Ferrari'den Hamilton Birlikteliğine Yeşil Işık

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Alonso ile anlaşmayı uzun vadeli yenilemesinin ardından takımın bu süre içerisinde Alonso’nun yanına ancak “2” numara olabilecek sürücü getirmesi bekleniyor. Ancak Domenicali, Alonso’nun performansına bakmaksızın Hamilton gibi üst düzey sürücüleri alabileceklerini işaret etti.

Domenicali “Lewis’i şu anda ilk 3 sürücü arasında görüyorum. En hızlı sürücülerden birisi. Bu açıdan onu en güçlü takım için potansiyel bir sürücü olarak görüyorum. Bu nedenle onunla geleceğe hayır demiyorum. Lewis güçlü bir sürücü ve gelecekte ne olacağını kimse bilemez.”

“İnsanlar fikirlerini değiştirip farklı yaklaşımlara yönelebilirler. Dünyada çok fazla şey oluyor. Lewis güçlü bir sürücü ve gelecekte ne olacağını kimse bilemez.” dedi.

Domenicali, 2007’de takım arkadaşlığında sorun yaşadığı Fernando Alonso’nun böyle durumda ne diyebileceği konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Domenicali “Bu konuda konuşmak, takımdaki diğer sürücü için doğru değil. Sürücülerimin takım içerisinde iyi bir atmosferde olmasını istiyorum. Şu anda hedefimiz sürücülerimize çalışabilecekleri en iyi ortamı hazırlamak.”

“Ancak hayatta asla ‘asla’ dememek lazım. Bunun olasılık olduğunu söylemiyorum ancak olasılıklar arasından da çıkarmak istemiyorum. Çok güçlü olan çok az sürücü var ancak şu anda bunu konuşmak takım için doğru değil. Şu anda mevcut Ferrari sürücüleriyle en iyi sonucu almak istiyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ben massayı ilk 6'ya almam, oda almamış olacakki böyle demiş. ilk 4 bence şu şekilde: hamilton,alonso,vettel,rosberg.

  2. ilk yılında bir çaylağa ezilmişti değilmi alonso…

  3. bence alonso onu istemez, cunki kendisi o zaman ezilmish domates olurr

  4. 7-domenicali nin durumu kritik seneye takımda olacakmı acaba ?
    8-ferraride ahde vefa diye bir şey olmadığına göre ne dome ye ne felipeye acımazlar.
    9-di monte alonsonun çok komple bir pilot oluğuna inanmış.bu durumda yanına sadece ona destek olacak rakiplerden puan alacak bir pilot isteyecektir buda hamilton olamaz

  5. 1-ferrarinin 1.-2.pilot politikası var.hangisi 1.pilot olacak ?
    2-yoksa ferrari bu politikayı çöpemi atacak ?
    3-alono hamiltonı takımda istermi ?
    4-hamilton alonso ile tekrar takım arkadaşı olmayı istermi
    5-seneye massa ferraride olmayacak bence yerine kim gelecek hamilton mı ?
    6-bana kalırsa di monde palavracının biri bu ikisi tekrar takım arkadaşı olmazlar ferraride pilot politikasını değiştirmez

  6. @foreverMcLaren
    diaz turun sanomat'a verdiği bir demeçte söylemişti sanırım. "reno olsun, isterse taştan olsun."

    yani böylesine derin bir sevgisi var renoya. takdir ediyoruz.

  7. alonsoda küçüklüğünden beri McLarende yarışmak istediğini söylemişti ve onu f1 real madrid gibi gördüğünü de eklemişti. ancak sonra çıkarları uyuşmadı ve 1 yıldan sonra ayrıldı. montezemelloda alonsonun kendi dokularına uymadığını defalarca vurguladı , sonrasında da onu çıkarları doğrultusunda çağırdı takıma. demek ki f1 gibi çıkarların savaştığı bir sporda olayı sadece bir kişi üzerinden yorumlamak doğru sonuca götürmeyebilir….

  8. Lewis'i şu anda ilk 3 sürücü arasında görüyorum. En hızlı sürücülerden birisi.

    Diğer ikisi kim aceba ? ALonso ve Massamı yoksa Alonso ve Vettelmi..

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari'de yarışmak isteyen , bunu hep hayal ettiğini belirten onlarca pilot biliyorum.Hatta va hatta unu elemiş eleği asmış yaşlı pilotlar bile halen Ferrari'de yarışmayı hayal edebilmektedir.Örnek: J.Villeneuve
    İşte bu yüzden bu tür haberlerin ardı arkası kesilmeyecektir.Bazen bu tür haberler psikolojik bir savaşın sadece ön hamlesi olabiliyor.
    Takımına bağlılığında herhangi bir şüphe olmadığını belirten hamiltonun dahi Ferrari'de yarışması bazı şartlar dahilinde söz konusu olabilir.Tabi eğer Ferrari bundan 8-10 yıl evvelki durumunda olursa hamilton için sorun yok.Eğer hamilton kazanan bir araca binemezse gitme senaryolarına başlar. 6 yaşından beri beslendiği takımına sadakatin de bir sınırı var diyebilen adamın Ferrari'nin şuandaki aracına sıcak bakacağını sanmam.

  10. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Artık Hamilton' un sakalları var adam değişti gelsin, buyursun:))

  11. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    hamilton ezilmek istiyorsa kapımız açık

  12. @can bundy (spa2000), hangi reno; su motoru sesi çıkaranmı yoksa yeşil olandanmı :))

  13. çok merak ediyorum. alonso bu haberi duyunca ne düşünmüştür? böyle bir olay gerçekleşmeye yakın muhtemelen santander konuya müdahil olur düşüncesindeyim.

  14. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar massa'nın sözleşmesi 2012'nin sonunda bitiyor.hem massa'nın 2012 sonuna kadar yeri garanti montezemolo'da geçen gün tekrarladı.

  15. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar Alonso=42MUSD, Hamilton=15MUSD, VETTEL=11MUSD
    -Ferrari pilotu digerlerinin 3 yilda kazandigini 1 yilda kazaniyor
    -Simdi hangi surucu ben FERRARI efsanedir, her surucu birgun FERRARI de surmek ister demez:)))
    -Konu Tamamen duygusal!!!!
    -FERRARI de herkes yarismak ister.
    _kimse de FERRARI den taklif alirsa hayir demez.

  16. Kurbağa ile Akrebin meselesini biliyormusun canbuy!
    Kişinin fikri neyse zikri de o olur diye bir deyim var
    Bu yorumuna ne kadar ouar onu bilmem ama
    Ortalığı bulandırmak için böyle fırsatları kaçırmıyorsun maşallah,

  17. 😀 olur mu hiç o en çok kazanan pilot eee Kimi olmayınca meydan çoluk çocuğa kaldı naaparsın 😀

  18. diazın Flavio'yu özledim demecine misilleme.

    Dominik'in demek istediği Flavio'yu getirtmeyi başaramazsan ve sıra bana geçerse, karşına Carl Lewis'i çıkartmaya çalışıcam.

    italyan işi.

    demeyi unuttum Lewis Ferrari'ye giderse 1 sene sonra diazı tekrar reno sürerken izleyeceğiz demektir.
    Artık eski reno yerinde yok ama….

  19. Tahsin Yıldırım avatarı
    Tahsin Yıldırım

    bence öyle olmaz, rosberg ve lewis 2013'de gelsin sırayla yarışssınlar, birisinin performansı düşünce diğeri geçsin. nasıl fikir ? belki birkaç yarışlığına msc de olur. kardeşim kızma ama şu yaptığın yoruma bir Allahasen ?

  20. horse in da house…limp bizkit in da house….

    kedi ciğere doğru ilerliyor.Bakalım illede evim mi diyecek,mundarmı diyecek?

    horse in da house…limp bizkit in da house!!!!

    ——————————————————————————

    sadece kendi fikrimi söyledim.Benim açımdam gerçeği.Senin açından olmayabilir.

  21. domenicali efendi boş boş konuşacağına şu ferrariye bir katkın olsun biz de içecek firması yerine ezeli rakibimizle zirve için mücadele edelim.

    ben diyorum bu italyanlardan mühendis patron taktisyen vs olmaz diye. işleri güçleri dengesiz dengesiz konuşmak. al montezemolo'yu vur domenicali'ye

  22. rocco junior avatarı

    Ne yaparsın Romain adamlardaki beyin böyle çalışıyor.Gerçek işlevini yeterince yerine getirmiyor.Birgün bunu anlama kapasitesine kavuştuklarında sağ ve sol lobları yeterince iyi kullandıklarını göreceğiz

  23. Arkadaşların çoğu şu hatayı yapıyor.Bu demeçleri pilotlar ya da patronlar durup dururken vermiyorlar.Dominicali'ye sormuşlardır Lewis hakkında ne düşünüyorsunuz diye oda bu cevabı vermiştir.Politik bir cevap vermiş gayet de doğru şekilde konuşmuş.Biz alışmışız her şeye art niyetle yaklaşmaya.

  24. rocco junior avatarı

    vettel için ortalığı biz bulandırmadık ki adamlar her fırsatta vetteli kaptırmayız işte alonso anlaşma imzaladı rahatladık diyor.ya da vettel çıkıp ferrari rüyam bitmedi diyor.yani ferrari aşkı var vettelde.monzada tifosiler için kazanma hayalinden bahsetti,ferrari pilotlarının maaşını ödemeyi bile kabul ediyor.daha ne olsun kırmızılar için yarışmak böyle hissettiriyor demekki onlara.son olarak gelirse gelir gelmezse gelmez çokta umrumuzdaydı sizin pilotunuz.

  25. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bunun için güzel bir atasözümüz var "aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş" ferrariye uyarlarsak at kendini samanlıkta sanıyor herhalde.

  26. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever
    "Şu anda mevcut Ferrari sürücüleriyle en iyi sonucu almak istiyoruz." dedi.

    :)) elimizde bunlar mevcut, idare edeceğiz napalım gibisinden yorum olmuş. ferrari yavaş yavaş Lewisin hayalini kurmaya başlamış. Alonso size yeter, bizim pilotlara bulaşmayında naparsanız yapın.

  27. Bu harika bir haber.

    Alonso: seni 2007 de şampiyon yaptırmadım.2011 de evime hoşgeldin Lewis.Umarım yine kazanan ben olurum.(mode on).Alonso'nun maaş seviyeside bana kalırsa ikili arasındaki kalite farkının en büyük kanıtı.

    Lewis cephesinden olaya bakacak olursak,şahlanan atta görmek isteyeceğim bir pilot.Webber'in artık yaşlanmaya başlaması,Rosberg'in Mercedes aşkı Ferrari yi iki ye ayırıyor.Vettel mi?Lewis mi?

    Bence 2012 de hangisinin gelmesi mümkünse o olsun ve bir an önce olsun.

    Alonso&Lewis=Ferrari…..kulağa muhteşem geliyor.

  28. yuh beee bu kadar da olmaz önce vettel için ortalığı bulandırdılar sonra lewis için bu ferrari hepten çöküş içine girmiş bnce yaa gitti caaanım imparatorluk yerine cumhuriyetler geldi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir