Hamilton, Vettel'i Zorlamayabilmekten Memnun

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, yarışın özellikle ikinci bölümünde çok yakın takip ettiği Vettel’in sadece 0,6 saniye gerisinde damalı bayrağı gördü.

Hamilton: “Bugün hayal kırıklığı yaşayabileceğimiz düşünmüyorum. Takım pistoplar ve bütün hafta sonu boyunca harika bir iş çıkardı. Bizi mücadele edecek konuma getirdi”

“En iyi kalkışı yaptık ve Webber’i, Red Bull’larla gidebildik; Alonso Red Bull’ları engelliyordu.”

“Yarış içinde bazı cidden benzer tempolarımız vardı ama sonunda Seb’i geçmek çok zordu. Hızlı virajlarda çok çabuklar ve son virajda yere basma kuvveti inanılmaz şekilde ortadaydı”

“Yine de elimden geleni yaptım ve iyi puanlar elde ettim. İkinci sırayı almak harika.”

İngiliz pilot, son turlarda yaklaştığında Vettel’i geçme şansının olmadığını da belirtti.

Vettel: “Onların araçlarının bizden bir adım daha hızlı olduğunu düşünürsek, harika bir iş çıkardık”

“Yarış tempomuz geçen yarışa kıyasla gelişti. Olumlu bir şey bu”

“Yüksek hızlı 3. virajda, 9. virajda ve son virajda takip edemiyordum. Farkı koruyup DRS’yi kullanabilecek kadar farkı kapatamadım”

“Ama hem kendim hem de Button’un yaptığı işten ve şartların iyi olduğunu göz önüne alarak Red Bull’a baskı uyguladığımız için çok memnunum”


Yorumlar

  1. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Buraya yaziyorum
    -Hamilton yaris kazanacak
    -Hem de bu yakinda olacak
    -Seb i seviyordum sempatim vardi
    -simdi nefret ediyorum cunku Lewis in hem sampiyonlukta hem de yaris kazanmasindaki en buyuk engel
    -ve adam cok iyi ve hatasiz suruyor
    -adamin biri yarista kazanmak icin bazen hic olmadigin birsey olman gerekebiilir demis
    -Hamilton un da maalesef yaris kazanmasi icin artik yapmasi gereken de bu

  2. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    işte bende onu yazdım ya her zaman vettel sorun yaşamaz derken ondan bahsediyodum yarışı izledik heralde vettelin kersi düzgün çalışmadığı için kersle yaklaştı sonrada drs+kersle tutundu kısa özeti

  3. arada 3 sn fark vardı son pitten cıktıklarında.. o 3 saniyeyi 1 saniyeye düşürdü hamilton drs olmada demekki neymiş drs ile alakalı bir durum değilmiş…

  4. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    biraz farklı aslında bu olay yani dikkat edersen düzlüğe kadar redbull farkı açarak gidiyor ama düzlükte fark kapanıyor(kers.drs) bu sayede hamilton vettelle aynı tempoyu tutturabildi hamilton ın drs si çalışmasa vettel minumum 15 sn fark atardı yani herkes mclaren in redbullun temposuna ayak uydurabildiğini düşünüyor herkesde bi polyannalık var gerçekse çok farklı bu seneki sistemden kaynaklanan bir fark her zaman böyle olmaz vettel arkadakiyle aradakini pitten sonra 3 sn gibi tutarsa uçar gider Mclaren sabaha kadar yetişemez şuanki gücüyle drs yi kullanmadan
    (ve tabiki vettel her zaman sorun yaşamaz kerste bu yüzden her zaman farkı kapatamassın) Mclaren gelişmediği sürece bu yarıştaki tempolarıyla vetteli sürücülerinin geçmesi çok zor ama webber yetimleri oynamaya devam ederse o zaman pilotlar şampiyonluğunu kazanabilir sürekli 2. ve 3.olarak, ferraride bu sezonu armut toplayarak bitirir sezon sonu alonso 1 2 galibiyetle 5.sırada kalır massada rosbergle çekişir diye düşünüyorum

  5. hocam 2009 neden katmıyorsun, McLarenin gelişimiyle yine çok keyifli anlar yaşattı f1 severlere. işte bu yüzden foreverMclaren-Carl Lewis…:))

  6. Red Bull.. şaka gibi ama gerçek.

    Düşününce, Hamilton (veya diğerleri) ne yapsın.

    Mükemmel bir strateji, hatasız bir sürüş, harika bir performans ve 2. oluyorsun. Üstelik önündeki araçta kers düzgün çalışmıyor. Yok sarı tuşa bas, mavi düğmeyi çevir olmadı kersi biriktir vs..vs.. hepsi yalan, gerçek RedBull. Adamların arabası İnanılmazla mükemmel arası biryerde. Yetişebilene aşkolsun. Gerçi İspanya değil de Türkiye GP olsaydı Hamilton'un geçmek için daha fazla şansı olurdu ama ne olursa olsun RedBull şaka gibi ama gerçek.

  7. mükemmel performans, 1. sınıf pilotaj. gerçekten yarışın en heyecanlı anlarını yaşattı hamilton. vettel'in 1,5-2 saniye daha hızlı olduğu aracıyla alonso'yu geçemediği ve hatta yaklaşamadığı bir günde, hamilton'un daha yavaş aracıyla vettel'in hemen ensesinde o kadar tur gitmesi, gerçekten pilot kalitesini gösteriyor, takdiri hak ediyor.

  8. Sen memnunsan bende memnunum adamım. Ben ilk pitlerden sonra bu yarış bizim dedim. Ama olmadı, olsun. Çok müthiş bir yarıştı yinede. Aklıma 2010 Türkiye geldi. Aynı bu şekilde kovalamıştın RB yi.

    Araca gelicek olursak, Martin in dediği gibi Lewis bir kademe daha ileri taşıyacak bir araç değildi. Ama yine muhteşem gidiyordu son virajın çıkışı hariç.

    McLaren sezon başından beri koruyamadığı lastik basınç problemi bu yarışta eser yoktu bu benim teorim)

    Son 5 tur aracın arka lastikleri patinaja kalıyordu. Aracın motorunu öyle bir zorluyorduki Lewis bunu onboardlardan çok rahat anlıyordum. O an lastiklerin durmunu düşünemiyordum.

    Bu araç ve Lewis şampiyonluğu hak ediyor. Ama bir kademe ileri gitmemiz lazım, RB gitmeden.

  9. Tebrikler Lewis, RBR ye direnebilen tek adam… Hakkını yemeyin adam ne kadar zorladı ve savaştı… RBR ye 2. golünü atması yakındır.. Bugün direkten döndü :))

  10. Sen olsan rakibinin 0.6 sn önündemi bitirmek istersin yoksa 2-3 sn civarında farkı kontrol ederekmi? Kalkıpta 0.6da kontrol altında tutuyodu demiyceksin herhalde? Ama Seb ve Lewis bugün oyunu çok yukardan oynadılar ikiside hatasızdı tebrikler

  11. evet o yuzden yarışı bitirdiğine cok sevindi….

  12. 2007'de tüm f1 fanlarının en çok zevk aldığı anların sebebi (dolaylı/dolaysız): Carl Lewis
    2008'de tüm f1 fanlarının en çok zevk aldığı anların sebebi (dolaylı/dolaysız): Carl Lewis
    2010'da atak yapan neredeyse tek pilot ve f1 zevkinin kaynağı: Carl Lewis

    2011. Şayet Carl Lewis olmasa sezonu Red Bull fanları da dahil herkes kapatmış olabilirdi.

    Carl Lewis

    —McLaren—

  13. ismail uçar avatarı

    alonso da en iyi turumdu diyerek 4. lğü alır, pol almış gibi sevinir

  14. Kim bilir belki Vettel aracı zorlamadı 🙂

  15. Sezon benim için oldukça zevkli geçiyor ama daha da zevkli olması için böyle olmasını isterim açikçası.Çok yüksekten konuşmuş gibi oldum sanki 🙂

  16. ahhha Bu adam Türkiyede podyuma çıkmamışmıydı 🙂

  17. +1 lap 😉

  18. alonso takıma 10 üzerinden 10 vermiş.:)))

  19. "Bununla birlikte sıralamalarda onları yenmek zor olsa da yarışta onlara ve Mclaren'lere yakın olup baskı uygulayabiliriz. Ayarlar konusunda hâlâ yapmamız gerekenler var. Bugün çok fazla şey test ettik ve değişiklik için çok zamanımız olmadı. Burada podyum şansı Türkiye'dekinden daha fazla."

    dedi Alonso 🙂

  20. basın topLantısında duydunuzmu
    vetteL:LastikLerimin bittigini sandım Lewisin LastikLerinin bitmesi için dua ediyordum çünkü ßana çok yakLaşmıştı dedi:)))

  21. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    hislerime tercüman olmuşsun:)

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yıl vettel ve redbull kesin şampiyon olur.hamilton ise zorlamaktan memnun kalarak sezonu bitirir.Kendimle gurur duyuyorum hayatımın en iyi turuydu gibi söylemlerle sezonu bitirir.

  23. Tek kelimeyle MÜKEMMEL 'din Lewiscanım durmak yok Sebi zorlamaya devam.

  24. harikasın dostum gerçekten harikasın en iyi ve en yarışcı pilotsun redbullun hızı bizde olsa yarışta ortalarda gözükmeyeceksin valla alıp başını gideceksin son olarak lastikleri çok iyi korudun son 3 yarışta lastik anlamında yol kat ediyorsun vetteli alt etmek istiyorsan senin için önemli nokta lastikler. monacoda umarım podyumun tepesinde olursun…

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    tebrikler lewis çok iyiydin, aracımız lastiklere gerçektende iyi bakıyor. bir pilotumuz 3 pit stop yapıyor diğeri ise rakiplerinden bir miktar daha fazla kullanıyor lastiklerini.

    yine de bu şekilde giderse redbull ve vettel çok çok rahat şampiyon olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir