Türkiye GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

 

 

Toro Rosso STR6 – Entegre Fren Çözümü

Toro Rosso takımı Türkiye’de tamamen yeni bir ön fren sistemi denedi. Süspansiyonun üst bölümde yer almasıyla birlikte fren diski tek bir ünite olarak entegre edildi. Genelde takımlar çan bölümünü ayrı bir bölüm olarak kullanıyorlar ancak Toro Rosso bunu karbon diske bağladı. Bu çözümle birlikte ağırlıktan biraz kazanç sağlarken daha sert bir sistem elde etti.

 

Ferrari F 150 Italia – Yeni Ön Kanat

Ferrari, Türkiye’de Şanghay’da kısa bir şekilde test ettiği yeni ön kanadı kullandı. Bu ön kanat her açıdan önceki versiyonundan farklı. Bu ön kanadın kenarları tamamen yeni ve kenarların yere en yakın bölümü (1 numaralı bölüm) geçen sene F10’da kullanılan kanat gibi. Bunun yanında yatay ana profilinin kenarları yukarıya doğru kalkık ve ön kanat kenarları dışarıya doğru kıvrımlı(3). Ön kanatta ayrıca 3 planya kullanıldı ve ayar mekanizmasında değişikliğe gidildi.

Mercedes MGP W02 – Yenilenen Ön Kanat

Mercedes önümüzdeki İspanya yarışında bir çok değişiklik planlıyor ve bunlar içerisinde yeni soğutma sistemiyle egzoz sistemi yer alıyor. İstanbul’da ise ana profildeki boşlukta değişiklik yapılırken farklı aero ve mekanik ayarlarla aracın kontrolü önemli bir şekilde geliştirildi.

Red Bull RB7 – Yeni Egzoz Yapısı

Red Bull Türkiye’de çok daha karışık bir egzoz sistemi getirdi. Bu sistem aracın difüzörüne çok daha iyi bir şekilde entegre edilmiş. Ancak bu yeni sistem Vettel’in cuma günü antrenmanlarda geçirdiği kaza nedeniyle hasar gördü ve takım eski sistemle yarışmak zorunda kaldı. Yeni sistemde, sarı renk ile gösterilen daha küçük yatay bölüm kullanılırken (bu daha önce Toro Rosso tarafından kullanılmıştı) egzoz ve difüzörden akan hava akımının iyileştirilmesi hedeflendi. Buna benzer bir sistemi Ferrari de antrenmanlarda test etti.

Renault R31 – Yenilenen Ön Kanat

Renault İstanbul’a Ferrari tarzı bir ön kanatla geldi. Daha geniş ana bölüm varken ön kanat kamerası tam olarak merkeze, ön kanat bağlantılarının arasına alındı. Ön kanadın diğer bölümleri ise daha önceki kanatlara benziyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir