Zemin Etkisinin Spora Dönüşü Erteleniyor

yazar:

kategori:

2013’te turbo motorların spora dönmesinin yanında bir çok kural değişikliği planlanıyor ve bu değişiklikler içerisinde zemin etkisinin de spora döndürülmesi planlanıyordu. Bu kuralın geri getirilmesiyle birlikte daha yakın yarışların olması planlanıyordu.

Ancak planlar üzerinde yapılan detaylı analizlerin ardından takımlar, FIA’nın istediği downforce seviyesine ulaşmak için çok fazla radikal olmaları gerektiği için bunun iptalini istiyorlar.

Türkiye’de yapılan FOTA toplantısında, 2013 için planlanan bu kuralın iptali konusunda karar kılındı ve çarşamba günü FIA’nın Teknik Çalışma Grubu toplantısında anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. hocam o bilgide bir yanlislik olabilir. havanin hizi arttikca basinci duser. bu yuzdende arac yere yapisir daha fazla downforce saglanmis olur. yani en azindan ben boyle biliyroum. =)

  2. Açıklamadan pek birşey anlamadım ama ilk açıklandığında da çok hoş karşılamamıştım bu kararı.

    Zemin etkisi kısaca taban, yer düzlemi arasında havanın yönlendirilmesiyle hız kazandırılması sonucu düşük basınç ile aşağı bastırma kuvveti kazanmaktır kısaca hızlanan hava koridoru ile yere yapışma denebilir. O 2nci paragrafınız garip olmuş biraz. Uçaklarda yer etkisi kaldırma sağlarken karada yapışma… Daha çok mekanik tutuşa katkısı olan bir tekniktir. Düzlüklerde mükemmel iken virajlarda düşündürür. Geçmişte V8, touring serilerinde felan da kullanıldı hatta eski videoların bazılarında düzlükde dikine taklaya kalkan araçların bir sebebide buydu. 🙂 Champ carda kullanılıyordu ama şuan hangi serilerde var tam olarak bilmiyorum. Dediğim gibi tehlikeli de bir teknik çünki yer yani pist düzleminin etkisi çok büyük ölçeğin üstünde düzensiz bir havayı
    araç altına alırsanız ters tepiyor bu sistemde ve yükselme yaşanıyor yani ani downforce kaybı. Misal Mercedes gibi üreticiler yol araçlarına uygulamak için çaba sarfettiler zamanında ama vaz geçildi malum yollar pistler kadar temiz değil.:)

    Bu da ilk konusu
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/16387-Zemin-Etkisi-Turbo-Motorlar-2013te-Dnmeye-Hazrlanyor.rss

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    f1 araçlarının eteklerinin zemine kadar kapatılmasıyla yere basma kuvvetinin çoğunluğu buradan sağlanması. ama bunu tesine şöyle bir bilgide buldum.

    Ön taraftan giren hava, yanlardan sızmadan, arka taraftan çıkar.
    Hız arttıkça aracın altında git gide güçlenen bir hava akımı oluşur.
    Bu hava akımı, aracı yükseltir. Yükselen aracın ivmesi ve hızı artar. Ancak yol tutuşu da ciddi oranda düşer.

  4. bu zemin etkisi ne yaw
    biraz fıransızım bu konuya da

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    şu zemin etkisi kuralı gelsede F1 80lerdeki gibi olsa o zaman görün mücadeleleri DRS, KERS falan kaldırılsa .bunlar yarışçılığı bitirdi resmen bana göre. şimdi düşünüyorumda gerçek yarışçılar senna'nın zamanındakiler ve hatta schumacher-hakkinen zamanı bile diyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir