Force India Yeni Paketi İspanya'da Kullanmak İstiyor

yazar:

kategori:

Takım, aracının performansını arttıracağına inandığı bir seri parçaya sahip ve Türkiye’de Cuma antrenmanında yeni bir ön kanat denemişti.

Ama yağmurun etkili olduğu o günde Force India, karar vermelerine yetecek kadar veri toplayamadı ve bu nedenle İstanbul Park’ta bu parçayı kullanmadı.

Takım Patronu Vijay Mallya, takımın hâlâ güncellemeleri değerlendirdiğini ve ya İspanya’da ya da Monako’da bunları kullanacaklarını belirtti.

Mallya: “İspanya GP, sezon içinde her zaman önemli bir andır.”

“Avrupa’ya döndüğümüzü işaret eder; Formula 1’de gelişim yarışının gerçekten başladığı zamandır. Force India’da, önümüzdeki yarışlarda araçta olacak bazı güncellemeler var ve nasıl sonuç vereceklerini görmek için sabırsızlanıyorum”

“Türkiye’de bir serbest antrenmanda yeni ön kanadı denemek suretiyle bu değişiklikleri değerlendirmeye başladık. Yağmurlu olması kötüydü. Çünkü test programımızı sınırlandırdı ve o yarışta bu parçaları kullanmamayı tercih ettik”

“Şimdi ise öğrendiğimiz şeyleri analiz ediyoruz ve umarız işlerin gidişatına göre Barselona veya Monako’da yeni paketi araca ekleyebiliriz. Aerodinamik gelişimlerimiz yerini aldığında, performans açısından ileri yönde bir adım atabiliriz.”

Paul di Resta, puan almaya devam etmeleri için gelişim yarışında geri kalmamaları gerektiğine inanıyor.

Di Resta: “Genelde bütün takımların güncelleme getirdiği bir yarış. Bu yüzden grubun içinde kalabilme adına bir adım ileri atmamız gerekiyor.”

“İstanbul’da yeni bir ön kanat denedik ve umarız yakın gelecekte daha fazla adım atabiliriz. Takım, yeni konsept üzerinde sıkı çalışıyor ve herkes oldukça iyimser.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir