İspanya'da Vettel Kazandı, Hamilton Kovaladı!

yazar:

kategori:

Lider sürücülerin birbirlerini çok yakından takip ettiği yarışta Mclaren’den Lewis Hamilton 2. olurken podyumu tamamlayan isim Mclaren’in diğer pilotu Jenson Button tamamladı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Vettel, startın ardından lider Alonso’nun arkasından ikinci sıraya yerleşti. İlk pitlerin ardından liderliği kazanan Vettel, pek rahat olmasa da liderliği yarışın sonuna kadar sürdürdü ve bu sene gerçekleştirilen 5. yarışta 4. galibiyetini kazanmış oldu.

Mclaren pilotları bugün oldukça güçlü bir yarış çıkardılar. Lewis Hamilton, daha ilk turdan itibaren sürekli olarak lider sürücülerin arkasında yer aldı ve kopmadı. Son tura kadar lider Vettel’i kovalayan Hamilton, son virajda Vettel’e yeteri kadar yaklaşamadığı için düzlükte geçme şansı yakalayamadı ve yarışı ikinci sırada tamamladı.

MClaren’in diğer sürücüsü Button, startın ardından 10.luğa kadar gerilemesine rağmen sürüşü ve stratejisiyle birlikte 3. olarak podyuma çıkan son isim oldu.

Geçen sene burada kazanan ve bu sene de pol pozisyonunu kazanan Mark Webber, startta pozisyon kaybetmesinin ardından liderlerle bağı kopardı ve yarışı 4. sırada tamamladı.

Dünkü sıralamalarda üstün performansıyla 4. sırayı kazanan Fernando Alonso, bugünkü yarışın ilk bölümüne damgasını vurdu. 4. sıradan başlayan Alonso mükemmel bir başlangıçla ilk viraja lider girdi ve erken gelen pit stoplara kadar yerini korudu. Ancak pitlerde liderliği kaybeden Alonso ilerleyen turlarda liderlere ayak uyduramadı ve 5. oldu.

Mercedes İspanya’da en iyi 4. takım olarak görüntü sergiledi. Michael Schumacher yarışı 6. sırada tamamlayarak bu seneki en iyi sonucunu elde ederken onu takım arkadaşı Nico Rosberg takip etti. Schumacher önündeki Alonso’dan 17 sn sonra damalı bayrağı gördü ancak benzer turlarda sert lastiğe geçtiklerinde aralarındaki fark 26 sn olarak ekranlara yansımıştı.

Yarışa son sıradan başlayan Renault sürücüsü Nick Heidfeld, elindeki temiz yumuşak lastikleri en iyi şekilde kullanarak yarışı 8. sırada tamamlarken onu Sauber sürücüleri Sergio Perez ve Kamui Kobayashi takip ettiler.

Yarışa iyi bir konumdan başlayan Vitaly Petrov 11. olarak puanı kaybeden ilk isim olurken onu Force India sürücüleri Di Resta ile Sutil takip ettiler.

Williams’ın felaket diye adlandırılabilecek sezonu İspanya’da da devam ederken Ferrari’den Felipe Massa yarışı tamamlayamayan 3 isimden birisi oldu.

Sezonun 5. yarışının ardından Vettel, 4 galibiyet bir ikincilik ile liderliğini maksimuma yakın puanda devam ettirirken Hamilton puanını 77’ye yükseltti. Aralarındaki fark ise 41’e yükseldi. Takımlar klasmanında ise Red Bull 42 puan farkla lider.

Poz.  Pilot       Takım                      Süre
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1sa39:03.301
 2.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +     0.630
 3.  Button        McLaren-Mercedes           +    35.697
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +    47.966
 5.  Alonso        Ferrari                    +     1 lap
 6.  Schumacher    Mercedes                   +     1 lap
 7.  Rosberg       Mercedes                   +     1 lap
 8.  Heidfeld      Renault                    +     1 lap
 9.  Perez         Sauber-Ferrari             +     1 lap
10.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +     1 lap
11.  Petrov        Renault                    +     1 lap
12.  Di Resta      Force India-Mercedes       +     1 lap
13.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
14.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
15.  Maldonado     Williams-Cosworth          +     1 lap
16.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +    2 laps
17.  Barrichello   Williams-Cosworth          +    2 laps
18.  Trulli        Lotus-Renault              +    2 laps
19.  Glock         Virgin-Cosworth            +    3 laps
20.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +    3 laps
21.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    4 laps

Hızlı Tur: Hamilton, 1:26.727

Yarış dışı:

Massa         Ferrari                      60
Kovalainen    Lotus-Renault                49
Liuzzi        HRT-Cosworth                 29


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel       118        1.  Red Bull-Renault          185
 2.  Hamilton      77        2.  McLaren-Mercedes          138
 3.  Webber        67        3.  Ferrari                    75
 4.  Button        61        4.  Renault                    46
 5.  Alonso        51        5.  Mercedes                   40
 6.  Rosberg       26        6.  Sauber-Ferrari             11
 7.  Heidfeld      25        7.  Toro Rosso-Ferrari          6
 8.  Massa         24        8.  Force India-Mercedes        4
 9.  Petrov        21       
10.  Schumacher    14       
11.  Kobayashi      9       
12.  Buemi          6       
13.  Sutil          2       
14.  Di Resta       2       
15.  Perez          2       
       

 


Yorumlar

  1. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Takım MGP W02’nin durumuyla ilgili ümit verici açıklamalar yapıyor. Ama gerçekler hiç iyi değil. Türkiye’de sıralama turlarında liderle aramızda 0.5 saniye vardı. Ama İspanya’nın sıralama turlarında bu fark 1.6 saniyeye çıktı. Tamam “aero pisti” ama geçen seneden bile kötüydük. Çünkü geçen sene İspanya’da liderle aramızda 1.3 saniye vardı. Ayrıca geçen seneki yarışta Schumacher tur yememişti. Bu sene her iki araca birden tur bindirdiler. Bu yarış bize, MGP’nin aerodinamik açıdan hiç iyi olmadığını gösterdi. Bir şekilde downforce’u arttırmalıyız. Hatta bize NEWEY gibi bir teknik tasarımcı lazım.

  2. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Bu yarışta Schumacher’le Rosberg’in yarış performansını yakından değerlendirme şansı bulduk. Schumacher’in KERS sorunu nedeniyle yarışa daha geriden başladığını biliyoruz. Ama Schumacher ilk turda tam 4 sıra birden kazanıyor. Rosberg ise yerinde kalmış. Önceki yarışlardan da biliyoruz ki Schumacher kalkışlarda çok daha iyi.

    Ama YARIŞTA ATILAN 65 TURUN 39 ‘UNDA ROSBERG SCHUMI’DEN HIZLI. Geriye kalan 26 turda Schumacher daha hızlı. Ama bunun NEDENLERİ var. İki pilotun lastik stratejileri aynıydı. O zaman Rosberg’in daha hızlı olmasının sebebi daha dengeli bir araca sahip olması. Bir de tekleyerek çalışan arka kanadı vardı. DRS dışında aracının dengesinden memnun olduğunu Rosberg kendisi söyledi. Schumacher’in yavaş kalmasının sebebi ise aracının dengesiz bir şekilde arkadan kayması. Schumi bu nedenle direksiyonla ters kilitleme yapıp duruyor. Aşağıdaki linke dikkatlice bakın.

    http://www.youtube.com/watch?v=tm6E6itwoFA

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    barcelonada sezon öncesi testlerde, şimdi yarış olsa herkese tur bindirirdik diyen redbul haklı çıktı. tek eksikleri McLaren in savaşma azmini hesaba katmamaları oldu 😀

  4. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    sende şunu kabul et schumacher i schumacher yapanda ferrariydi schumi ferrariyi ferrari falan yapmadı schumacher in şampiyon olduğu senelerin çoğundu ferrarinin aracı şuanki redbull gibi çok güçlüydü aynı bu sene vettelin alacağı gibi şampiyonluklar aldı 2005 te ise şimdikine benzer bir araçla kayboldu ikiside birbirini tamamladı ama ferraride schumi olmasaydı ferrari o yıllarda şampiyon olabilirdi yine herkes farklı düşünür sen Mclaren i çok sevebilirsin ben zaten sadece f1 izlemeye ilk başladığım zamanlar mclareni tutuyodum ama daha sonra ferrariyi çok sevdim ve 2007 den beri ferrariyi tutuyorum kimseyi yargılayamassınız yok mclareni tutma zaten falan demiş arkadaş sence 2007 deki olaylarda mclarenin hiç bir suçu yoktur belki doğrudur sana göre veya varsada az bir suçu vardır ama vardır ben soğudum işte sen soğumamış olabilirsin artık hızlı olan araca laf atmayıda bırakalım eskiden fia-ferrari şimdi fia-redbull yok öyle bir şey kim hızlıysa o kazanıyor 2007 takımlar şampiyonluğu cezasını vererek şampiyonluğumuzu çalmak istediler ve başardılar yazmış takımlarda evet ama pilotlarda bir şampiyona neden orda olamadı 2007 de son yarışta hamilton ın ilk virajda dışarı taşmasıyla şampiyonluğu kaybetmesiyle, fia nın ne alakası var kardeş saçmalamışsın ????? hamilton çok tecrübesizdi ve ezildi şampiyonluk yükünün altında son yarışlarda böyle kaybetti şampiyonluğu nitekim 2008 dede ezildi bu yükle ve son turda yavaşlayan araçla şampiyon oldu geçen senede mesela monza 2010 ezildiğini gösteriyor hamilton ın hep hata yapıyor yükle ezilince yeteneğine laf etmiyorum ama kaçan şampiyonluğu 2007 de fia ya bağlamak çok yanlış raikkonen bileğinin hakkıyla aldı

  5. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    hala daha drs den kaynaklanıyor diyorsun
    arkadaşım DRS nin kullanımı sıralamarlda her yerde, yarışta ise sadece senin önünde yer alan pilota bir saniyeden daha fazla yaklaşırsan ancak o şekilde kullanabiliyorsun
    yarışın son 20 küsür turunda hamilton farkı 5 saniyeden kapatmaya başladı
    1. lara getirdi vettel pite girdi
    ardından hamilton girdi ama vettelden bir tur sonra girdiği için (lastikleri o turda bozulmuştu) 2.8 saniye farkla ikinci olarak dondu
    ardından yine farkı yavaş yavaş eriterek 1 sn altına indirdi
    bundan sonra drs kullanmaya başladı
    ama önündeki pilota çok yaklaştığı için en ideal şekilde gidemedi (pist karakteristiği) ve sonuçta bir türlü farkı .7 nin altına indiremedi olay bu kadar basit
    ayrıca lastikelre bağlaman çok doğru değil çunki son iki stint te iki pilotta hemen hemen aynı tur kullandı lastiklerini
    bozulma farklı olabilir bu da pilotajla alakalı ve önde giden pilotun lastiği arkadaşn gelenden daha çabuk bozuluyorsa bence oturup bir düşünmek lazım neden diye

  6. yarışın tamamını izledim hamıltının okadar hızlı yaklaşmasının ben önce lastiklere sonra dsr bağlıyorum arada 20km hız farkı var düzlükte . tamam senin dediğin gibi redbulun df üretimi daha iyi.
    benim şahsi görüşüm dsr kalkması yönünde

  7. Yaris oncesi Redbull`larin cok rahat bir yaris gecireceklerini ve rahat 1-2 olacaklarini soylemistim ama yanilmisim, bu yanilgima sevindim, Mclaren`e kocaman bir aferin, sonuna kadar zorlamayi basardilar.. Vettel`e istikrarli ve iyi savunmasindan dolayi tebrikler, Schumi ve Alonso`ya harika startlari icin tebrikler, Ve harika bir surus ile Redbull`u zorlamayi basaran Hamilton`a ve sezon oncesi test bile yapilamayan araci ikinci siraya oturtan Mclaren ekibine tebrikler..

    Not: Bugun bir kez daha gorduk ki Button, Webber, Massa ikinci pilottur abicim..

  8. Tamam, DRS'nin de etkisi var, Vettel'in KERS'inin bir ara tırtlamasının da. Diğer tarafta da şu var, Lewis hep kirli havaya maruz kaldı. Önü açık olsa tur zamanları daha iyi olabilirdi.

  9. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    DRS sadece 1 saniyeden daha az bir zaman farkı varken kullanılabilir
    Hamilton farkı sürekli indirerek DRS yi kullanma şansı yakaladı. (Yarışı tam izlememişsin anlaşılan)
    Daha hızlı olduğu açık ancak virajlarda araç kovalamak önü boş tur atmaya benzemez.
    Dolayısıyla farkı belli bir yere indirdikten sonra olay düzlüklerde geçebilecek kadar yaklaşmaya (normal araçlar için) RedBull için ise (DF seviyeleri çok iyi olduğu için) yaklaşmaya kalıyor

  10. kim nedese desin dsr sisteminin kalkması lazım hangi pilot olursa olsun öndeki pilot hızlı dsr sistemin sayesinde pilot arkasındakinden kurtulamıyor . f.alans hem vetelden hemde hemıltından bu sistem sayesinde farkı açamıyor.sonlarda ise vetel hamıltının dsr kulanma avantajından farkı açamdı.
    pit ekibinin kersi şuan kullanma demesi akıllıca pillerin tam şarj olmasını sağladılar. veteli yarışın sonlarına doğru kersi kullanması hemıltına geçilmemesini sağladı . tebrikler vetel

  11. McLaren adına çok iyi bir dönüş oldu, her iki pilottta kalkışta çok sıra kaybetmesine karşın doğru stratejiyle ve mükkemel sürüşle çok hızlı tırmandılar. öte yandan vettelide çok şanslı buluyorum, eğer monza, spa veya kanada gibi bir yer olsaydı bukadar direnemezdi. aracın ve pistin karakteristiğinden dolayı ucuz kurtuldu lewisin elinde. neyse önümüzdeki yarışlara bakacaz artık….

  12. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    F1 eskiye göre bambaşka birşey diyerek düzeltirim :)…

  13. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Webber diye bağıranlar artık bir gerçeği kabul edin lütfen. Bunun takım ile ilgisi yok. F1 bambaşka birşey ve gençler buna çok daha çabuk uyum sağladılar. Aynı şeyin Rosberg-Schumacher içinde söyleyebilirim.

  14. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Tur olarak bakıldığında farkın açılmamasında DRS'nin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Yoksa tahminime göre 7-10 sn aralığında bir fark olabilirdi.

  15. sayın taklitçim lütfen beni daha yakından takip et. ne bu massa falan? hiç inandırıcı değil. yoksa sen yeni misin? puahaha :p

  16. Ne var yahu adamlar eğleniyor işte:D Şaka bir yana, bununla ilgili bir kural yok muydu? Pilotun alacağı nefese bile düzenleme getiren Fia'nın böyle bir şeyi atlaması düşünülemez gibi.

  17. Bu gidişle Red Bull takımın aşçısına kadar herkesi podyumda tanıtacak bence. Rob Marshall çıkmıştı daha önce, şef tasarımcı kendisi. Şimdi de Peter Prodromou çıktı ki kendisi aerodinami departmanının başında. Daha önce de farklı bir ismi çıkardılar da unuttum be.

  18. Vettel, Lewisin baskısına direndi ya kendini kanıtlamıştır arkadaşlar

    tüm dünyanın farklı bir ligten diye tabir ettiği RB7 gibi bir araca! hemde catalunya gibi bir aero pistinde! o baskıyı yapabilmek sağlam Benjamin ister 😀 RB7, MP4-26 dan hızlı olduğuna göre vettelin kendinden daha yavaş bir araca direnebilmeside senin takdirini toplamış. oda başka bir bakış açısı tabi, saygı duymak lazım 🙂

  19. Murat Hacıoğulları avatarı
    Murat Hacıoğulları

    Can Bundy'nin dediği gibi Hamilton'un gülüşü iyiye işaret. Bugün 2-3 olduk ama yarıştan sonra hem button hem hamilton klasik ingiliz gülüşüyle bu yarışta bizi geçtin ama diğer yarışlar seni mahvedebiliriz dostum manasını gördüm kesinlikle 🙂
    bugün sadece vettel değil, alonso, button ve hamilton da çok iyiydiler. Mclaren'in lastikler davranışı sezonun geri kalan kısmı için avantaj olabilir bize. Bundan sonra şampiyonluk için mücadele edeceğimize inanıyorum. Pit ekibi de müthişti, taktikler yine çok iyiydi Mclarende. Yani bu pazar günü komple bir takım olduğumuz gösterdik. Ayrıca yarışlara özel yorumlardan kaçınmak lazım, Türkiye'de alonso 3. oldu ama sıralamada lewis'den 0.250 sn arkasındaydı. O gün Mclarne için her şey kötü olmasına rağmen lewis 4, button 6.oldu. Bundan sonra Lewis-Vettel-Button çekişmesi görürüz bence. Ferrari'nin geçen sene gibi geri döner mi *Çok zor çünkü geçen seneki araçları zaten iyiydi sadece gelişimde geir kaldılar, dikakt edin 2010'da avrupa sezonu öncesi 2. en iyi araçtı. Button da geçen seneki gibi lastiklere iyi davranmaya başladı, yani bu yeteneğini iyi kullandı. Startta felaket olmasaydı yarışı bile kazanabilirdi. Kesinlikle onu gözden kaçırmayın.

  20. her sezon başladığında arkada kalanlar önümüzdeki sezona hazırlanmalı diye eleştirilir ya… bu yarıştan sonra 2012 ye hazırlanmak için ferrari geç kalmış olabilir..

  21. sandro verone avatarı
    sandro verone

    arkadaşlar harika bir yarıştı…
    fakat lastikleri kullanamamak 1 tur yediriyorsa bir pilota orda durmak lazım…
    yarışta lewis'i bitirecek o kadar çok an oldu ki….tur bindirmelerde çekilmeleri için bence vizör önüne mavi bayrak görüntüsü gelmeli yoksa ne yapacaklarını algılayana kadar adam lastik yanıkları ile mi uğraşsın kaybettiği zamanlarla mı?
    redbull aero pistinde 1 sn altında fark ile çizgiyi geçiyorsa…şampiyonluk için biraz daha bekliyecekler…
    5 yarış bitti fakat daha 10 küsür yarış var her şey olabilir…vetttel kaybetmeye başladığında hatalar yapıcaktır baskı yiyecektir…
    yeter ki hamilton ve mclaren bu performans ile devam etsin…
    yanlız bu 12 adet güncellerme türkiyeye yetişseydi…şu an çok daha iyi bir puana sahip olurduk…
    yarış içinde en ilginç an bence vettel'in virajlarda elinde olan df ile daha viraj bitmeden kersi yarılamasıydı…hal böle olunca Hamilton yaklaşana kadar start finish bitiyordu…df konusunda yapılıcak bir kaç gelişme bizi rahat rahat 1.liğe götürecektir…
    keşke 150th italia olmasaydı ferrarinin aracı….
    hani Mclarenciyim arkadaşlar ama bu adam ayağınıza sıkıyor…domenicali kadar (çok ama çok afedersiniz) kafasız bir adam gelmedi ferrariye…

  22. EDİP DOĞAN avatarı

    Aslında yarışın kopma noktası "Vettel ve Hamilton açısında" Hamilton un 1. giderken lastikleri 1 -2 tur iyi gitti. Sonra pite girmedi tabii. Ama 2 tur sonra girseydi Vettel hem trafiğe takılmış oluyordu. Hemde aradaki fark 1. çıkmaya yetecekti. Neyse yine çok iyi bir yarıştı. RedBull dua etsinde McLaren Adrian ın sırrını bulmasın. Bir bulurlarsa RedBull a en az 1 saniye fark takarlar. Bu da çok yakın gibi duruyor. İnşallah.

  23. sonuç:
    hamilton muhteşem bir pilotdur
    vettel direndi ama muhteşem araçla zar zor denildiği gibi hızlı bir rpilot değildir.
    alonso muhteşem startla en iyilerden olduğunu kanıtladı.
    webbere yazık.button çok iyi iş yaptı.button (massa-webber gibi ikinci pilotlardan üstündür bu zaten bu yarıştan öncede belliydi).
    schumi benim düşündüğüm gibi paslanmadığını kanıtladı (ama !)
    en önemli sonuç ve soru şu seneye ferraride massa gidecek ama yerine kim gelecek ?

  24. yaw yapma bu kadar bi pilot kötü nünde kötüsü olamz hala massa diyene sasıyorum tanıdığım en kötü pilot massadır altında ferrari var lotus deği yawww

  25. BU YARIŞIN ONBOARD ÖZETİ ÇOK MUTEŞEM OLUR BENCE.

  26. yapma ya biz ne zaman güncelleme yapacazz:DDd

  27. Vettel, Lewisin baskısına direndi ya kendini kanıtlamıştır arkadaşlar, RBR hızlı evet virajlarda uçuyor adeta ama adamın Kersi yoktu ve ona rağmen direndi….

    Tebrikler Vettel…

    Bizimkilere gelince Pfff Bu sezondan umudu kestim gibi birşey 5. yarış geride kaldı ve fark muazzam, hızla tırmanan bi Ferrari görebilirsek önümüzde 3-4 yarışta ne ala….. Yoksa ki bi cacık olmaz F150 den…. =(((

  28. İyi günde kötü günde taraftar budur…

  29. efendimayin  avatarı

    Pirelli iyice cıvıttı bridgestonu arayacağımı hiç düşünmemiştim sıralamalar önemini iyice kaybetti.

  30. çok haklısın dostum mclarenin hatalarıda muhakkak var ama ihraç gerektirecek bir durum değildi ferrari ve FİA birlik olup mclarenin elinden şampiyonluğu aldılar pilotları ihraç etmemelerinin nedenide budur alonso önceden sempati duyduğum bir isimdi ama karekteri ortaya çıkanca vazgeçtim sempatimden. eşit şartlarda yarışamıyor ayrıcalık istiyor bu mclarende olmadı ama renault ve ferraride oluyor ve ferrariyi evi olduğunu tek hayali olduğunu söylüyor ama 2007 yılında Mp4-22in lansmanında hayalindeki tek takımın mclaren olduğunu sennanın takımında yarışmanın onu ayrıca motive ettiğinden bahsetmişti 2006 yılında renault ile son yarışlarında renault 1 numarayı mclaren.'e götürmemi istemiyor beni desteklemiyor gibi demeçler verdi ama 2008 yılında evime döndüğüm için mutluyum dedi mclarene transferi belli olduğu 2005 sonunda ferrariye gitmeyi hiç düşünmedim onları yenmek daha heyecanlı ifadeleri kullandı ama 2010 yılında ferrariye geldi ve burası adeta 2.ailem gibi dedi yeteneği olabilir ama en iyi pilot değil karekter olarakta öyle… bende sempatimi 2007 yılından sonra kaybettim bazıları 2007 yılında ona küfür ederken şimdi onu destekliyor bazıları 2007 yılında raikkoneni çılgınlar gibi desteklerken şimdi ona herşeyi söylüyorlar.schumi ferrariye gelmeseydi şuan ferrari bu ferrari değildi ferrariyi bu noktaya schumi getirdi ozaman istatistik anlamında en iyi takım Mclarendi belki 50 yıl sonra istatistik anlamında başka bir takım çıkacak ve herşey baştan yazılacak.

  31. webber her zamanki massalığını yapıyor. iyi pilot her yerinden anlaşılıyor arkadaş 😉

  32. weber ile alonsonun stratejisini briatore mi hazırlıyor ikisine de aynısını yazmış 😀 singapurdan beri sıralamalarda bir sıkıntı olmazsa aynı stratejiyle yarışıyorlar gibi 😀

  33. Massanın artık Ferrari Defteri kapandı büyük ihtimalle takım Perezi getirecektir takıma.Aynı zamanda Red Bull bu Webber ile devam eder mi orasıda muallakta bu sene sonunda sporu bırakabilir Webber.Yarışa gelecek olursak Vettelin bence en iyi yarış galibiyeti baskılara direnip güzel stratejisiyle yarışı kazandı McLarende çok gelişmiş bize yine hüsran oldu.Alonso yarışa iyi başladı ancak araçtan en fazla bu kadarını alabilmişe benziyor.Startta çok iyiydi ancak araç sert lastiklerle çok kötü performans gösteriyor Haftaya Monaco'da neler olacak göreceğiz ama Red Bull yine en büyük favori geçen senede en iyi mekanil çekiş Red Bulldaydı bu sene başında çıkan haberlerde en kısa dingil mesafesi Mercedeste diye bir açıklama yapılmıştı aynı zaman bizim aracında Mekanik çekişi 2008'den beri iyi bundan dolayı mercedes ve biz daha rekabetçi oluruz.Geçtiğimiz sene McLarenin en zorlandığı pistlerden biri olmuştu Monaco tümsekli ve kerbli yapısıyla bakalım geçen seneki sert süspansiyon hatasından ders almışlarmı hafta sonu bize gösterecek

  34. Teşekkür ediyorum objektif yorumun için. Bende aynen öyle düşünüyorum. Hangi akla hizmet sert lastiklerle onca tur attılar anlamıyorum.

  35. Bir Massa taraftarı olarak massaya bağlılığımı yerine getirip herzaman onu destekleyecegimi söylemekten çekinmiyorum,alonsodan ham dan vet den daha iyi degil ama o benim pilotum…

  36. kesinlikle. ispanyol takımı diye paso hrtleri gösterdiler ama onların tur yemelerinin ekrana gelmesine de engel olamadılar 🙂

  37. ahhha kesinlikle doğru valla. Eskiden ferrari bu işi iyi bilirdi, todt ve brawn dibine vurmuştu işin ama şimdi…

  38. Bu buji olayına nerden taktınız yaa. Webbere neler gelişti diye sorulunca o da kafaya alıp sadece bujiler değişti demiş. Adam dalgasını geçmiş millet de gerçek sanmış.

  39. haklısın sonuna kadar. alonso iyi bir pilot. hem de en iyilerinden. ama kişilik olarak da en geriden geldiği başından beri belliydi. Ferrari ile anlaşmasını uzatırken kendisinden daha hızlı pilot almayacaklarını temin etmelerini bile istediğine kalıbımı basarım.

  40. Yavuz Balcı avatarı

    en büyük tebrik takımıma ve pilotlarımıza. ben sürüneceğimizi düşündüğüm bir pistte bu sonucu beklemiyordum. hadi sonucu geçtim Redbulu bırakın yakalamayı yanından geçeceğimizi bile düşünmüyordum. çok fazla ileri gitmişiz bence. bundan sonra işler değişebilir. bu yarıştan sonra ben ciddi ciddi şampiyonluğa inanıyorum.

    Diğer kısımlara gelirsek dikkatimi çeken tek şey Ferrarinin tur yemesiydi. sen müthiş start al ve liderliğe otur sonra tur ye. bu imkansızı nasıl başarıyorlar anlamadım. bir set daha yumuşaklarınız var arkadaş.kullanılmış olsa da. sertlerle zaten hızınız berbat. sertlerle tek periyot atın. 22-23 tur vs işte neyse. son bölümde takın yumuşakları.Takmışlar Webber'e kafayı ne yaparsa onu yapıyorlar. ciddi anlamda üzülüyorum.

  41. Anlatmak istediğimi çok güzel kavramışsın Hakan.

  42. Güncelleme getirmedim takım buraya sadece Bijon getirmiş 🙂

  43. Bırak da bari KERS'iniz sorunlu olsun 🙂

    Kasttetmek istediğim şudur; sezon öncesi tetlerde tur başına 2 saniye kadar yavaş olduğumuz aero olarak en en en iyi olan yani yakalanması gereken araçla farkı öyle veya böyle bu kadar kapatmışız.

  44. Webber'i de tebrik etmem lazım polden başlayıp üstün yeteneklerinden dolayı rakiplerimizin de gerisinde kaldı.

  45. bu arada arkadaşlar ben hiç redbulun nasıl bir güncelleme getirdiğini bilmiyorum bilen varsa yazarmı lütfen hiç yazmıyorda forumda..

  46. doğru gelişmişsiniz arkadaşlar ama bizimde kers sorunumuz birazda katkıda bulunuyor bu sonuca,ama yinede bukadar yakın olmanızı beklemiyordum…

  47. Kesinlikle abi kış testlerinde takım zor zamanlar geçirmişti burda tebrik ederim.

  48. Sen yarışı Hamilton Button'a bakmaktan izleyememişsin sanırım Alonso resmen geçit vermedi ne Vettel'e ne de Webber yumuşak lastiklerdeyken. Hatta Webber geçtikten sonra Alonso karşılık vererek tekrar geçti Webber'i. Sert lastiklerle o kadar yavaş kaldı ki yapabileceği fazla birşey yoktu Alonso'nun. Ferrari Alonso'yu elbirliği ile rezil etti bu kadar. Burada bazı insanların işi gücü Alonso' ya sallamak olmuş. Çok acı bir durum.

  49. dostum kusuruma bakma seni tanımıyorum.
    tam kapasiten nedir de bilmiyorum.
    onun için sana ondan vermeyeyim.

  50. Yarış sonucu

    1. Vettel 1:39:03.301

    2. Lewis + 0.630 saniye

    Pitstop'larda kaybedilen zamanlar

    18. Vettel 1:20.858

    20. Lewis 1:21.457

    Fark: + 0.599 saniye

    Pitstop'larda kaybedilen zamanları çıktığımızda yarış sonucu oluşan fark; + 0.031 saniye.

    Aero pistinde McLaren Lewis ile gerçekten büyük iş başarmış.

  51. dostum kusuruma bakma seni tanımıyorum.
    tam kapasiten nedir de bilmiyorum.
    onun için sana ondan vermeyeyim.

  52. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    haftaya ki yarışta ne olucağı belli böyle olmassa sonuç ya bi sorun yaşanır yada büyük sürpriz olur
    1-vettel redbull
    2-webber redbull
    3-?
    4-?
    5-?
    soru işaretlerinede her zamanki gibi hamilton button ve alonso yerleşir ama sırası bilinmez

  53. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sen McLaren i tutmamışsın, alonsoyu tutmuşsun. 2007 de olan olaylarda haksızlığa uğrayan ferrari ve alonso gibi lanse edildi oysa tam tersi fia-ferrari ortaklığı elimizden şampiyonluğu almak için devreye girdi. geçmişte yüzlerce kez karşılaştıkları bu tipteki mühendisler yüzünden McLaren a ceza verdiler amaç zaten o mühendislere ceza vermek değildi McLaren ın elinden şampiyonluğu almaktı ve öylede oldu. alonsoda takım içi eşitliği hazmedemeyeceğini açıkça ortaya koydu. karakterinin bu olduğuna inanmayanlar zaten singapurda gerçekleri gördüler. neymiş McLaren i tutmaktan vazgeçmişmiş 😀 Allah aşkına sen McLareni tutma zaten…bizim McLareni tutma sebebimiz birazda içimizdeki asi Ruhtur değilse sürü psikolojisine uyup ferrariyi tutardık senin gibi. çıkar biride derki bende 2007 den sonra ferrariyi tutmaktan vazgeçtim alonso nefretimde o yıldan sonra başladı :))) boş konuşma arkadaşım.

  54. abi zaten adam uzay falan okumuş ingilizce wikisinde yazıyor adam evde boş zamanında roket bile yapıyordur

  55. ondan ondan

  56. Virajları en hızlı dönene araç redbull diyorsunuz sonra süpriz bekliyorum diyorsunuz Monaco için xD bu dediklerinize katılıyorum ve haftaya olan yarışı direk redbullun kazandıgını söyleyebilirim xD..Zaten sene sonuna kadar alısmamız lazım artık.Ama 3.lük için mercedes'in bile azda olsa şansı olabilir ama haftaya schumiden bi 5.lik bekliyorum bu sene bi 3. olursa seneye herşey çok farklı olabilir hele birde sıralamada 3. filan geldiğini düşünmek bile istemiyorum normal bir yarışta xD böyle kalkan bir pilot daha görmedim (Not;Alonso var bide dogru ya unuttum 2 saat önceyi xD ama bu yarışa istisnaydı o Schumi hep aynını yapıyor …)

  57. Virajları en hızlı dönene araç redbull diyorsunuz sonra süpriz bekliyorum diyorsunuz Monaco için xD bu dediklerinize katılıyorum ve haftaya olan yarışı direk redbullun kazandıgını söyleyebilirim xD..Zaten sene sonuna kadar alısmamız lazım artık.Ama 3.lük için mercedes'in bile azda olsa şansı olabilir ama haftaya schumiden bi 5.lik bekliyorum bu sene bi 3. olursa seneye herşey çok farklı olabilir hele birde sıralamada 3. filan geldiğini düşünmek bile istemiyorum normal bir yarışta xD böyle kalkan bir pilot daha görmedim (Not;Alonso var bide dogru ya unuttum 2 saat önceyi xD ama bu yarışa istisnaydı o Schumi hep aynını yapıyor …)

  58. lauda ya gercekten slmlar :))

  59. Aynen. Tur yiyen Hamilton olsa gözümüzün içine sokarlar (2009'daki gibi)

    Alonso tur yerken tek bir kare göstermedi İspanya rejisi. Live Timing'de görebildim sadece.

  60. bu arada hareketleri ve başarısıyla vettel, formula 1'in valentino rossi si olmuş durumda 😀

  61. can bundy (spa2000) 22 saat 32 dakika önce
    Hamilton diğer demecinde olumsuz bir beyanda bulunmuş.

    Ama basın toplasındaki hali. Çok mutlu. aslında strateji ters gittiğinde Hamilton'ın yüzü hissiz moda geçer. ama basın toplantısında ki hali, stratejisi tutmuş ve rahat gibi idi.

    şayet Hamilton rahat ise, her ne olursa olsun çok güçlü olacağız demektir.
    ———————————————————————————————————–

    açıkcası şampiyona için çok fazla umutluyum. malum artık yarış, pist üstünden çok, araç gelişiminde olacak. ve biz bu konuda f1 de EN İYİYİZ.

    Birde bizimki diaza tam tur bindirecek, keyifle bir izliyeyim dedim. ama reji bu görüntüyü paylaşmadı. ispanya da yapılan bir yarışta bu görüntüyü ispanyol fanlarla paylaşmak istememiş olabilirler, makul karşılıyorum.

  62. Massanın Ferrarideki son yılı olduğunu düşünüyorum. Perez veya Rosberg hazırlansınlar.

  63. belki ozaman massa bile yarış kazanır. :))

  64. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bu arada yanlışlıkla yorumuna uygunsuz içerik bildirdim:)))

  65. aerodinami de üniversiteden mezuniyette 1.lik onur derecesi alarak bitirmiş. tam bir aerodinami uzmanı. işin bilimsel yönünü iyi biliyor.

  66. bende markalar için söyledim şansımızın olması anlamında yoksa pilotlar için hayal bile kurmak zor bu hızla ancak 2.liklere seviniriz.

  67. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bunu bilsek zaten redbull un sırlarını ah bir bilsek o zaman ferraride veya Mclaren de iş bulabiliriz :))))

  68. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ben onu pilotlar şampiyonluğu açısından söyledim yoksa Mclaren in aracı ferrariye oranla bencede üstün dikkat edersen ferrariden bahsetmedim bile ama mclaren redbulla baş edicek hatta pol pozisyonu alabilecek düzeye gelse bile vettel en kötü 2. yadan 3.olur diğerlerindede kazanır zaten artık yapıcak bişey çok yok schuminin alıp götürdüğü gibi götürücek bu seneyi vettel alonsonun en genç çifte şampiyon ünvanınıda tarihe gömecek

  69. sana katılıyorum bencede bu sezon bitti ya anlamıyorum bu newey ne yapıyorda bu araba bu kadar downforce üretiyor kurallar aynı ama bir mclarenin bir ferrarinin downforce una bak

  70. Ben herzaman söylüyorum
    Ferraride strateji diye bir kavram yok yok yok diye
    Eğer şansımız varsa mc larenleri takip ederken onlar ne yapıyorsa ferrari pit ekibide onları takip ederek yarışı yüzüne gözüne bulaştırmadan bitiriyor,
    Ama gel gör ki mclaren önümüzde olmayınca sazzzan gibi Redbulun oyununa gelip son yarışta şampiyonluğu kaçırıyoruz bu yarışta olduğu gibi madara oluyoruz,
    Ben her ne kadar mclareni sevmesemde onların sayesinde bizim pilotlar rezil olmuyor diye sempati bile duymaya başlıyorum onalara.

  71. en hızlı tur Hamilton dediğin gibi.. yanlışlıkla alonso yazılmış.

  72. Vetteli ve Mcalren ekibini tebrik ediyorum.Alonsonun startlailk sırayı alması gerçekten şaşırtıcı bir performans oldu.aynı zamanda 2. pit stoplara kadar güzel yarış çıkardı ama yarış sonucunda liderden tur yiyerek 5. oldu.Webberin çok daha iyi yarış çıkaracağını düşünüyordum ama startla birlikte yer kaybeden Mclarenler kadar iyi yarış çıkartmadı.Buttonsa oldukca güzel bir sürüşle kaybettiği yari ve fazlasını aldı.Hamiltonda elinden geleni yaptı.takım güncellemelerle beraber yarış hızında daha iyi bir yerde görünüyor.

    Alonso yarışa çok iyi başladı ama strateji,lastikler gibi etkenlerden dolayı tur yemesine rağmen taraftarları ona sahip çıkıyor ve sa-se ekleri kullanarak çok güzel tespitlerde bulunuyorlar.Aynı ekleri 2005 senesi için çok kullanmıştık zamanında.

    Yarışın en hızlı turunu Alonso değil Hamilton attı.yukarıdaki bilgi yanlış yazılmış..

  73. markalar şampiyonluğu için şansımızın olduğunu düşünüyorum ayrıca neden son çırpınışlarımız olsun gelişim katetmeye devam ediyoruz şampiyon olamasak bile redbullu yakalayabiliriz ve biz en azından çırpınıyoruz ferrari çırpınamıyor bile…

  74. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bu sözüm McLaren cilere fark etmiyormusunuz bunlar son çırpınışlarınız vettel 5 te 4 yaptı en kötü derecesi 2.lik bu adam en kötü podyumun son basamağına düşer 2011 world champion vettel artık bu bitti biz sadece takımımızın tek yarış galibiyetinden zevk almaya çalışabiliriz biri bu redbull u durdurmassa biz geçen seneyi bile mumla ararızki (geçen sene redbull sadece 3 kez polü alamamıştı)

  75. Yusuf  Hitay avatarı

    bu arada fia'ya göre hızlı turun sahibi hamilton

    alonso yazmışsınız bir yanlışlık oldu heralde

    http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/esp-race-laps.pdf

  76. Tebrikler takımıma pilotlarımıza ve Sebe Harika bir yarıştı her nekadar startımız kötü olsada stratejıyle lastik avantajıyla toparlmayı bildik güncellemelerimiz işe yaramış ama daha cok çalışmamız lazım RB ile başa çıkmak için

  77. bu piste göre güzel yarış oldu denebilir.
    bunun yanında redbull harika bir otomobile sahip. özellikle helikopter görüntülerinde virajlarda diğer araçlara göre nasıl hızlı gittiği çok daha net görülebiliyor. düzlük hızı olarak düşündüğünüzde renault motoru yavaş kalıyor. geçen seneki mercedes, ferrari gibi takımların motor anlaşması yapmaya yanaşmamalarını daha da net anlayabiliyorsunuz. düzlükte de uçan bir redbull görürsek ferrarinin f2004 aracından öte bir durum çıkar ortaya.
    ferrari ekibi lastikler konusunda gerçekten zayıf kalıyor. araçları bu lastiklere iyi davranamıyor, çabuk aşındırıyor.
    mclaren ekibini çok iyi gördüm bu yarışta. çok hızlıydılar. yapılan güncellemelerini şu an için bilmiyorum ama gelecek yarışlarda redbullun önünde kalmayı başarabilirler. çok hızlıydılar.
    schumacher e yapılan eleştirilere bu yarışta katılmayacağım. emin olun ki altında redbull, mclaren gibi bir araç olsa 2004 yılında yarıştığını düşünebilirsiniz. tabii bunu söylerken şunu da itiraf etmiş oluyoruz "araç performansı">"pilot performansı".
    monaco da ilginç bir yarış olacak. hızlı olmayan bir pist. her şey olabilir. süpriz sonuçlar bekliyorum.

  78. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu arada mclaren de iyi iş çıkardı.rekor sayıda güncelleme ile epey gelişim göstermişler.sadece bujisi yenilenen redbulla kafa tutabildiler.Antrenmanlarda arka kanat darbesi yemiş olan ferrariden daha fazlası zaten beklenemezdi.Ayrıca Ferrari lastikleri sıralamalarda harcamak zorunda kalmıştı.

  79. yesss yaba daba doooo

  80. start dışında neler yaptı onuda anlat sevgili f1 uzmanı dostum ben ilk virajı lider dönüp tur yiyen başka bir pilot hatırlamıyorum en azından son yıllarda olmadı bu durum başına bir iş gelmeden kaza yaşamadan pitte sorun yaşamadan tur yedi anlaşılan alonsonun yediği turlar senin kalp ritmini bozmuş ben gayet mutluyum belki bugün kazanada bilirdik ama 2.lik ve 3.lük bizi gayet mutlu etti.

  81. ALonsoyla Schumi startda Tecrubelerini konusturdular.Mercedes ile ferrari hemen hemen aynı Aralarında fazla bir fark yok hatta renault bile bu ikiliye yakın.Mercedes ferrari bu senenin hayal kırıklıgı bana göre.Mercedes sadece 1 adım atmıs gecen seneden bu yana.Ferrari ise 1 geri adım atmı.Redbull'un bileği bükülmeyecek bana göre sezonu domine edecekler.Schumide kers çalışıyormuydu bilmiyorum ama eğer çalışımışsa Rosberg Schumiye göre biraz daha hızlıydı

  82. son virajda Redbulun DF üstünlüğü devreye girince Lewisin yaklaşması gereken yerde vettel bir miktar uzayarak avantajını koruyabildi. Rbr gerçekten DF canavarı.artık DF üretmek üstüne çalıştıklarını bile düşünmüyorum başka konulara odaklanmış bile olabilirler :)))

  83. Bu arada MGP de Schuminin piti nicodan 1 saniye daha yavaş oldu. 2 pitte toplam 2 sayine daha yavaş kaldı schuminin ekibi.

  84. 50 tur boyunca Vettel i korkutamadı bile carl

  85. +1 yetmez kardeş sana 😉

  86. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ferrariyi bu durumda görmeye dayanamıyorum açıkçası eskiden Mclaren ciydim ve ferrari çekişmelerine bayılırdım şu 2007 deki olaylardan sonra ferrariyi tutmaya başladım ve ferrari ben f1 i izlemeye başladığımdan beri hep çok iyiydi hep şampiyon takımdı ismi bile yeter 'FERRARİ'
    ama şuan adeta sürünen bi ferrari var birazda alonsonun şansı bu o geldikten sonra ferrari kötüleşmeye başladı bu sene tavan yaptı geçen senede iyi değildi galiba gerçekten raikkonen in ahı tuttu stefano yu acil göndermeleri lazım bu takımı kurtarabilecek tek kişi gelecek sene briatore dir böyle bir bütçeyle bu kadar kötü arabayı nasıl üretiyorlar hayret yani seneye çok iyi bir araç istiyoruz sabrımız kalmadı artık üst üste 2-3 galibiyet bile beni tatmin etmez yani resmen koskoca bir seneyi 20 yarışlık takvimi 5.yarıştan kaybettik şampiyonluk imkansız değilsede çok uzak baksanıza alonso bile şampiyon olucağım diye açıklama yapmıyor o bile inanmıyor takımın o kadar gelişeceğine geçen sene son 5-6 yarışa girerken 45-46 puan geriden şampiyon olucağım diyordu az daha da oluyordu
    saçma sapan şeyler düşünmeye başladım belkide geçen senede son yarışta raikkonen in ahı tuttu burda raikkonencilerle tartışa tartışa psikolojim bozuldu:))))))))

  87. Günün adamı Nick Heidfeld ve Sebastian Vetteldir kocaman bir tebrik ediyorum harika yarıştılar.Nick in lastik avantajı vardı ama yinede bir tebriği hak ediyor.Bir tebrikte Renault motoruna inadına inadına hemde harikaydı yine viraj çıkışlarında düzkükte Redbull un kanat açısılarında cimri davrandığını düşünüyorum Aynı motoru kullanan Lotus Renault start finiş düzlüğünde 322.9 km hıza ulaşırken Aynı motoru Kullanan Redbull Renault 312.5 km hızda takılı kalıyor bunun nedeneni ben kanat açılarına bağlıyorum.Bir hafta sonra Monoco gp Lotus Renault un geçen sene olduğu gibi yine güçlü olacağını düşünüyorum ama bu sefer Kubicamız yok bakalım neler olcak.Mercedes Kısa dingil aralığı ile güçlü olacaktır.Yarışı yine Redbullardan birinin kazanacağını düşünüyorum muazzam bir Df üreten makinaları var bununda üzerine viraj çıkışlarında ki üstünlüğü ile bilinen Renault motoru eklenenci Monoco caddelerinde bir galibiyet kaçınılmaz olacakdır.

  88. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hiç beklenmedik güzel start için tebrikler lastik kurbanı Alonso'ya.
    Lakin bu muhteşem start bazılarına dokunmuş olmalı ki 18 tur boyunca kalp ritmleri bile bozulmuş.Aşırı sert lastiklere geçiş aynı zamanda kaybın da başlangıcı olmuştur.Yumuşak lastiklerle redbullara geçit vermeyen f150 nin sertlerde ne hale geldiğini göremeyenler kendilerini F1 izliyoruz zannediyor.

  89. kan mevsimi avatarı

    ferrariyi ayakta alkışlamak istiyorum;bir pilotu ilk viraja 1.girerken yarış sonunda tur yemesi ilginç,diğer pilotu ise daha ilginç daha fazla rezil olmamak adına radio dan çek kenara demediyseler bende hiç bişey bilmiyorum….

  90. Bu tur bindirmelerden sonra Marko yu anmadan da geçmemek lazım

  91. oç minardi.

  92. Öncelikle Vettel ve RedBull takımına tebrik ediyorum. Lewis harikaydın gerçekten. Button lastik stratejisi ve lastiği koruma becerisi ile 3.lüğü haketti. Ferrari'ye gelirsek Alonso'nun start süperdi…yarışın devamında ise Ferrari pit duvarının taktiksel hatası ve aracın yavaş olması nedeniyle Alonso'nun tur yemesi gayet doğal…Massa son derece vasat bir performans sergiledi.

  93. kan mevsimi avatarı

    öncelikle massanın performansını savunacak değilim,ancak f1 takip ettiğinden şüphelerim var ve bunu gidermek için bi soru sormak istiyorum izninle;
    f1 yarışları hangi kanalda veriliyor?

  94. evet drs işe yaramadı burda ama buna rağmen bence sezonun en heyecanlı yarışıydı.

  95. watercolour avatarı

    Vettel-Vettel-Vettel 🙂

  96. 2007 monacoya bak kaç kişi tur yemiş 4.dahi tur yedi orda.

  97. haticeye değil neticeye bakacaksın 42milyondolar = 1 tur…

    ferrari alonsoya değilde adrian neweye bu kadar para verseydi parasının karşılığını alırdı…

  98. kan mevsimi avatarı

    bu nasıl bi yorum arkadaşım bıktım bu ferrarinin halinden diyosun ve bunu massaya mı bağlıyosun

  99. Tolga Soydan avatarı

    seb adam king 🙂
    massanın son yarışları bunlar

  100. bu adam ne kadar hakketsede küfüre gerek yok hocam

  101. Doğan Demir avatarı

    Arkadaşım haksızlık etme yaa
    Alonso dan ne bekliyodunuz zaten araç döküldü . Birde sert lastikleri rakiplerinden kaç tur daha fazla kullandı
    Adam napsın tur başına 2.5 saniye fark olan bir araçtan bahsediyoruz

  102. McLAREN'e özellikle pitstop larda geliştiği için ve muhteşem bir strateji çıkardıkları için tebrik ediyorum.FERRARİ gibi gaza gelip pit'e girmediler.

    FERRARİ neden bunu tekrarlıyor anlamış değilim. zaten yumuşak lastikleri kalmamıştı elde olanlardan en fazla turu çıkarmaları gerekti ama onlar gaza gelerek REDBULL ile pite geldiler ve orada yarışı zaten bitirdiler belki sonuç değişmezdi ama iyi bir stratejileri olurdu. kesinlikle FERRARİ tüm ekibini değiştirmesi gerek; şasi kötü, pit kötü, bir tek motor kaldı oda artık tekbaşına işe yaramıyor.

  103. Arkadaşlar bu arada bugün DRS sayesinde geçiş olmadı bana göre. demekki uzun düzlüğü olan pistlerde DRS veya yeni kurallar pek etkili değil. Diğer aero paketler daha etkili olmuş catalunyada.

  104. dün en çok parayı kazanıyor diye sevineneleri hatırlıyorum ben en çok parayı kazanıp sürünen bir pilota sevinenlerin ruh halini merak ediyorum…

  105. Vettel ve Hamiltona tebrikler her ikiside galip geldi bugün güzel yarış çıkardılar.
    Button,Schumacher ve Heidfeld güzel yükseldi bir tebrikte bunlara.

    Alonso yine güzel iş çıkardı ilk bölümde ama araç kötü ilk bölümde galip giden araç tur yedi araç inanılmaz kötü ve MASSA EFENDİ gitme zamanı çoktan geldi geçen sene Almanya yarışından beri ona sempati duymuyorum iyice formdan düştü zaten dün sıralamadada gördük farkı hatta sezonun ortasına bile gelmeden gitse güzel olur…

  106. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

  107. ferrari başaramayınca sunileşiyor evet haklısın :p

  108. rosbergin gitmesi ferrarinin 2 tane 1. pilotla yarışmasına neden olacak buda bence çok iyi bir şey değil ferrari için alonso eşit pilotla yarışmak istemiycektir 2007de yaşananlar ortada.

  109. günün lafı= "alonso harika yarıştı, tebrikler."

  110. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    2 adam herkese tur bindiriyor var mı böyle bi olay. ne kadar araba lastik desekte iki müthiş sürüş, bizimkilere gelince en azından başladığınız yerde bitirin yuh yani.

  111. bence bu pist alonsonun sürüş tarzınada uymuyor olabilir. çok kıvrım var zor oluyor tabii…düm düz bir yol ver bak gör alonsoyu…alonso puan olarak quick nick in önünde…öyle deme bu adam kimiyi 2001 de sauberde puan olarak geçmiş…bu durumda alonso kimi den daha iyi pilot oluyor:))) her ne kadar hayatında pist üzerinde hiç geçemesede:)))

  112. arkadaş bu formula 1 ne biçim oldu yarış 5.si bile diğerlerinden tur yiyor,ne pilot ne araç sadece lastik savaşı war,geçişlerde gerçekten ferrari başkanının söylediği gibi sunileşmiş

  113. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Massa Schumachere Kafa Tutmuştu Ferraride..O Gitti Raikonen Geldi Çok İyi Sezon Geçirmedi Ama İyiydi.Sonraki Sezon Herkesden Daha İyiydi Massanın Bireysel Hata Yaparak Şampiyonluğu Kaybetmedi..

    Kaza Geçirdiği Sezon Raikonenden Daha İyiydi…

    Massa"ya Bu Seneye Kadar Geçen Zamanda Kötü Demek….Bilemiyorum..

  114. Senin mantığınla gidersek 7 dünya şampiyonluğu olan pilot her yarış tur yiyor. O zaman bunun da tarihte örneği yok.O zaman bu da rekor.Cesaretin varsa bunu da yaz.

  115. Alonsomania  avatarı

    bence oraya süper sert ve sertleri falan getirsin, ya da bazı yarışlarda ek bir set yumuşak lastik veriyorlardı Kanada mantıklı olur bence bu iş için

  116. Yarışın sonucunu cumartesi günü sıralamalar belirledi. Bir set yumuşak lastiğini saklayan takım kazandı. Hiç lastik kullanmayan Heildfeld bile puan aldı bu da lastiklerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Alonso'nun müthiş startı olmasa çok daha gerilere düşebilirdik. Alonso 2 set yumuşak lastiğini de bitirdikten sonra tur başına 2 sn kaybeden sert lastiklerle yine iyi 5. oldu. Alonso'nun nesini tebrik ediyorsunuz diyen arkadaşlara yarışı objektif izlemelerini tavsiye ediyorum. Adam 4. sıradan 1.'liğe yükseldi. Pist üstünde( Button hariç onda da lastik farkı vardı) geçilmedi. Webbere mükemmel savunma yaptı daha ne yapsın Alonso. Ferrari'nin acil revizyona ihtiyacı var.

  117. massa hakkında söylediğin şeye kendin inanıyor musun 7 yıldır zaten hep çok iyi tempodada bir şey oluyor yarış kazanamıyor değil mi

  118. ferrarinin pit ekibi çok berbat olduğu için redbull bazlı pitler yapıyorlar ama sonuçta işe yaramıyor kendi kararlarıyla yapsalar daha beter olacaklar örnekleri çok ferrari sadece aracı değil pit ekibinine geliştirse iyi olur mclaren bugün redbull kadar hızlıydı pitte umut vadediyoruz. :))

  119. Fernando güzel bir start aldı.Kirli taraftan kalkmasına rağmen şumi ile birlikte starta damgasını vurdu.Ne olduysa 19. turda oldu.Vettelin güneş görmemiş lastikleri takmasıyla işler tersine dönmeye başladı.Fakat benim anlamadığım ilk set sert lastiği neden sadece 10 tur kullandı.Neden 2.sert lastikler 26 tur kullanıldı.Son turlar adeta sürüne sürüne finişe gelmek hangi sivrinin fikriydi merak ettim.

  120. hislerime tercüman olmuşsun hocam bravo 😀

  121. Doğan Demir avatarı

    Kardeş Alonso kötü değildi araç sürünüyordu .Buna rağmen alonso vettel e hamilton a webber e inanılmaz direndi. Ama sert lastiklerle araç süründü .Alonso ne yapsın allah aşkına.
    Zaten bu araçla bundan iyisini yapsa , adam peygamberliğini ilan ederdi..

  122. Massa ferrariye geldiğinden beri çok kötü zaten. hiçbirşey vermedi. bu massa için schumi erken emekli ettirildi.a lın başınıza çalın şimdi massayı. John toddtun oğlu onu başka biryere pazarlar.
    rosbergin ferrariye geçeceği kesin gibi.
    Ancak alonso massa iyibir 2. pilot kalsın derse bir ihtimal kalabilir.

  123. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    O Kaza Derken Macaristan..

  124. bir şey farkedermi? yarıştan men vermezler herhalde…

  125. Gelelim malum pilota. Hatırlar mısınız birkaç sene öncesinde Toyota Jaguar Williams sıralamada az yakıt alıp önde başlar, yarışa birkaç tur heyecan katar sonra aradan çekilir gerçek yarış başlardı. Bugün o günler aklıma geldi. Hey gidi günler. Neyse işte hakikatler:

    18.tur Alonso Vettel farkı 1 saniye

    64.tur Alonso Vettel farkı yine 1 saniye… Lakin f1'in en çok kazanan adamı bir tur geride…

    Bunu başarmış başka bir pilot var mı acaba? Arşivci arkadaşlar bakabilir. Rekor olabilir. Her halükarda 42 milyon doların hakkını veriyor. Ben olsam seneye 70 milyon dolar veririm.

  126. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Massa Tam Formunu Yakalamışken O Kaza Oldu..O Kaza Olmasa Çok Daha Değişik Olabilirdi.

    Massanında Tıpkı Schumacher Gibi Galibiyete İhtiyacı Var..Geçen Sene Almanyada Massa Alonsoya Yol Vermese Şuan İşler Çok Daha Farklı Olabilirdi…

  127. pek birşey olacağını sanmıyorum sonuçta yer kazanmadılar uyarı alırlar okadar.

  128. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Hemen Böyle Birşey Demek Saçma Olacak Ama 25 Saniye Ceza Alsalar Ne Olacakki Aynı Sonuç Devam Eder..

  129. Lastik savaşı izledik.Kim sıralamada lastiğini saklarsa o kazanıyor.startta 10.olan ve buemiyi bile tam 5 tur sonra geçebilen buttonun podyumda olması bunun en güzel örneğidir.
    Vettele tebrikler.Bu arada birisi hornere """Webberin de kazanma sırası gelecek""" lafını hatırlatması lazım.48 saniye fark normal değil.

  130. aslında biz de nasıl olsa Lewis'in lastikleri biter diye düşünüyorduk.Ama gerçekten dediğin gibi oldu ancak Jenson daha iyi korudu lastikleri McLaren bu konuda çalışmalarının meyvesini toplamışa benziyor

  131. yarışın geneline bakarsak bunu sadece DRS ye bağlamak çok yanlış olur. elbette stratejide iyiydi.

  132. artı 1 lap deniyor ama ben de bilemiyorum:))) ferrari seninle gurur duyuyor:))) ferrari sanırım 2016 ya odaklanacak…yoksa neden alonso ile kontrat uzatsınlar? zaten adam bir yere gidemezki…2. olunca kahrolan pilotunu eleştiren hatta 3 yılda 2 takım 1 pilot şampiyonluğu veren pilotu kontratı bitmeden yollayan ferrari, en pilotu sırlamada 4. olunca müthiş sevinir 150 saniye fark yiyerek 5. olan bu pilotu hala yere göğe sığdıramaz hale geldi….
    mala mülke mağrur olma deme varmı ben gibi…
    bir muhalif rüzgar eser savurur harman gibi…

    çabalama kaptan ben gelemem:)))

  133. bu nasıl bir strateji nasıl bir pit yönetimi hiçmi bir planınız stratejiniz yok abudhabi deki rezilliğin bir benzeri. bugün yarşı 1. bitiremeyebilirdik ama tur yemek nedemek yaaaa. massa ya güveniyordum ama artık onunda sene sonunda gitmesi gerekir. rosberg iyi bir seçim olabilir.

  134. massaya bakarsan perez şampiyon olmuş sayılabilir ben rakipleriyle kıyaslıyorum yani hamilton vettel button webber ile.

  135. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ya senin sorunun ne adam 4.sıradan kirli taraftan start alıp 1.sıraya yükseldi ikinci pite kadar kendisinden çok daha hızlı senin dediğin gibi 150 sn fark atıcak kadar iyi araçları üstelik drs ye rağmen arkasında tutmayı başardı eğer 2.pitstoplardada önde olsaydı vettele göre strateji belirleyip galibiyet mücadelesi verebilirdi suç burda öndeki aracı arkaya getiren ferrarinin müthiş pit ekibinde alonsonun iyi bir aracı olsaydı zaten o muhteşem startın ardından farkı açar rahatça 1.olurdu vettelin ilk yarışlarda yaptığı gibi, iyi bir araç üretsin bu ferrari o zaman sen gör bakalım alonso ferrari koltuğunu raikkonenden çok daha fazla hak ediyormu yoksa hak etmiyor mu??zaten önümüzde daha 5 sezon var alonsoyla geçicek bu sezon bizim için bitti sayılır geçen seneden çok farklı, geçen seneki gibi bir yükseliş beklemiyorum eğer sorun alonsoda olsaydı massa alonsoyu alonso sorun yaşamadan geçerdi sıralama turlarında kaç yarıştır bir sorun olmadan alonsoyu geçtiği toplasan 2-3 etmez massa yerine senin müthiş pilotun raikkonen olsaydıda çok fazla değişmezdi bu emin ol

  136. vettel ve webber'i uzun süre arkasında tuttu mu tumadı mı? pit ekibi adam gibi çalışsaydı 4. olmuştu şimdi. webber'i podyumdan eden alonso'dur. pitten sonra sert lastiklerle kendisinden hızlı araçlara karşı nasıl mücadele etmesini bekliyorsunuz.

  137. kesinlikle haklısın ben Kanada'yı düşünemiyorum bile Bridgestone'lar bile dayanamıyordu :)) sanırım Q1,Q2 ve Q3 sert lastiklerle atılacak orda 🙂

  138. 2 stintte tur başına 2,5 saniye yavaş sert lastiklerle devam etti. herkesin bir kez kullandığı sert lastikleri biz 2 kere kullandık, sebebi de sıralamalardan temiz yumuşak lastiğin kalmamış olması. Alonso 26 tur o sert lastiklerle giderek zaten tur yemekten beter edildi. Aracın performansı bu 5. lik bile değilken yarışın 4 te birini lider gitmeyi başardı adam.

  139. Hamilton, Button, Webber ve Alguersuari, sarı bayraklar altında yavaşlamadıkları için inceleme altına alınmış

  140. Hamilton lastikleri harika bir şekilde korudu ben hep diken üstündeydim acaba lastikler bitermi sorun yaşarmı diye ama sanki çok farklı bir stilde kullandı aracı lastik anlamında yumuşakta dahi daha fazla tur atmasına rağmen sorun yaşamadı.

  141. Alonsomania  avatarı

    sıralamalardaki lastik kullanımınin önemini anlamış olduk.araba ortalama olarak hızlı dglse kazanmanız çok mümkün görünmüyor ve Ferrari yarış temposunda dahi yeterli dgl. Alonso iyi start aldı yapabileceğinin en iyisiydi ama start bile kurtarmadı yarışı

  142. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -GO LEWİS,GO JENSON,GO McLAREN MERCEDES!!!
    -ISTE FORMULA 1 BU!!!!!!
    -RISK AL ZORLA, UCUK TASARIM YAP
    -LASTIGIM BITECEK DIYE GAZDAN AYAGINI CEKME!!!!
    -SONUNA KADAR GIT
    -VETTEL E SEMPATIM VARDI ANCAK HAMILTON UN ONU GECEMEMSINE UYUZ OLDUM
    -BUNDAN SONRA VETTEL E DE KILIM
    -HAMILTON, HAMILTON BASKA BIRSEY DEMIYORUM
    -GECECEGIZ BU VETTEL I DE
    -TAKIM OLARAK DA TAKIM OYUNCUSU OLARAK DA BUTTON MUKEMMEL BIR ADAM YA
    -MCLAREN IN BASINA GELMIS EN IYI TAKIM OYUNCUSU
    -TEBRIKLER BUTTON A DA
    -VE BUTTON I 3 PITLE WEBBER IN VE ALONSO NUN ONUNE TASIYAN
    -PIT EKIBINE
    -STRATEJI EKIBINE
    -HERKESE TESEKKURLER
    -MCLAREN IN ARAC, SURUCU VE PIT EKIP VE DUVARI ILE NE KADAR KOMPLIKE VE UZMAN BIR TAKIM OLDUGUNU DA BIR DAHA DUNYA ALEM TAKDIR ETTI
    -GO LEWİS,GO JENSON,GO McLAREN MERCEDES!!!!!!!!!!

  143. Ferrari'nin asıl sorunu beyin takımında Red Bull'a endeksli Pit Stop stratejisinin tutmayacağını anlamak için daha ne olması gerekiyor ki?Şampiyonluğu bu şekilde kaybettiler ve bu yüzden her yarışta sıra kaybediyorlar.Evet Pit stoplarda yavaş kalıyorlar ama asıl sorun stratejide bence.Mercedes Pit ekibi de çok hızlı sadece hızla da olmuyor.Pirelli lastikleri iyi bir beyin takımının da olmasını gerektiriyor.

  144. massa'ya bakınca alonsonun neler yaptığı anlaşılıyor.

  145. Valla öyle diyollaa 🙂

  146. Bu senenin en iyi yarışıydı bence.Önde mücadele olunca ve drs nin etkisi çok olmayınca daha zevkli bi yarış izledim diyebilirim.Alonso startta iyiyid lakin devamında yokoldu.Massa için artık Ferrari defteri ne yazıkki kapandı.Vettel in savunması Lewis in temposu da harikaydı.Button aldığı kötü starta rağmen
    lastik kullanma ustalığı ile podyumu hakketti.Webber yarış temposu olarak bu sene Vettelin çok gerisisnde bu çok net.Özellikle bu sene Vettel şampiyonluk ile beraber inanılmaz motive durumda ve kolay kolay mağlup edilemez.Geçen seneyi örnek gösterip farkı kapatırız diyenler bunu akıllarına soksunlar.Mercedese de bir şey demiyorum artık yapacakları bu kadar daha ileriye taşıyamazlar en azından 2013 e kadar ki dilerim uzun yıllar sporda kalırlar

  147. Perez bence en iyi aday 2. pilot için rosberg veya kubica iyi bir seçim olmaz 2007 yılındaki mclaren'e dönebilir yaşananlar. massa artık sadece sürünüyor orta sıra takımlarının 2.pilotlarına bile cevap veremiyor performans olarak.

  148. rocco junior avatarı

    bazı arkadaşlar hehralde yarışta taktiksel anlamda yani lastik anlamında çok sıkıntıda olduğumuzu unuttular.alonsonun perfonmansı taze yumuşak lastik kalmamasındna düştü yoksa yarışın ilk pitler geçildiğinde hatta 2.pite kadar gayet iyidi.ondan sonra 2 sn yavaş lastikle ne yapabilirsin kaldı ki aracın yavaş.adam 4ten 1e çıktı ne yapsın elindeki pakedin gücü ve mucize mi yaratsın.

  149. bu ne ya lastık fılan derken rezıl ettıler f1i pıtten baska bısey ızlemedım….:S

  150. eğer schumi yarışta kers kullanmadıysa performansı fena değildi diyebilirim ama eğer kers problemi yarıştan önce çözüldüyse nicodan gerçekten çok yavaş demektir. nico önü açıkken yarım saniyeden fazla zaman kapatıyordu tur başına.

  151. Mclaren,Redbull her şeyi doğru yapıyor da Ferrari neden yapamıyor?Domenicali denen adam oldukça çok çok zor olacaktır hiç bir teknik zekası,algısı ve öngörüsü olmayan çok zayıf bir adam Ferrarinin en büyük sorunu Domenicalidir.Büyük bir rezillik gördük o çabaya rağmen yazıklar olsun yarışın ilk 10 turu çok iyi giden Alonso bitime 2-3 tur kala tur yiyor.Kurallar falan filan diyecek herkes ancak bu kurallar herkes için ve bunu çözmek Domenicalinin işidir bu kadar aciz bir adam görmek hele ki Todt dan sonra,hiç mi bir şey öğrenemedin be adam! 5. olursun gene bir şey dememde yeeeaaahhhh be 5 ol tur ye birde hemde arada 5-6 sn lerden bahsedilirken yazık ya emeğe yazık o pilotlara yazık Ferrariye yazık…yıkıldım resmen yarışı izlerken…

  152. alonso elinden geleni nasıl yaptı merak ediyorum akılda kalan tek olayı harika bir start onun dışında çok kötüydü…

  153. Eray Parlak avatarı

    massa ferrariyi ve kendini dahada rezil etmemek için bence yarışına son verildi çünki 2 tur daha yerdi heralde alonso bile 1 tur yedi. zaten bıraktığında replayda gelmedi bilerek bıraktı daha doğrusu emirle bıraktırıldı daha fazla rezil olmaması için ferrari isminin…

  154. rocco junior avatarı

    Evet pit ekibi malesef çok ağır kalıyor belki yaş belki kas egzersiz sorunları var dediğim gibi adamlar sokaktan emekli işçileri toplayıp pit ekibi kurmuşlar gibi.Son derece sallapati yapılıyor işler.Gerçi 1sn hızlı olsakta çok fark yedik muhtemelen yien geçilirdik hatta kesinlikle

  155. alonso için tebrikler ve ferrari pit duvarının ………. tamamlarsınız bence ferrari pit duvarına buttonu almak lazım bu yrım akıllılarla yürümez ve hamiltona gerçekten tebrikler adam kastı herşeyı yaptı ama araç rbr kadar iyi değildi

  156. alonso iyi yarışmı çıkarmış alonso resmen döküldü yoksa webberin atağına cevap verdi diyemi iyi yarış çıkarmış sayılıyor akılda kalan en iyi şeyi harika bir starttı onun dışında hiç birşey yapamadı…

  157. Vettel coming coming coming diyerek mutlu bir şekilde güler hamilton ise lanet edercesine there was so much coming diyerek cevap verir. hoştu =)

    Button o kadar geriye düşmesine rağmen iyi bitirdi.Tebriklerim Buttona.

    Ferrari pit ekibi kadar dandik bi ekip görmedim. Massanın lastiklerini değiştirirken sanki antremandaymış gibi davranıyolardı. Vettel Hamilton 8.5 snden sonra kalkarken massa 11-12 arası kalktı o pit esnasında.

    Bide alonsonun startı çok iyidi. Mclarenlerin geriye düşmesi Alonsonun fırlaması beni acaba ispanyollar geceden piste girip grid pozisyonlarında oynama yapmış olabilirlermi diye düşündürdü =)

  158. alonsoyu yinede tebrik ederim

  159. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    montezemelo massanın seneye de takımda kalacagını söylüyor.

    neden ? ne yaptı ki kalacak ? geçen sene de bu sene de bi varlık gösteremiyor.bıktım bu ferrarinin içler acısı halinden.

  160. Araç ne kadar iyi olursa olsun bütün iş lastiklerde,Ferrari yarışa birinci başladı bir tur farkla bitirdi,Red bull buyıl Mc laren tarafından tehdit edilecek,ama Vettel geçen yılki acemiliklerini yapmıyor,Webber de onun için artık tehdit değil,sanırım bu yılın şampiyonu belli gibi…

  161. Tebrikler Vettel, Hamilton, Button, Schumacher ve Heidfeld… Ne yaptın kardaş sen , sonuncu başlayıp 8. bitirdin 2 tur daha olsa Mercedes'leri de geçecektin. Helal olsun. Vettel bütün yarışları kazanmış olsa da yeni kuralların etkisiyle her yarış eğlenceli geçtiğinden sorun etmiyorum bu durumu. Button da lastik koruyamıyor diyenlere gereken cevabı verdi. Tebrikler.

  162. Eray Parlak avatarı

    schumacher yaşlı refleksleri eskisi gibi değil ondan her startta 4 5 sıra birden kazanıyor
    schumacher yaşlı ya gençken iyi olmuyan startları şimdi olağan üstü.
    Herkez konuştuğunu bilicek. Yaşlıymışda refleksleri zayıfmışta görüyoruz tartışmasız 2010 dan bu yana f1 de en iyi start alan kişi schumacherdir. elinden geleni yaptı bugün ferrari bile tur yiyor mercedes yemiş çokmu…

  163. rocco junior avatarı

    Alonso daha ne yapsın altındaki araç ve lastik sıkıntısından pit yedi.Lütfen aptal aptal yorum yapmayın

  164. Renault pit ekibinden utanıyorum artık ya 5.sıradan 12.sıraya kadar indirdiler Vitaly'i bravo diyorum başka da birşey diyemiyorum :/ Ama Nick gerçekten müthiş yarıştı.24.sıradan 8.sıraya ve Rosberg ile Schumi ile 15 saniyeyi sadece 3 turda kapatmıştık birkaç tur daha olsa geçmemiz işten bile değildi.
    Diğer takımım Red Bull içinse söylenecek çok fazla bir şey yok müthiş bir pit ekibi müthiş bir beyin takımı bu takım harika çok fazla yoruma gerek yok
    Mclaren muazzamdı Türkiye'deki hayal kırıklığı dolu yarıştan sonra müthiş iş başardılar tebrikler özellikle Jenson'a
    Ferrari ne zaman Red Bull endeksli Pit stop stratejisini bir kenara bırakacak gerçekten merak ediyorum Alonso'ya cidden yazık oldu..Massa zaten rezaletti
    Perez müthişti bence gölgede kaldı ancak çok iyi yarış çıkarttı

  165. alonso 1 turmu yedi. :))))

  166. Schumi için güzel bir yarış oldu, ben sert lastiklerden sonra son olarak bir set daha yumuşak takacaklar diye düşünmüştüm. yani 4 pit stop ve son yumuşak lastikle harikalar yaratmasını istiyordum demekki başka yumuşak lastiği kalmamış yada takım böyle bitirmeyi uygun görmüş.
    Umarım bu yarıştan keyf almıştır. rosberginde önünde bitirmesi ayrıca güzel oldu. bundan sonrasında dahada iyi olmaları için motive olmalılar. araç hızlanmış falan değil resmen tur yediler 😀

  167. İlk sertlerle olan stinttin ardından Hamilton farkı 1 sn'ye kadar indirdiğinde pite ilk gelseydi ne olurdu çok merak ediyorum. Mclaren bunu en azından denemeliydi. Vettel'in arkasına yapışana kadar iki tane 1.26'lı tur attı pitten çıktıktan sonra Lewis. Yine de gerçekten harika bir performansttı yarış hızı açısından. Ama tren kaçtı gibi. Puan olarak Vettel arayı çok açtı…

  168. 15.liğe 6.lığa sevinenlerde var

  169. alonsoya iyi yarış çıkardı diyenler adam tur yedi daha ne olsun 😀 kötü yarısş cıkarsaydı 2 tur mu yiyecekti acaba

  170. rocco junior avatarı

    Ferrari pit ekibi yine iş başında,söylentilere göre İtalya'daki emekli işçiler çalışıyor pit ekibinde.İstediğimiz kadar gelişelim bu hatalarla bir yere varamayız.Tebrikler Vettel ve Mclaren ekini cidden stratejileri ve hızları çok iyidi.Vettel bence sezon sonuna 3 4 yarış kala işi bitirir onları en çok Mclaren zorlayabilecek gibi duruyor.Kendi evinde Alonso'dan evinde en azından podyum gelmeliydi fakat tur yedik2 araçla ama burda küfür hakaret yada saçma eleştirilere girmeye gerek yok.Bu c.tesiden belli oldu birazda hepimiz o müthiş tur + start ile ümitlensekte taze yumuşak lastiğimizin kalmaması zaten bir şekilde bizi geriye düşürecekti.Bununla beraber sıkıcı bir yarıştı sadece başı ve sonu heyecanlıydı.Tekrar tebrikler özellikle Mclarene.Bundan sonra istersek yarış başı 0.5sn gelişelim bir şey değişeceğini sanmıyorum.Sezon ortasında 2012ye odaklanabilir yine Mercedes ve Ferrari çünkü ne gelişimleri piste yansıyor ne taktiksel olarak iyi değiller ama Mercedes her türlü pitte 1sn hızlı bizden fakat bu yetmez.En iyi araçlardan olmadıkça,bu denli taktik hatalar yaptıkça bir yere varılmaz.Bu 2 takım ya sezonu,kuralları sonuna kadar anlayıp olabildiğince gelişmeyi seçmeli ya da risk alıp 2012ye odaklanmalıdır.Gelişmekle yakalanacak bir takım değil Redbull acı ama gerçek.Sürekli aynı şeyleri söylemek istemiyorum istesem saydırabilirim takıma ama birşey değişmeyecek ve ayrıca nankörlük etmekte istemiyorum iyiken iyi kötüyken kötü demek saçma bana göre.Saygılar…

  171. tebrikler vettel tebrikler hamilton…bu pilotlar diğerlerinden gerçekten çok farklı…santander sponsor destekli ispanya halk destekli yerel kahraman ferrainin göz bebeği gelecek 5 yılın üzerinde çalıştıkları pilot mükemmel bir yarışla artı 1 lap la tur bindirilerek yaklaşık liderden 150 saniye fark yiyerek 5.oldu…dünkü 4.lüğe müthiş sevindiğine göre bu sonuç onun için başarıdır. ferrari onunla gurur duyması lazım. bu pilot sayesinde reno ve mercedesi geçiyorlar…

  172. vettel'e tebrikler. alonso'ya da tebrikler elinden geleni yaptı.

  173. Aslında daha hızlanmış değiller, RB önde olduğu için drs yi kullanamıyor bu nedenle düzlükte daha yavaş kalıyor. Ancak hamiltonu rebrik etmek lazım çok iyi zorladı. eğer daha başarılı pitler yapabilselerdi ve özellikle son pitte heidfeld vettelin öünde çok az direnebilseydi bugün hamilton kazanmıştı.
    tabi bu benim senaryom 🙂

  174. Vettel i tebrik etmek lazım gerçekten aracın hakkını veriyor.Ama günün adamı kesinlikle Button idi.berbat startına ragmen gene lastiklerini cok iyi kullanarak mükemmel tırmandı.Alonso elinden geleni yapsa da Ferrarinin temposu çok zayıf.Bi parantez de Efsaneye her zamanki gibi mükemmel start aldı ve yarış temposu iyiydi ama Mercedes ve Ferrari gerçekten cok gerideler

  175. bu arada artık massanın ferrariden ayrılma vakti geldi gibi öyle değilmi arkadaşlar ben bile ferrariyi çok sevmememe rağmen massanın artık ferrariye vereceği çok fazla birşeyin olmadığını düşünüyorum ferrariciler ne düşünüyor merak ediyorum

  176. ALOYA TEBRIKLER COK IYIYDI ELINDEN GELENI yaptı massa halı ıcler acısı ve ferrari pit ekibi hepiniz ne yapıonuz orda adam rakıpları bırbır gecıo sız onun gecılmesı ıcın elınızden gelenı yapıonuz…hakıkatten ferrarıdekı gelısme cok guzel gecen sene abu dabıyı gorduk aynen bu yarıstan sonra alonsoya laf edıcek kımse kalmamıstır heralde adam ne start aldı ne savunma yaptı beee ama takım ……:S

  177. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Mükemmel Kalktı Gerçekten..

    Schumiye Yaşlı Diyenler Artık Bıraksın Diyenler Görüyordur Heralde..

    Birazcıkta Mercedes İyi Olsa.Schumacher İyi İşler Yapar..

  178. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bizim için yarış mükemmel başladı alonsonun muhteşem startından sonra galibiyet neden olmasın diye düşünüyordum ama sonuç hayal kırıklığı oldu yarış ispanya standartlarına göre fena değildi yarış hakkında düşündüğüm şeyler çıktı aslında yarışın 2.pitstoplarına kadar, ama bu sezonki stratejiler ve ferrarinin strateji özürlü olması ve iyi bir aracı olmaması bi ara fark attıkları button a bile geçilmelerine neden oldu sanırım bu sezon bizim için şampiyonluk ümitleri bitti briatore haklıydı seneye çalışmaya başlasak çok daha iyi olacak

  179. button türkiyede başarısız olduğu 3 pitstop stratejisiyle bu sefer kötü starta rağmen 3.lüğü almayı başardı daha iyi bir startla ne yapardı kim bilir. tebrik mcleren ekibine ve pilotlarına;)

  180. harika bir yarış harika bir sonuç tebrikler çocuklar 2 ve 3. sıra çok çok iyi vettel çok çok zorlandı bu sezon çin dahil ilk defa çok zorlandı. ama geçmek mümkün değildi redbull çok hızlıydı iki pilotumuz webberi geçerek iyi bir sonuç alonso iyi değildi iyi bir starta rağmen iyi turlar atamadı ve 5.lik en iyi sonuç oldu daha ileri gidemezdi. schumi ve rosbergde çok ön plana çıkmadan iyi sonuç elde ettiler heidfeld'te tebriği haketti.monacoda çok daha iyi olucaz inşallah.GO LEWİS,GO JENSON,GO McLAREN MERCEDES!!!

  181. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Tur da yedik Başlarım Böyle Yarışa (LastikYarışına)

  182. Tek birşey söyleyeceğim. Türkiye GP'sinden sonra, McLaren'ciler : 30 sn :)))))))))) yapan bir arkadaş vardı.

  183. Ferrari pit ekibini tebrik ederim.Lastik stratejisi anca bu kadar uygulanabilirdi.

    Ferrari'nin ikinci aracı nerde?Vettel takımlarda iki araç olur diyordur.

    carl her zaman kalbiyle yarışmaktan bahseder.Vettel'in arkasında kaç tur kaldı ve atak yapamadı? 66 tur! pitler arasındaki farkları düşersek,50 tur boyunca KERS i çalışmayan Vettel'e atak yapamadı.Anca burnunu gösterdi durdu.

    50 TUR!

  184. ALONSO YA TEBRİKLER Ferrari ekibinede koca bı yuhhhh dıorum…….

  185. kötü start olmasa(özellikle button) duble gelmesi mümkünmüş. lewisin vettelin arkasındaki durumunu görünce yarış hızı açısından sanki redbuldan daha iyiydik hemde catalunya gibi aracı sorgulayan bir pistte. 1. olabilirdik ama bunda şükür tabi araçta yarış hızı açısından gelişim olduğu açık.

  186. lauda ya selamlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir