O hipofiz cücesi'nin ülkemize katkısının %1'i kadar ülkemize katkı yap ondan sonra o insanı eleştir!

O yazısına hepimizin tepki göstermesi gerektiği görüşündeyim. Kendi düşüncelerimi ben şu şekilde şahsiyete iletmiş bulunmaktayım.

Dünyanın en büyük ve prestijli spor organizasyonlarından biri olan Formula 1’in ticari haklarını elinde bulunduran “hipofiz cücesi” dediğiniz o insan bu organizasyonu ülkemize getirilmesine katkı sağlayarak ülkemize küresel düzeyde tanıtım fırsatı vermiş olup yıllık 13 milyon dolar maliyetle 200 milyon dolarlık eşdeğer bir tanıtım yapmasına olanak sağlamıştır.

Anlamanız için sözü daha da açmak gerekirse geçen hafta yapılan o yarışı, aralarında dünya ekonomisinde söz sahibi, ülkemize yatırım yapma potansiyeli olan şirketlerin CEO’larının da bulunduğu 520 milyon tekil izleyici canlı izlemiş, doğal olarak da ÜLKEMİZİ izlemiştir.

Ancak bu şekilde olaya global bakabilmeniz için en önce at gözlüklerinizi çıkarıp olayın sadece üç beş tane bizim arabalarımıza benzemeyen! araçların beton! bir pist üzerinde fıldır fıldır dönmelerinden ibaret olmadığını kabul etmeniz ve olayın arka yüzünü de araştırmanız gerekir.

Ama maalesef yukarıda ünlem işaretleriyle belirttiğim tabirlerinizi düşündüğümüz zaman bu spora ne kadar uzak olduğunuz anlaşılıyor ve sizin de o ülkemiz insanının özellikle çok bilmiş entel geçinen yazar kısmının bilmediği bir şey üzerine yorum yapma hastalığına kapılmış olduğunuzu görüyoruz. Allah acil şifalar versin. Bu duruma uyan güzel bir söz vardır: Bilgin yoksa fikrin de olmasın.

Ben yazınızda belirttiğiniz ne o zengin çocuklarından biriyim ne de çok param olsa da şu arabadan alsam diyen orta halli bir memurun çocuğuyum. Bir üniversite öğrencisi olarak bu spora gönül vermiş, spor denilince aklına sadece Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gelmeyen, daha sayamadığım bir çok katkısına kendimin de destek olması için arkadaşlarını organize edip yarışa götürmüş ve bu sayede bir damlacıkta olsa bu muazzam organizasyonun devamı için katkıda bulunmuş ve sizin gibi sadece dar bir pencereden bakıp ülkemizin yararına katkıda bulunacak yerine, ülkemizi muhasır medeniyetlerin seviyesinden uzaklaştıracak düşünce yapısında olmadığım için haklı bir gurur ve onur yaşayan biriyim.

Gelelim şu fiyat artışı konusuna. Emin olun devletimiz sizin gibi düşünseydi, 3 günlük etkinliğe bakıp “Ya zaten kimse gitmiyor, maliyeti çıkaramıyoruz biletlerden” deseydi, (bu arada bu sene yapılan yarışa 3 günde toplam 115 bin seyirci gelmiştir), kısa vadede kar amacı gütseydi şu an anlaşma çabaları sürmez çoktan iptal olurdu. Şükür ki devletimizde bazı insanlar kar/zarar hesaplamalarını olayın tüm boyutlarını hesaba katarak yapıyorlar. Bu yüzdendir ki 26 milyon dolarlık talep gelince hemen vazgeçme yolunu tuttturmuyorlar.

Yok ben ille de bu sığ düşüncemi sürdürecem derseniz, lütfen, rica ediyorum, bu gibi anlaması futbol maçlarından biraz daha zor olan, daha etraflıca düşünen bir zihniyet gerektiren organizasyonlara dukunmayın, haklarında yazmayın. Bir sürü malzeme var hayatın içinden, politikadan, siyasetten. Hem daha çok okur kazanırsınız. İlla ki spordan mı yazacaksınız? Koskocaman 3 büyüüüüüük takım neye yetmiyo ki?

Bu arada küçük bir dipnot: Yazınızda “Yıllarca E5 otoyolunda; minibüsünden şehir otobüsüne, taksisinden özel otosuna kadar her çeşit araçla kapışmış bir sürücü” olduğunuzu belirttiniz. Geçen aylarda haber manşetlerine çıkan İstanbul’da içi yolcuyla dolu bir dolmuşun sürücünün hız tutkusu ve dikkatsizliği yüzünden bir tırla kazasına katkıda bulunmuş olmanızdan dolayı da umarım vicdanınız rahat bir şekilde geceleri uyuyabiliyorsunuzdur.

İşte sizler buna katkıda bulunurken, eleştirdiğiniz hipofiz cücesi’nin Formula 1’i de yol ve araç güvenliğine katkıda bulunur. FARK! Nasıl katkıda bulunuyormuş diye sormayın, zahmet edip araştırın öğrenirsiniz. Belki böylece diğer eleştirilerinize de cevap bulursunuz.

Ama durun, bunun gibi önemsiz işlerde o değerli vaktinizi harcayamazsınız değil mi? Sizin daha ülkeyi kurtarmanız gerekiyor. Ne diyelim, kolay gelsin…


Yorumlar

  1. soyadı gibi duman olmuş bu adam oraya buraya sataşıp popülarite edinmek istiyor bu imkanı vermeyelim derim.

  2. Ben mail yollamanın bir işe yarayacağına inanmıyorum. Bugüne kadar da mail yollama kampanyaları ile elde edilen bir başarı görmedim hiçbir zaman. Eğer ki gerçekten bir etki yaratmak istiyorsak bir grup toplayıp, Vatan gazetesinin önüne gidip, Pankart açıp, basın açıklaması yaparak bu iğrenç yazıyı protesto etmeliyiz. Ancak bu şekilde gerçekten sesimizi duyurabiliriz. Organize olmayı başarır ve bunu yaparsak gerçekten bu kara cahil adamın işine son verilmesi söz konusu olabilir.

  3. BENDE ilettim!

  4. BU, s.duman ADLI ŞAHISA YAZDIĞIM MAİL;

    Son kullanma tarihi dolmuş olan bir kişiden ancak bozuk bir yazı çıkar. Tarih kendisini Otistik insanlardan üstün olduğunu zanneden bir acizi her daim utançla ve nefretle anacaktır.

    Otizm'e, Otistik İnsanlara, Türkiye'deki Formula 1 severlere ve trafikte yarış yapan canavarlar yüzünden hayatını kaybeden insanların ailelerine karşı sorumluluğunuzu yerine getirmenizi bekliyoruz.

    Bu utanılası yazınızı da esefle kınıyoruz.

  5. BU DA VATAN GAZETESİNE YAZDIĞIM MAİL:

    Vatan Gazetesi'nin dikkatine;

    Gazeteniz yazarı selahattin duman adlı kişinin 09.05.2011 tarihinde gazetenizde yayınlanan, otizm hastalarını aşağılayan, topluma açık yollarda araçlarla yarış yapılmasını normal gören ve toplumun belli bir kısımının davranış biçimini pezevenklik olarak yorumlayan utanç verici yazısından dolayı bu mail aracılığıyla kendisini ve gazetenizi kınıyorum.

    Bir Vatan Gazetesi okuru olarak selahattin duman adlı kişi gazetenizde yazı yayınladığı sürece Vatan gazetesi okumayacağımı ve sebebini tüm dostlarımla paylaşacağımı bilmenizi isterim.

    Otistik olmak insanların kendi seçimleri değildir ancak Otizm'le dalga geçmek ve benzetmelerde bulunmak ta bir ''İnsan'ın'' yapacağı iş değildir. Bunu yapsa yapsa selahattin duman denen şahıs gibiler yapar.

    Vatan Gazetesi'nin Otizm'e, Otistik İnsanlara, Türkiye'deki Formula 1 severlere ve trafikte yarış yapan canavarlar yüzünden hayatını kaybeden insanların ailelerine karşı sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz.

    Murat AKSOY

  6. Merhabalar, S.D. gibi insanlar aslında yazar sıfatına girmeyi hak etmeyen, başkalarının gölgesinde eline verilen fırsatı değerlendirmesini bilen kendini en üst düzeyde gören egolu varlıklardan biridir.
    Kendisi hoşuna giden yorumu okuyup kendi fikrine yakın olanı seçerek taraf belirtmeye çalışarak saygınlığını ayaklar altına almakta; bu insanın Formula 1 için bu şekilde olumsuz eleştiri yapması okuma ve araştırma eksikliğini gösteriyor (kişisel egosunu söylemeye gerek yok) ki bir yazar için utanç verici, değerli arkadaşlar ülkemizde okuma yazma oranını düşünürseniz ve bu oran içinde bu gibi yazarlar olduğunu düşünürseniz, hedef kitleleri de bellidir, yetebilecekleri ancak ve ancak bu kadarla sınırlıdır. Öfkeye kapılmadan bu gibi varlıkları önemsemeden bizler bu gerçek spor için mücadelemizi verirsek, cahillerin eline koz da vermemiş oluruz.

  7. Densiz moruk. Ben şahsen o herifin e-posta adresine sülalesi ve kendisiyle ilgili en güzel dileklerimi ilettim, size de tavsiye ederim.

  8. Fındık kadar beyni varsa, az çok anlamıştır diye umut ediyorum!!!

    Etme Eşşeknen muhabbet küstürürsün, silme cam kırıgıyla kestürüsün… =)

  9. Vallahi az bile olmuş fakat gayet yeterli he bunları da anlayabileceğini sanmıyorum ya o başka.
    Bir insan bir haltı bilmiyor olabilir de bari ahkam kesmese kurtulması lazım bu topraklarda ki insanların bundan tabi ilk önce yazarım diye gezenlerin, göz önünde olanların, halk beni takip etmeli diyenlerin….
    Ahh ki ağlanacak hali var bazılarının……

  10. efendimayin  avatarı

    Futboldan başka spor bu ülkede bilinmez bazen f1 ini bir daha hiç gelmemesini istiyorum. Tv yayınından tutun gazete manşetlerine kadar f1 i hiç anlayamadık. Bu ülkeye futbol yeter neyimize f1.

  11. Yorumunuz harika elinize sağlık umarım bu cevabınız sadece birilerine değil bu zihniyette olan tüm insanlara ulaşmıştır… Sporu 3 büyükler olarak bilen bir zihniyet ne kadar anlar bu yazıdan bilemiyorum ama yinede bir fark yaratacağını düşünüyorum tekrar teşekkür ediyorum bu güzel yazı için…

  12. bu vatan yazarı S.D. isimli yazar oldugunu sanan arkadaş yaklaşık 10 yıl önce pek populerdi sonra populer yazılar sönüverdi… sonra .. işte son hali bu ..

    tamam gecen sene izlediğim son yarıstan sonra hakketmiyoruz biz ya diye düşünmüştüm.. ama ben bile bu kadar ayaklarım yerden uzak yazamam..

    sporu sadece futbol sanan yazarken kime yazdıgı kadar kimlere yazmadıgını düşünen bir adam için bu kadar nefes tüketmek bile fazla..

    ayrıca cevabınız içinde teşekkürler

  13. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    CÜCEYEEE NE SOYLEDİGİN UMRUMDA BİLE DEGİL… AMA EDEPLİ BİR YAZI YAZAMAMISSIN… F1 KİTLESİNİ KIZDIRMAKTAN BASKA BİR İCRAAT DÖKULMEMIS KALEMİNDEN… PİST BOŞDA KALIRSA ALIRSIN SENİN GİBİ KISIR BİR SEKİLDE DUSUNEN TANIDIKLARINI ONLARLA TURLARSIN… FORMULA 1e SENİN LAF SOYLEMEYE NE BİLGİN NE GÖRUSUN NEDE DUSUNCE TARZIN YETMEZ… 13 MİILYON DOLAR KARSILIGINDA BELKİDE 200-250 MİLYON DOLAR ARASI REKLAM YAPILIYOR… DUNYADA YARIM MİLYAR İNSAN BU SPORU TAKİP EDİYOR ve ÜLKEMİZİN İSMİNİ DUYUYOR… SADECE SU KADARINI SOYLEMEK ISTIYORUM… ESSEK NE ANLAR HOSAFTAN ( bu yawşak herife direkt bunu yazdım sabah kalkınca oku PEZEVENK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir