Mercedes, Schumacher'in Arkasında

yazar:

kategori:

Schumacher, ülkemizdeki yarışın başında Petrov ile temas yaşayıp kanadığını kırmasının ardından pite girmek zorunda kaldı ve günü heba oldu. Ön gruptan kopan Alman pilot, puan alamadan İstanbul’dan ayrıldı.

Yarıştan sonraki açıklamalarda Schumacher, keyif almadığını söylemiş; bu sözleri de sene sonunda sporu tekrar bırakabileceği yönünde düşünceleri alevlendirmişti.

Ama Mercedes’ten Norbert Haug, Schumacher’e inandıklarını belirtti.

Haug: “Başarı eksik olduğunda, eleştiriler hayatınızda kaçınılmaz olur. Michael Schumacher gibi 7 dünya şampiyonluğu bulunan biri başarılı olamazsa, eleştiriler üzerine üzerine yağar”

“Nedenini anlıyorum: İnsanlar Michael ve Mercedes’ten en üst seviyede performans bekliyor ki bu bizim hedeflerimizle örtüşüyor.”

“İstanbul’da Michael’in antrenman ve yarıştaki tur dereceleri analiz edildiğinde iyi bir temposu olduğu görülüyor. İkinci turdaki temas ve kanat değişimi olmasa, 6. veya 7. olacak kadar hızlıydı”

“Bu bir umut değil, gerçek. O potansiyelle sonuçlar kendiliğinden gelecektir.”

Haug, Schumacher’in Türkiye’de muhabirlere keyif almadığını söylemesine şaşırmadığını belirtti ama geçmişte muazzam başarılar almış birinden bu sözlerin beklenebileceğini ifade etti.

Haug: “Michael’in Pazar gününden çok keyif almamasını anlayabiliyorum. Çarpışması olmasa daha iyi sonuçlar alabileceğini bilerek 12.lik için yarışması çok zordur. Barselona’da (keyif alacağına) inanıyorum”

“Takımımıza güveniyoruz, pilotlarımıza güveniyoruz ve hedeflerimizi başarma adına odaklanmış, sakin bir şekilde çalışıyoruz”

Haug ayrıca Mercedes GP’nin F1’de öyle hemen başarı yakalanacağına inanmadığını söyledi ama takımın bu sezonki ilerleyişinin, sonunda hedeflerine ulaşabileceklerinin kanıtı olduğunu ekledi.

Haug: “Yeni düzenimize 18 ay önce başladık ve çok mücadeleci bir ortamda rekabet ediyoruz. Bizden önce bütün diğer başarılı takımlar gibi bizim de gelişmek ve öğrenmek için zamana ihtiyacımız var.”

“Bu süreç, doğru yolda ilerliyor”


Yorumlar

  1. Çok güzel yazmış. İyi bir özet ve katılınmayacak nokta yok, teşekkürler.

  2. insanlar mercten yarış kazanan bir otomobil bekliyorlarsa bunun başlıca sebebi michael schumacher. eğer o olmasaydı takımın bu kadar taraftarı olmazdı ve en hızlı 4. takım olması çoktan kabullenilmiş olurdu. haug da schuminin bu "değerinin" farkında ve ısrarla onu savunmaya devam ediyor.

    malezya ve çinde şuminin yarış hızı iyiydi, sandığımın aksine istanbulda da hızlı olduğu diğer yorumcuların alıntılarında açıklanmış. ben hala şuminin zaman zaman gerçek hızına ulaşsa da eski günlerindeki kadar hızlı olmadığını düşünüyorum. ama yarış hızı tatmin edici olduğuna göre tek ihtiyacı olan şeyin yarışlara nicoya benzer pozisyonlarda başlamak olduğu görülüyor. catalunyada iyi bir sıralama performansı ve devamında gelecek güçlü bir yarış onun ve bizim tekrar keyif almaya başlamamız için yeterli olacaktır.

  3. stanbul'daki yarışın ertesi gün manşetlere göz gezdirdiğinizde sanki Schumacher havlu atmış zannedebilirdiniz.

    Yarışın ardından verdiği ropörtajlarda 'fazla keyif almıyorum' sözleri farklı farklı yorumlandı ve bu sözlerden milyonlarca hikaye üretildi.

    Bu yorumlardan en ağır basanı 7 kez Dünya Şampiyonu pilotun artık yaşlandığı ve eskisi gibi maksimum gücünü kullanamadığı hakkında olanlardı.

    Aslında İstanbul'daki yarışı Vitaly Petrov ile temas etmesiyle sona ermişti. Ardından televizyon başındaki izleyiciler Schumacher'in kaybettiği pozisyona ulaşmaya çalışırken Rubens Barrichello, Kamui Kobayashi, Adrian Sutil ve Felipe Massa ile de tekerlek tekerleğe mücadelelere girdiğini gördü.

    Fakat Pirelli lastikleri ve DRS gibi yeni yeni icatlara sahip olan günümüz F1'inde televizyondan bakıp yorum yapılamaz. Artık daha derin incelemeler yapmak gerek.

    Evet, 3 aracın yanyana bir viraja geldiğini görmek inanılmaz bir eğlence. Çarpışan lastikler, geçip tekrar geçilmeler ve apeksi kaçırmalar… Ama bu mücadelelerin çoğu pilotlara yarış sonunda fayda sağlamadı.

    Mark Webber artık birbiriyle gerçekten yarışan F1 araçları olmadığını, bunun yerine lastiği biten bir aracın taze lastiklerle gelen bir araca yol verme sahnelerinin olduğu bir spor izlediğimizi söylemişti. Aşınmış lastiklere sahip bir pilotun arkasından gelenlere karşı hiç bir şansı yok ve yol vermeli.

    Böyle geçişler gerçek değil. Çünkü lastikler 5 saniyeye varan farklar yaratabiliyor. Artık eskiden olduğu gibi kahraman pilotların tekerlek tekerleğe mücadeleleri kalmadı.

    Bu şartlar altında yarış esnasında yaşanan 'lastik' geçişleri ile gerçek pozisyon geçişlerini ayırt etmek lazım.

    İşte Schumacher'in yarışına da böyle bakmak lazım. Aslında o patır patır pozisyon kaybederken, ölen lastikleri ile boğuşmaktaydı.

    Aslında onun saf hızına ve performansına baktığınızda hayal kırıklığına uğraması çok doğal. Çünkü o hızla iyi bir sonuç elde etmeliydi.

    Peki ne oldu? Petrov ile çarpışması herşeyini bitirdi. Elbette bu kazayı engelleyebilirdi, ama bu ayrı bir konu. O kazanın ardından yeni bir ön kanat takmak için pite girdi ve mecburen Jenson Button gibi 3 pitstop stratejisine geçmek zorunda kaldı.

    Pitstopunun ardından Schumacher, Button'nın 27.7 saniye gerisindeydi. Taze lastiklerinin de faydası ile ilk bölümde Button ile olan farkını 20 saniyeye indirdi. Ki Schumacher trafikle boğuşurken, Button yalnız ve rahattı.

    Son pitstopların ardından, orta bölüm kaosundan dolayı Schumacher 29 saniye geriye düştü, fakat ardından öyle bir zorladı ki damalı bayrağa Button'nın 26 saniye gerisinde geldi.

    Yani yarış boyunca tek bir kişi ile yarıştı çünkü ikisi de aynı stratejiyi uyguluyordu. Ve bu savaşta Schumacher, McLaren pilotundan çok daha hızlıydı.

    Elbette Schumacher'in daha taze lastiklere sahip olduğunu söyleyebilirsiniz, fakat Alman pilotun sürekli orta bölümün kaosu içinde olduğunu da hesaba katarsanız Button'nın ne olursa olsun daha avantajlı olduğunu görürsünüz.

    Tabiiki 12.lik gurur duyulacak bir sonuç değil ve elbette bu ona 'fazla keyif vermemiştir'. Fakat bu yarışın onun için bir utanç kaynağı olduğunu söylemek saçmalık olur.

    Öte yandan sezonun geride kalan yarışlarına bakarsanız Schumacher'in bir türlü kusursuz bir araca sahip olamadığını görürsünüz.

    Yaşadığı DRS sorunları onu Nico Rosberg'den daha çok etkiledi. Çünkü virajları dönerken arka kanadın tam olarak yerine oturmadığını düşünürseniz ne kadar zor şartlar altında kaldığını anlarsınız.

    Sonra Çin'de ne oldu? DRS sorunu halloldu derken Q2'de kanadında bir sorun yaşadı.

    Türkiye'de antremanlarda çok iyi bir performans sergiledikten sonra anlaşılmayan sebeplerden dolayı Q3'de bir varlık gösteremedi.

    Ama bu sorunların sergilediği kötü performansın tek nedeni olduğunu söylemek yanlış olur. Çünkü o Ferrari'de galibiyetler elde eden hali ile aynı durumda değil. Genç Schumi geçmişte kaldı, fakat içinde hala o eski gücünün emareleri var.

    Ayrıca Schumacher'in basına yaptığı kötü yorumlara bakarak Türkiye Grand Prix'i yüzünden pes edip sporu bırakacağını asla düşünmeyin.

    7 Dünya şampiyonluğu ve 91 yarış kazanan birisi için podyum dışındaki savaşlar doğal olarak 'fazla keyif vermez.' tabii.

    İstanbul'un ardından üzgün olması onun Mercedes GP'ye bağlılığında bir zayıflama olacağı anlamına gelemez. Ve onun iyi yarışlar çıkartabilecek bir kapasitesi olduğu gerçeğini de gölgede bırakamaz.

    Ne zaman podyuma döner, o zaman Michael Schumacher 'fazla keyif' almaya başlar. Ve onun bu keyfi almadan sporu terkedip gideceğini asla düşünmeyin. Efsane henüz sona ermedi.

    Kaynak – Autosport – Jonathan Noble

  4. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOfffff ooooofff

  5. Schumacher61 avatarı

    Arkadaşlar hatırlarsınız en son barcelona testlerinde efsane resmen uçmuştu. Rosberg'e hatta vettel'e bile fark atmıştı. Şimdi size birşey diyecem yazın bir kenara; SCHUMACHER yarışta testlerdeki derecelerini yapsın, yarışı en yakın rakibinin en az 5 sn önünde rahat kazanır. Ama yine yazın bir kenara SCHUMACHER yarışta o dereceleri yapamayacak veya o performansı gösteremeyecek. Bunun sebebi de SCHUMCHER olmayacak takım olacak. Yazın bir kenara düşünsenize, sezon öncesi hazırlıklarda büyük bir çoğunlukla takım arkadaşını geçen bir adam şimdi ise daha önce araçta hiç olmamış veya halledilmiş sorunları yaşıyor. Ne hikmetse sezon öncesinde çoğunlukla takın arkadaşının gerisinde kalan rosberg genel olarak araçtan memnun, sıralamalarda 0 problem, yarışta 0 problem. Sorsan stilleri aynı. Dostlar açık bir şekilde haug hariç ( belki fry'da ) rosberg'i destekliyor. Ondan sezon öncesi bir güzel faydalandılar, şimdide nico'cuklarına istediği gibi bir araç vermeye çalışıyorlar. Bu arada rosberg'te kötü bir pilot değil, geleceği olduğunu düşünüyorum ama, SCHUMACHER'in ilâsında bir pilot değil. Bu dediklerim komplo teorisi değil, Barcelona'nı bekleyin ve görün….

  6. Schumacher61 avatarı

    Dostum ağzından bal saklıyor… :)))

  7. arkasında falan durmayın sadece sorunsuz bi haftasonu yaşatın şu adama yeter

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Umarım O Aklındaki Olur 🙂

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ya arkadaş birde ross brawn çıkıp dediki daha çok yarış ayarları öncelikli olmalı kaç yarış geçti halen anlamadılar mı bu ayarları?

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sevgili thrillercd thrillercd,
    arkadaşları boşver sen salla gitsin.
    Schumacher'in öyle umuyorum ve inanıyorumki bir hedefi var (yanılma payımda var kabul etmem gerekir ama inşallah benim tahmin ettiğim hedeftir.)
    bu hedef zor bir hedef
    bu hedefin ne olduğunu şimdilik ben sizlere aktarmayacağım
    ama bu hedefe ulaşırsa ulaşır tek isim Schumacher başarır.
    kısaca belkide tüyo vermem gerekirse (bunu bazı uyanık,zeki inmsanlar çözebilir belki ama )
    Mercedes ile 2012'den sonra yani sözleşmesi bittiğinden itibaren yeni ve son sözleşmeye atacak.
    işte o zaman dananın kuyruğu kopacak.
    dediğim gibi sadece tahmin ve özellikle ben bir fanı olarak bu hedefini çok ama çok istiyorum canı gönülden
    bunları gerçekleştirirse işte o zaman gör tarihin yeniden yazıldığını :p 🙂

  11. "Mercedes, Schumacher'in Arkasında"

    Bu nasıl bir ifade böyle? Bence "Schumi hala Mercedesin arkasında" ibaresi daha doğru olur. Schumi ufak bir hatayla kaza yaptı diye tüm oklar üzerine çevrildi. Ama kimse Mercedes ve Rosberg ne yaptı diye sormuyor. Rosberg 3 başladığı ve 2 sıraya yükseldiği yarışta hiç bir varlık gösteremedi. Sadece son bölümde yeni lastiklerin etkisiyle ve mercedesin stratejisiyle bir sıra kazanabildi. Ve neredeyse yarış boyunca bir kaç mücadele dışında fazla mücadeleye girmedi. (ya da ben göremedim) Trafiğin ortasında kalan ve sürekli mücadele içinde kalan ise schumi oldu.

    Şimdi gelelim mercedese. Şu an F1 takımları arasında bütçe olarak ilk 4 takımdan birtanesi. Ve bu takım hala ayar yapmakta sıkıntı çekiyor. Aracın performansını bir türlü yansıtamıyorlar. Daha önce de bu tip söylemler her zaman vardı ve bu istanbulda çok net bir şekilde açığa çıktı. Mercedes takımı her iki pilotuna da farklı ayar yapıyor. Rosberg araç boşken daha iyi performans gösterirken sıralamalar bunun en büyük belirtisi, Schumi araç dolu olduğunda ön tarafa yakın derecelere imza atıyor. Yani iki araç birleştiği zaman gerçek bir yarış performansı görebiliyoruz. Ve koskoca mercedes takımı tam bir yarış ayarı yapmaktan bile acizken biz burda schumiyi hedef gösteriyoruz.

    Ben ciddi anlamda bırakmasından yanayım. Çünkü bu takımla değil şampiyonluk kürsü bile görmesi mümkün değil schuminin…

  12. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Öncelikle şunu belirteyim: MGP taraftarı olsam da pilot olarak Schumacher'i tutuyorum. Ama Rosberg'e düşman değilim.

    Schumacher 10 yaş genç olsa mutlaka daha iyi yarışlar çıkarırdı. Bundan eminim. Schumacher'in pilotajı eskisi gibi değil. Ama sıralamalarda Rosberg'den 1.1 saniye fark yiyecek kadar da kötü değil. Sıralama turlarında ya büyük bir hata yaptı ya da aracı sorunluydu. Yarışta da malum kaza yaşandı. Genelde Rosberg, Schumacher'den hızlı. Ama Schumi'ye güçlü ve sorunsuz bir araç verin işte o zaman eski Schumi'ye yakın bir Schumi göreceksiniz.

    Bu arada, takımın önde gelen isimlerinden sadece Norbert Haug, Schumacher'le gerçekten ilgileniyor. Mesela Ross Brawn sanki Schumi'yi hiç önemsemiyor. Bilmiyorum belki de bana öyle geliyordur.

  13. "İstanbul'da Michael'in antrenman ve yarıştaki tur dereceleri analiz edildiğinde iyi bir temposu olduğu görülüyor. İkinci turdaki temas ve kanat değişimi olmasa, 6. veya 7. olacak kadar hızlıydı"

    Bunu troller hariç herkes biliyor. Tabi bilmekle de iş bitmiyor, bunu sıralamalara taşıması lazım ve bunu sağlaması için de zırt pırt sorun çıkarmayacak aracı sizin vermeniz gerekir.

    Alttaki açıklama da Mercedesin resmi sitesinden, hani yarışta Nicodan daha kötü performans gösterdi diyen arkadaşlara kapak niyetinde cevap. Gerçi her şeyin eşit olduğu ilk stint yeterince iyi bir cevaptı.

    Essentially, Michael ran a three-stop race to which that unplanned early pit stop was added. He used only four sets of tyres in the race: the set of options on which he started and completed the first two laps, was re-used for his final 13-lap stint to the chequered flag.

    Indeed, the total time that Michael spent in the pits for that first stop to replace the damaged wing was 30.182s. At the end of the race, in 12th position, he was just 25 seconds behind Jenson Button, who had also run a three-stop strategy.

    He may have been involved in plenty of on-track battles on Sunday, but Michael’s pace in clean air was extremely strong – even though, stopping out of phase with the cars around him, he had even more on-track scraps than during a normal race: when his tyres were old, the cars around him were running new, and vice versa.

    But everything suggests that, without that early unscheduled stop, Michael would have been battling with Button and Heidfeld all afternoon, at the very least, for sixth place…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir