Türkiye'de Geçiş Rekoru Kırıldı

yazar:

kategori:

Bundan önceki hesaplamada Türkiye’de pitstop sayısında da rekor kırıldığı belirlenmişti ve şimdi Turun Sanomat, Pazar günü gerçekleşen 79 geçişin, 1983’ten bu yana en yüksek rakam olduğunu yazdı.

Bu rakamla birlikte 2011’de geçişlerin sayısı 200’e ulaştı ve şimdiden 2010’un tamamındaki geçişleri yarılamış durumdayız.

Marussia Virgin’den Timo Glock, DRS’nin Türkiye’deki geçişleri çok kolay hale getirdiğini belirtti.

Glock: “Önündeki ile aradaki farkı 1 saniyeye düşürdüğünüzde geçiş şansı çok fazla. İstanbul’da ise (geçiş) neredeyse garantiydi.”

“(Geçiş) alanı daha kısa olsaydı belki biraz daha heyecan katılabilirdi.”

Bu sene İstanbul Park’ın arka düzlüğünde geçişlerin bazen çok kolay olması, izleyicilerin de dikkatinden kaçmadı. Bunun nedeni için geçiş alanının uzunluğu veya başlangıç noktasının önde tutulması söylenebilir.

Bilindiği gibi bu seneden alınan verilerle DRS konusunda ufak ayarlamalar yapılacak.


Yorumlar

  1. Engin Hülagü avatarı
    Engin Hülagü

    Arkadaşlar bu tam bir kandırmaca. İnanın yarışlar zevkli hale gelmedi. Siz savunma yapan pilotsanız siz DRS yi açamıyorsunuz arkanızdan gelen DRS ve KERS kullanarak geliyor. Her türlü 15 km ye yakın hız avantajı var. Her pilot iyi yada kötü bu hız farkıyla önündekini geçer. Pilotlara savunma hakkı tanımıyor. İlk 2 yada 3 teki pilotlar basıp giderken, 4-5-6-7 sürekli birbirini geçip zaman kaybediyor ve öndeki grupla arada 30-40 saniye fark oluşuyor. Bu da bu sene yarışları 2-3 pilotun dışında kazanan çıkmaz demek. Bence yarış kazanımı açısından heyecan kalmadı.

  2. o kadar geçiş oldu peki hangi geçiş insanın aklında kalacak.cevap basit:hiçbiri…o zaman nerde eski jeneriklik geçişler.bu kurallarla artık, hakkinenin şumiyi spa'da geçmesi gibi geçişler olmayacak,hamilton ve raikonenin yine spadaki o ölümcül geçiş sahneleri olmayacak,montoya gibi geçilmemk için agreiflik yapacak olmayacak, "wheel to wheel" bitti arkadaşlar geçmiş olsun…nasıl kamyoncular diğer araçlara yol veriyorsa F1!de de geçişler öyle oldu….acil çözüm…

  3. ALİ  ULUSOY avatarı

    Benim sevdiğim F1 bu değil.
    1990'lardan beri sıkı bir F1 takipcisi olarak hiç böyle bir şey görmedim.Playstation yarışı gibi.Gerçek geçiş istiyorum.Salise salise kapatacak arayı,Düzlüğün sonuda kilitlenen lastikler,2 aracı birden kum havuzunda görmek istiyorum.Şimdi böyle şeyler olmuyor.Kers'e birşey demiyorum ama bu DRS'i sevmedim.Bari kaçanda,kovalayan kadar açsın:)))
    O zaman eşitlenirler yine

  4. Bence de..
    Birde şu yapılabilir, mesela DRS alanı biraz daha geç mi başlasaydı deniyor, bence geç başlamak değil de erken bitse o zaman ilginç olabilir. Düşünsenize DRS aynı yerde başlayacak ama firenlemeden çok daha önce biteceki, o zaman ne olacak? Arkadan gelen araç öndekini geçmeden yanına gelince DRS bitecek ve bir süre daha yan yana gidecek, bu da heyecanı artıracak…. 🙂

  5. 12. viraj geçiş yapmanın çok kolay olduğu bir yer zaten, geçiş olması için bir de önünde DRS alanına ihtiyaç yoktu. Bu yüzden ben olsam Start-finish düzlüğünü DRS alanı yapardım, geçiş izlemek için uygun iki farklı bölge elde etmiş olurduk.

  6. Katılıyorum geçişler çok basit mücadele olmadan gerçekleşiyor sanki tur bindirircesine geçiyorlar birbirlerini…Sadece DRS değil lastiklerde inanılmaz etki yapıyor,DRS nin açısıyla oynanarak daha iyi hale gelebilir.10-12 km fark yaratmak yerine bunu 5-7 km aralığında tutmak daha iyi olacaktır.Geçişleri arttırmak için o kadar yapay oldu ki F1 bazı şeyleri kazanmak için bazı şeylerden ödün vermeleri beni çok üzüyor ancak kaçınılmaz bir son gibi de görünüyor bu.

  7. DRS de kapalı ve açık halindeki aradaki açı farkı biraz daha düşürülürse güzel olacağa benziyor böyle çok suni oluyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir