardı çünkü o tür virajda sürüklenme azalıyor ve viraj geçişin olmasını sağlıyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Amaç sadece geçişse alın başardınız zaten bir şekilde eklentilerle bu başarılabilirdi bizim derdimiz hani nerde mücadele, yarış, yetenekler…..
    Bernie'nin dediği gibi pisti de ıslatırsın zart zurt geçiş yine olur.

    Önceki senelerde Mr.Brawn'ın daha geçenlerde de Rosberg'in çok güzel açıklamaları vardı bu meselelerin özü ile ilgili.

  2. hay sizin drs sisteminize ..lar lan ortalığa çocuk oyuncağına döndü f1.eski zevki alamıyorum bu nasıl bir f1 zaten lastikler istenen zevki ve geçişi yaşatıyor ne gerek var drs ye derhal yasaklansın bence ama mümkün değil derhal yasaklanması zira fia nın koyduğu bir kuralı diğer sezonun başından önce yasakladığını görmedim hiç.

  3. Güzel kardeşim gönül isterdi ki motor geliştirme sınırsız olsun .O zaman birileri çıkıp övünerek motorlarını övsün.Bizde alkış tutup işte motorsporlarının zirvesi burası diyebilseydik.Günümüz f1 i artık rekabetten uzak yapay bir hal aldı.Benim derdim bu .Lastiğe bile razıydım yani.Bu kadar basite kaçmanın ne anlamı var.

  4. Geçiş az diye şikayet ediyorduk.Tamam evet geçiş olsun ama ben savunmada izlemek istiyorum.Artık f1'de savunma denen bişi kalmadı.geçiş var ama her pilot istedigi gibi geçiş yapabiliyor.pilotaj artık yavas yavas yerini tamamen aracın performansına bırakıyor.araç iyise iyisin kötüse kötü

  5. Sinan abi bir çok kez gördük Drs ile geçiş oluyor ama çoğu zamanda bi o kadar savaş oluyor geçilmemek için..bunlarıda göz ardı etme 😉

  6. "Bunun yanında 15 turluk lastik varken ve diğerleri temiz lastiklerle arkanızdayken, büyük performans farkı olduğu için DRS olsun ya da olmasın sizi geçer."

    E bu yetmez mi zaten geçiş yapmak için.Bu kadar basitleştirmenin ne manası var.Drs alanına girince arkadaki otomatikman geçiyor zaten .Bunu izlemek izledğiniz eski bir f1 yarışını tekrar seyretmek gibi birşey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir