Todt, 2013 Motorlarında Geri Adım Atmıyor

yazar:

kategori:

Cumartesi günü Todt, 2013 motor planlarını görüşmek için Barselona’da takım ve motor üreticilerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Bununla birlikte Renault ve yeni girişim Craig Pollock’un önderliğindeki şirket, yeni motorların yürürlüğe girmesini isterken bütün üreticilerden destek gelmedi ve bu nedenle bütünlük sağlanamadı.

Anlaşılan o ki Todt, 2013’te yapılması planlananlardan geri adım atılmayacağını açıkça belirtti ama Bernie Ecclestone’ye göre, geçiş yapmaya gönülsüz olanlar için mevcut V8 motorlarının bir sene daha kullanılması fikri de masada.

Reuters’e konuşan Ecclestone: “(Todt’un) şimdi söylediği şey, V8’lere bir ilave sene veya bunun gibi bir izin verme. Ama formülleri dengeleme asla işe yaramaz, değil mi?”

“Bana göre (Todt), üreticilerin, bunun onlara çok paraya mal olacağının ve (motorların) çok pahalı olması nedeniyle de müşterilerini ellerinde tutamayacaklarının farkına vardıklarını anladı.”

Kaynaklardan alınan bilgilere göre Cosworth, Mercedes-Benz ve Ferrari, Jean Todt’a 20113 planları konusunda bir mektup yazdı ve sporun bu planlarla yoluna devam edip etmeyeceği yönünde oluşan soru işaretlerini ifade etti.


Yorumlar

  1. Todt seçilmedi ki. Mosley koltuğunu ona bıraktı.

  2. Şimdi burda Fia denen kurum nasıl yöneteliyor anlamış değilim kardeşim sen adamlara diyorsun Turbo motorlara geçiş yapacağız sonrada ekstradan anlaşmalar çıkartıyorsun ya baştan böyle bir fikri resmiyete dökerek açıklama yada söznün arkasında dur.Renault 8 aydı yeni motorlar üzerine çalışıyor Fiadan onayını filan almış peki sen bunu yasaklar isen bu üretici bu sporda dırmaz çeker gider Ferraride tehtit ediyor zaten.Cosworth ve Mercedes ile yarışırlar artık.

  3. Şunu seçeceklerine Ari Vataneni seçselerdi keşke..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir