Toyota İçin Zor Birgün

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, bu hafta Barcelona’da gerçekleştirilecek olan üç günlük test gününde Toyota’da test görevi devralan isim oldu. Trulli zamanının büyük bir bölümünü TF108’in yeni aerodinamik bölümleri üzerinde çalışarak harcadı. Bunun yanında gelecek hafta yapılacak olan İspanya Grand Prix’inin ayarları konusunda çalışmada bulundu. İtalyan pilot ayrıca soğutma sistemi ve süspansiyonlar üzerinde çalışmalarda bulundu. Öğle yemeğinden önce Toyota pilotunun çalışması vites kutusu sorunu yüzünden kesilmek zorunda kaldı. Trulli testlerin son gününde yarın piste geri dönecek.

"Bu sabah iyi bir başlangıç yaptık ve iyi tur zamanları elde ettik. Malesef sabahın ilerleyen saatlerinde sorun yaşadık ve kısa bir süre durmak zorunda kaldık. Bu durum günü biraz zorlaştırdı. Öğle yemeğinden sonra piste döndüğümüzde pist oldukça rüzgarlı ve tozluydu. Bu durum datalar arasında karşılaştırma yapmayı gerçekten de zorlaştırdı. Hala endişeli değilim çünkü aracın ayarı oldukça iyi. Tabi bu arada gelecek haftaki yarış için burada olduğumuzda pist koşulları tamamiyle farklı olacak."

Test takımı menajeri Gerd Pfeiffer ise Trulli’nin açıklamalarına eklemede bulundu: " Bizim için test yapmak adına çok zorlu bir gündü. Bütün programı uygulamayı ümit etmiştik çünkü yarın pistte yağmur bekliyoruz. Sonlara doğru yemekten sonra vites kutusunda meydana gelen sorun nedeniyle biraz zaman kaybettik. Öğleden sonra yeni lastiklerle pistteyken bu kez de iki defa kırmızı ışıklara takıldık. Hala elde edebileceğimiz en iyi mesafeyi katettiğimizi düşünüyorum. Jarno rüzgarın aniden şiddetini arttırması ve pist koşullarının değişmesine karşın yarış için farklı yarış ayarları üzerinde çalıştı. Bunların yanında aerodinami, soğutma sistemi ve süspansiyon ile ilgili çalıştı ve yardımcı olacak veriler topladık."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir