McLaren: "Egzoz Sınırı, Çoğu Takımı Etkiler"

yazar:

kategori:

Yönetim kurulu, egzoz gazı kullanımına sınırlamayı İspanya GP’den itibaren getirecekti ama takımlarla olan görüşmelerin ardından bunu daha Barselona’daki yarışın sonrasına erteledi.

Goss: “Bütün büyük takımların, motor haritasında benzer şeyler yaptığını düşünüyorum. Kesinlikle bundan fayda sağlıyoruz”

“Zemin sistemini harekete geçirmesi için motor kullanımındaki son prensipler eğer yürürlüğe girerse, bizim için bir performans gerilemesi olur ve esas rakiplerimiz için de bir performans gerilemesi olacağını biliyorum”

“Bizi diğerlerine kıyasla daha fazla etkileyip etkilemeyeceği konusunda bir şey söylemem imkânsız. (Sistemden) ne elde ettiğimizi biliyoruz ve bu, oldukça önemli bir getiridir. Ama rakiplerimiz için de oldukça büyük bir geri adım olacağını düşünebiliyorum”

Konunun Teknik Çalışma Grubu’nda görüşülmediğini doğrulayan Goss: “Bir süredir böyle bir şey var ama kısıtlama konusunda pek bir tartışma olmadı”

“Şu anda FIA bunun çok karmaşık bir mesele olduğuna karar vermiş görünüyor ve bunu nasıl düzene sokacaklarını düşünmek için zamana ihtiyaçları olacak.”

“Sonuç olarak İspanya GP’de normal işleyiş devam edecek gibi”

Goss ayrıca McLaren’in planlanan güncellemeleri Türkiye’de neden kullanmadığını da izah etti.

Goss: “Türkiye GP’nin hemen öncesinde nispeten küçük bir mesele vardı; bu da, güncellemenin bir yarış mesafesi kadar dayanıklı olabileceği konusunda bende güven oluşturmadı. Bu yüzden son dakikada kullanmama kararı aldık”

“İspanya’da Cuma günü güncellemelerimizin tamamını yeniden değerlendireceğiz ve iyi görünmesi halinde devam edeceğiz”

“Bildiğiniz gibi sezonun hemen öncesinde aracın arkasında bir konsept değişikliğine gittik. O alanda o kadar yarış boyunca, bazı yetersiz paketlemeye sahibiz. Yerleşiminde çeki düzen sağlama adına bazı karoser ve zemin değişiklikleri göreceksiniz”


Yorumlar

  1. "bizim için bir performans gerilemesi olur ve esas rakiplerimiz için de bir performans gerilemesi olacağını biliyorum"

    0+0=0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir