Massa, Ferrari Ekibinden Dikkatli Olmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Rekor sayıda pitstop yapılan Türkiye için Massa: “Mümkün olduğunca fazla antrenman yapmanız; pitstop prosedürü çalışmanız gerek. Ekibin bütün elemanlarının biraz daha dikkatli olması; herkesin işini sürekli olarak mükemmel bir şekilde yapması önemli”

“Arkasında kötü bir pitstopun geldiği iyi bir pitstop iyi olmuyor. Takımdaki herkes -pilotlar dâhil- işleri mükemmel yapmak için her prosedürle ilişkilidir.”

İspanya’da KERS, DRS ve Pirelli ile yeni düzen hakkında konuşan Massa: “Geçmişte bu pistte hiç bir zaman çok geçiş olmadı ve evet, yeni kuralların normalden fazla geçiş sağlayacağını düşünüyorum; bu da taraftarlar için iyi bir şey. Onlar için yarışın başından sonuna kadar izlenecek çok şey olup bitiyor”


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    massa'nın zaten yıllardırpit ekibiyle başı dertte.umarım hallederler şu pit stopları…

  2. pit ekibi hata yapıyor ama massanında hataları vardı istanbulda mesela son pitte sağ arka lastik takılamadı çünkü massa gaza başıyordu buda lastiğin takılmasını 3-4 sn geçiktirdi.

  3. pit ekibinin kulağının acilen çekilmesi gerek. yaptıkları salaklıklar, çok şey kaybettiriyor. felipe'nin 2 yarışta (malezya-turkiye) yaptığı 7 pit stop'un 4 tanesi, genel uyuşukluğun da ötesinde, yapılan kişisel hatalarla yarışı berbat etti.

    şöyle düşünmek lazım, takım milyonlarca dolar harcayıp yeni gelişimler yapıyor, ne için? bir kaç ondalık, bilemedin 0,3-0,4 saniye için. ama beceriksizler ortaya çıkıyor, bir hatalı pit stop, hoop gitti 8-10 saniye. bir de durumun aynı yarış içinde bile tekrar yaşandığına bakarsak, pilotun özverisinden fabrikada çalışanların emeğine kadar her şey heba oluyor bir anda.

  4. o degilde geçenki ozel sırrını acıkladıktan sonra ferrarinin baya bir dikkatli olması gerekiyor. mazallah cumartesi aksilik cıkar sonra kimin bası yanar bilinmez :))

  5. rocco junior avatarı

    Evet kesinlikle çok haklı çünkü sürekli pit stoplarda 4-5 saniye kaybediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir