Egzoz Kısıtlamasında McLaren'in Parmağı Var Mı?

yazar:

kategori:

Birçok kişi, FIA’nın bu planının, RB7’nin gücünü düşürmeye, avantajını azaltmaya yönelik olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte yönetim kurulunun bu kararında McLaren’in de parmağı olduğu söylentiler arasında.

Red Bull’un 2011’deki egemenliği sorusuna McLaren Şef Yarış Mühendisi Phil Prew: “Bir nedeni lastik optimizasyonu, diğeri de motor modlarının özenli kullanımı”

Ama Tim Goss, Çarşamba günü ilgilerinin olup olmadığı sorusuna net cevap veremdi.

Goss: “İşin arka planını korkarım bilmiyorum.”

“FIA’nın bu kısıtlamayı kendi başına mı planladı, yoksa biri mi onları teşvik etti, korkarım bilmiyorum”


Yorumlar

  1. madem ates olmayan yerden duman cikmaz bu haberin altina redbull hakkinda istedigimizi yazalim, malum ates olmayan yerden duman cikmaz.
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/20579-red-bull-test-kuralini-ihlal-mi-etti.html

  2. hamdi abi McLarenin parmağı olabilir ancak bundan daha doğal birşey yok. çünkü f1 herkes birbirini fıa şikayet edebilir. bazıları sonuçsuz kalır bazıları ise kural değişikliklerine kadar gider…

  3. Arkadaşım ferrarinin çalıştıramadığı ne anlamadım. Zaten sezon başına bakarsan redbullun egzozunu kopyala(ma)yan takımın kim olduğunu görürsün. Ferrari ile redbullun egzozları aynı gibi fakat ferrari kendi geliştirdi. McLacren gibi baktım olmuyor kopyalama yapmadı. Biraz tarafsız davranmaya çalış.

  4. sen sanırım her hafta okayın proğramına giden mclarenci arkadaşsın tebrik ediyorum seni en azından yorumun için.Ben demiyorumki mclaren böyle yaptı diye ama hatırlayın ateş olmayan yerden duman çıkmaz göreceğizzzz

  5. ya kardeşim sizde katılın savaşa mclaren-ferrari çekişmesine saygım war ama başka takımlarda potaya girsinki güzel yarışlar izleyelim

  6. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    İnşallah en kısa zamanda rdbull aradan çekilir ve ferrari mclaren mücadelesi olur.bütün ferrari ve mclaren taraftarlarına selamlar

  7. neden bukadar tepki veriyorsunki o kendimce çıkarın dediğin tarihteki yerlerini almıştır zaten tmm burası yeri değil belki sadece bir örnek werdim..Mclaren umarım böyle bir işe kalkışmamıştır bunuda zaman gösterecek ama redbulla son 2 yıldır en çok muhalefet eden takımında kim olduğunu herkes biliyor..

  8. Hamdi Toprak avatarı

    Bende mclarenin parmağı olduğunu düşünüyorum.Takımımı desteklerim ama son 2 senedir bu tip konulara önem vermekten,pilotlarımızı kontrol edememekten kaybediyoruz.

  9. parmağı olduğunu sanmıyorum? McLaren ı yakından takip edenler bilirler ki bu egzos güncellemesi takım ve özellikle pilotlar tarafından umut bağlanmış hararetle beklenen bir güncellemeydi.o kadar parmağı olabileceği duruma o kadar para+emek+işgücü yatırımı yapar mı?

    desteklemediğiniz takımlar hakkında yorum yaptığınızda LÜTFEN sportmence olmayacak bir şekilde Ulusal Kurtuluş Savaşı mızdan kendinizce çıkarımlarda bulunmayınız,hele ki böyle anlamlı bir günde hiç. burası ne tarih le ne de siyasetle ilgilenenler için bir alternatif değil.

  10. çok saçma öyle olsaydı esnek kanat işinide çözerdik pek inandırıcı gelmiyor bana FİA ile ilişkilerimiz hiç iyi olmadı ama yeni yönetim bence çok tarafsız onun için bir takım için kural değiştireceklerini sanmıyorum.

  11. Ayrıca McLaren esnek kanat konusunda o kadar şikayette bulundu, etkileri olabilse kesin son verirlerdi.

  12. saçma bir suçlama, mclaren'de iyi bir şekilde kullanıyor egzoz 'u .. Bu konuda sorun yaşayan ferrari olmadı Williams yine çalmış olabilir kapıyı.

  13. net cevap bile vermemiş,inanıyorumki böle birşey yapmamışlardır ha yaptılarsa bile kendi taraftarlarından bile tepki görürler yarışta yenemediği rakibini masa başında yenmek gibi birşey bu tipik ingiliz işte sahada yenemez masa başında istediğini alır

    kurtuluş savaşında hangi devlet büyüğümüz söylemişti hatırlamıorum ama İsmet İnönü olabilir
    'Yüce rabbim birdaha beni ingilizlerle aynı masaya oturtmasın gibi birşeyler sölemişti tam hatırlamıyorum baskasıda olabilir.Düşünün artık adamların halini hiç sevemedim ingilizleri nedense…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir