Basın: "Egzoz Kısıtlamasında FIA'yı Williams Kışkırttı"

yazar:

kategori:

Daha önceden McLaren, sonrasında ise Virgin’in bu konuda FIA’nın hareketinde fitili ateşlediği öne sürülüyordu ama Auto Motor und Sport, aslında Williams’ın bu duruma zemin hazırladığını yazdı.

Haziran ayında yere basma kuvveti için kullanılan egzoz gazının büyük oranda sınırlandırlması için FIA baskı yapıyor ve Autosprint’e göre 2012 başı itibari ile egzoz beslemeli difüzörler tamamıyla yasaklanabilir.

FIA’nın kısıtlama hamlesinin bir takım tarafından teşvik edildiği çoğu kimsenin düşüncesi ama hangi takım olduğu soru işareti yaratıyordu.

Reuters’e konuşan Marussia Virgin Takım Patronu John Booth: “Bu yasaklama lider takımlara göre bizi daha az etkileyecek. Çünkü motor haritası konusunda çok gerideyiz”

Söylenene göre Williams ve Virgin’e motor sağlayan Cosworth, gaza basılmadığı zamanki motor haritasında rakipleriyle başa çıkamıyor ve sıkıntı yaşıyor.

Red Bull’dan Adrian Newey, yasaklamanın bütün üst düzey takımları aşağı yukarı aynı oranda etkileyeceğini söyledi.

Newey: “Bu teknoloji herkeste var ve egzoz çözümü çok benzer. Yasağın, (Red Bull için) bir avantaj veya dezavantaj yaracağını söyleyemem”

“Sadece motor tedarikçilerini etkilemez. Şasi açısından da tepki vermemiz gerek. Eğer egzoz gazı artık istikrarlı bir şekilde akmayacaksa, dengede önemli fark yaratır”

Mercedes GP Patronu Ross Brawn da hayal kırıklığı yaşıyor.

Brawn: “Takımlar ve motor üreticileri, şimdi havaya atılacak bu teknolojiye çok para yatırdı”


Yorumlar

  1. muhalefet edeceklerine adam gibi araba yapsınlar ne hale getirdiler yılların williams takımını
    not:bu arada mclaren ci arkadaşlardan özür dilerim ben mclaren sanıyordum

  2. williams olduğunu söylemiştim. boş işlerle uğraşıp araçtan anlamadıkları için kaybediyorlar zaten.

  3. rocco junior avatarı

    Artık Ferrari yaptı malum takım yapamıyorlar gibi saçma eleştirileri duymayız umarım.Doğru mu yanlış mı tam bilinmez ama ben kuvvetli ihtimal derim.Çünkü Williams genel olarak muhalefet etmesiyle bilinir son zamanlarda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir