KERS Sorunlu Vettel: "Oldukça Zor Bir Yarıştı"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, KERS’i tam olarak düzgün çalışmadığı yarışta özellikle sonlarda McLaren pilotu ile yakın mücadeleye girişti ama sonunda galip gelen isim oldu.

Vettel: “Açıkçası oldukça zordu. Gerçekten yakındı. Şükürler oldun son iki turda, son iki sektörün oldukça iyiydi ve (yerimi korumak için) yeterliydi.”

“Bunun ötesinde bazen KERS’im açıktı, bazen de kapalı. Bu yüzden kolay yarış olmadı. McLaren ve Lewis, vize çok ama çok zor zamanlar yaşattı.”

“Ama ana düzlüğe çıkıp damalı bayrağı görmek büyük bir rahatlama yarattı. Çok mutluyum, harika bir sonuç ve çok güçlü olduğumuzun bir onaylaması. Ama bugün kesinlikle birçok insanın beklediği gibi geçmedi. Ferrari’yi gördük, McLaren de bize zor anlar yaşattı”

“İşte bu yüzden daha mutluyum; bu çocuklar bizi zorlarken başardık”

Liderliğini daha da pekiştiren Alman pilot, takımın KERS sorununu tam olarak halletmesi gerektiğini ifade etti.

Vettel: “Bitime 6 tur kala bana KERS’i kullanmamam söylendiğinde umduğum en iyi mesaj bu değildi. Bunu burada söylemem gerekmez (ama) gelecekte (KERS’in) çalışması gerektiğini biliyorlar. Kesinlikle gerekli. Bu yüzden, KERS’i kaybettikten sonra kesinlikle henüz istediğimiz yerde değiliz”


Yorumlar

  1. aman ne kadar zordu ne kadar zordu
    öylesine zorduki ferrari ve mgp lere bile tur bindirdiniz.zor böyle ise kolayda herhalde 3-5 kez tur bindirirsiniz

  2. Arkadaş sohbeti çıkmaza sokuyorsun.Tabikide sınıflandırıyorum el hareketini daha doğrusu sebep sonuç ilişkisi içerisinde sorguluyorum ben.Everythink happens for a reason diye bir söz var çok severim bu sözü.Hamiltonun elini sitem ederek sallamasının nedeni mavi bayrak sallanan pilotun mavi bayrak kuralına o an uymaması.Ron Dennisin yumruğunu sıkıp kolunu havaya kaldırmasının sebepi Heikinin Alonsoyu geçmesi.Alonsonun reasonı nedir diyorum yarış içerisinde bittikten sonraki abu dhabiyi söylemiyorum Di Grassi savunma yaparken ? Bunu anlamak bu kadar zormu yahu ? senin düşüncene göre gunduz 12 de taksim meydanında hiç bir neden yokken halay çekmek akşam düğünde düğün salonunda halay çekmekle aynı,halay çekmek halay çekmektirmi diycez misalen..:)

    Olmaz diye bir şey yok hamiltonda tur yiyebilir schumayerde tur yıyebılır Q3e kalamayabilirler.ama sen diyebilirmisinki schumayer bu mercedes ile yarış kazanabilir ?Mercedes çinde rosbergle liderin 14 sanıye gerisinde yarış bitirmiş,ilk yarışda her ıkı araçla yarış dışı kalmışlar ve diğer 3 yarışdada en az 47 sanıye fark yemişler liderden.Olağanüstü bir durum olmalıkı Mercedes yarış kazansın bu performansla.dolayısıyla tur yemesı daha olası.

    Hamiltonun 2007 yılında şampiyonluğu kaybetmesini bir tarafa bırakalım alosoyu geçip sezonun ilk 10 yarısında podyuma cıkacağını kim bilebilirdi ?Yarın hamilton tur yerse bana ben demiştim deme.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Biz anlaşamıyacağız.Ben kol koldur nerede ne zaman sallanmış farketmez diyorum.Sen yok tur bindirirken yok kenarda iken diye sınıflamaya çalışıyorsun.Madem sınıflayacaksın Alonso da kolu yarış bitiminde salladı diyebiliriz.Neticede zorluk çıkartma meselesi.
    Ben f1 de hayaldi gerçek oldu oalyına çok şahit oldum.2007 brezilya hayldi gerçek oldu.Hamiltona bişey olmaz deme .Büyük konuşma.Bak kim derdi ki 7 dünya şampiyonu Q3 kalma mücadelesi verecek.3-5 yıl evveldi böyle bir şeyi hayal bile edemezdik. Ama oldu.Düşmez kalkmaz sadace bir Allah'tır.

  4. Bak cevap verirken halen yanlış içerisindesin.Bana deki Hamilton tur bindireceği adam kendısıne zorluk çıkarttı diye sitem etti Alonso yarıştığı pilot kendısıne zorluk çıkarttı dıye sitem etti.bu ikisi birmi?tabiki tur bindirirken zorluk çıkartan haklı yarıştığı,geçilmemek için savunma yapan haksız de o zaman bende susayım cevap vermeyeyim.bir kaç yarış sonra hamiltonun tur yemesı olası tabi ama bu performansla tur yerse muhtemelen lastiği patlar,sorun yaşar tur yer.ama 66 turluk yarışın 19 turu lider olan 47 turdada 1 tur fark yiyen takımı yada pilotu hatırlamıyorum.Hayaldi gerçek oldu deriz olsa olsa.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    işte sıkıntı burada.Kol sizin takımdan sallanınca meşru oluyor.Sevinçten oluyor ya da engellendiği için oluyor.Ya da vettel biçtiği için oluyor.Ama Alonso sallayınca kıyametler kopuyor. Ben diyorum ki adil olalım.Bugün hamiltonun başına gelir yarın Alonsonun başına gelir.Birkaç yarış sonra hamiltonun tur yememe garantisi var mı?Yok. Peki Alonsonun hiç kazanamama durumu var mı .Yok.

  6. geçiniz hocam olayın abartılacak boyutu yok, tur bindirmelerde yavaş pilotun yapması gerekeni yapmaması sonucu meydana gelen rutin manzaralardan hep görmüyor muyuz yada hızlı pilotun şikayetlerine de sıkça denk geliyoruz

  7. Ah be güzel kardeşim,sevincinden ötürü birinin salladığı el ile bana neden zorluk çıkartıyorsun,dünya şampiyonumu olacaksın Di Grassi diyerek elini sallayan birinin hareketlerini ayırt etmek çokmu zor.Biran önce yükselmek istediği için Di Grassinin savunmasını eleştiren şahıza toz kondurmuyorsun ama kendisinden 2 kat daha fazla puanla şampiyonaya liderlik eden ve resmen yarışı domine etmiş takım arkadaşına telsiz talimatı ile değil kendi insiyatifiyle zorluk çıkartmayan Heikiden dolayı Hamiltonu çamura buluyorsun.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben Alonso kol sallamadı veya nerde salladı demedim.Gayet iyi biliyorum.Monakoda ilk tur pite girip lastik değiştirip biran önce yükselme çabasıyla agresif geçişler yaptığını.Hulkenberg kaza yapmış ve sc girmişti.Grassi glock kovalainen ve trulliyi geçti..
    O arkadaşın linkleri sadece Alonso içeriklidir.Kayda değer değil.Çünkü amacı farklı.Denisin kol salladığı linki verse de sizlerin de hafızası canlansa ya.

  9. Ron Dennis 2008 Avustralyada salladığı kolu bu gece bende FENERBAHÇE şampiyon olunca salladım,havaya kaldırdım.bu bir sevinç gösterişi herkes her zaman yapabilir ki 10 saniye geçmeden madara oldu bir anlamda Heiki Alonsoya geçilince.aklıma gecen sene son maç sonrası geldi yahu 🙂

  10. Nebuchadnezzar, Alex Yoong "The One& arkadaşımız haber linki vermiş onu tekrar oku hafızan canlansın sonra yine konuşalım.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kirve kol sallamayı sınıflandırmayı bırak.Neticede kol koldur ve sallanmıştır.2008 de heikki, renolu Alonsoyu geçince Dennis kol salladı.Yer,zaman ve kişi olarak kol sallamayı sınıflandıracaksak en başta koskoca bir takımın sahip ve patronunun salladığı kolu eleştirelim.20 li 30 lu yaşlardaki çocukların kolunu değil.Bizler Alonsoyu savunurken sizler karşı çıkarken aynı duruma defalarca patronuyla mekanikeriyle pilotuyla düşmüş olan sizler şimdi neden savunuyorsunuz.Ya herkesi savunalım ya da herkesi eleştirelim.

  12. hala demek istediğimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz hamilton önündeki araca tur bindirecekti alonsonun durumu bundan farklı pozisyon mücadelesinde bu hareketi yaptı gecen sene .. aynı durum alonsoyada olsaydı elini değil isterse ayagını bile kaldırabilir umrumda olmaz…ama gecemediği bir pilota sitem ediyorsa eliyle koluyla bu etik değildir… tabi herkes massa değil yol verecek beyimize…

  13. Tahir ayıptır yazılanı anlamamışsın.Deli_Manyak arkadaşımız ve ben aynı şeyleri aynı anda yazmışız.El kol sallama mevzuunuda sen açtın ilk olarak aşağıda.Hamilton tur bindireceği pilot zaman kaybetmesıne sebep oldu dıye bir tepki verdi.yanlış anımsamıyorsam Alonso gecen yıl pozisyon mücadelesi yaparken Monacoda muhtemelen Hrt lerden biriydi tünel çıkışında elini sallıyordu yol vermedi diye hatırlayanlar vardır.ikisi çok ayrı şeyler.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    nickin çok güzelmiş.Yalnız başkalarının yorumlarına ''aşağılama'' demeden önce kendi yazdıklarını bir oku.Seninle aynı ortamda bulunanlara o zaman hayret edebilirsin.
    Alonso el sallayınca demediğinizi bırakmadınız.El sallamanın neresini savunuyorsunuz dediniz.Keser döndü sap döndü hamiltonda el salladı.Şimdi var gücünüzle sallanan eli savunuyorsunuz.Siz bu el kol sallama işine patronunuz ron dennisten alışıksınız.Geçen yıl vettel buttonu biçip pitten geçme cezasını çekerken bütün mekanikerleriniz de kol salladı.Savunacaksak hep beraber savunalım.Eleştireceksek hep beraber eleştirelim.Siz yapınca iyi de biz yapınca kötü demeyelim.

  15. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Al Nano >:) komik.

  16. anlayışı kıt çocuk senın rengin ne ? Alonso pozisyon mücadelesi yaptığı pilota el sallıyor yol vermedi diye,tur bindirdiğini bir kenara bırak.

  17. senin bu lafların ırkçılık ve aşagılamadan başka bişey değil senin gibi bir insanla nasıl aynı ortamda bulunuyorum kendime şaştım…

    o mesrubatcı dediğin ve siyah diye dalga gectiğin adamlar senin 42 milyon dolaylık el-dandiğine tur bindirdiler bugün…

    ayrıca el hareketleri önündeki tur bindireceği araclara yaptı Hamilton senin ******* gibi 40 tur bir çaylağın ardında döndükten sonra yapmadı…

  18. meşrubatçıların antin kuntin tipi tasarımları habire kersi devre dışı veya kısmen çalışır dumumda bırakmakta..

    bu olay bugün anlaşılamıyor ve çözülemekte.

    sorunlar kısmi gibi gözüksede durumu kurtardı bu güne kadar.

    melez renkli oğlanın el kol hareketini savunan yorumlara ise adam geçemiyor ve ya engelleniyor her neyse adı..

    aynısı nı Alonso yapınca veryansın şöyle böyle Melez renkli oğlana mübahmı yani..

    bırakın bu işleri demekki bu işler böyle oluyormuş
    san bana göre değil.herkese geçerli.

  19. aşırı ısınıyordur, soğuyunca geri aktifleşiyordur 😉

  20. RENAULT ENGINE
    O kadar hizlılar ki kimse fark etmeden kenara çekip tamir ediyorlardır.belki daha dikkatli izlemeliyiz:)

  21. karthikeyan çok zamanını çaldı hamiltonun. en azından geçimediği renoya el sallamıyor diğer harika pilotlar gibi…

  22. Isınma sorunları felan olabilir …

  23. kersimiz adam gibi çalışsa zaten bizi zorlayamayacaklarda kers çalışmıyor,bu arada mclaren çk iyi iş çıkardı tebrik ederim bi ara ben bile tırstım aha geçecek diye..Bir ara serhan acar ın yorumuna çok güldüm redbulun düzlük hızları iyi değil zaten birtek o iyi değil araçta allahtan felan dedi:D çk güldürdü benii(tamamiyle yarış anlatımıdır birşey ima etmek istemiyorum arkadaşlar serhan acarı çok beğenirim)

  24. Hamilton elini sadece kısa bir süreliğine kaldırdı.Tur bindirmek için aracı içe doğru sürdüğünde tur yiyen kapıyı kapadı ve bu tarz durumlardan sonra her pilot elini sallıyor ama abu dhabide yarış sonundaki gibi kol sallamıyor yada pozisyonda mücadelesi içerisinde olduğu pilota savunma yaptı diye el sallamıyor bilmem hatırladınmı.hangi yarış olduğu aklımda değil.

  25. onu alonso ile karıştırmış o heyecanla onada tur bindirdi yaa. eli alonsoya sallıycakmış naber dostum ne işin var burda hangi rüzgar attı seni buralara diyecekmiş ama hrt ile karıştırmış kusura bakma artık monacoda sallar eli alonsoya

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yalnız bu kers sorunlarınızı telsizde herkese duyurmayın.mclaren bunu duyunca hemen hamiltona telsizden vettelin kersi bozuk haydi bastır diyor..hamiltonda gaza geliyor ve tur bindirdiği karthikeyana el kol sallamaya başlıyor.

  27. Benim anlamadığım bir olay var burda Kers in mekanizması yada yazılımın da bir arza olur bu finişe kadar gider sistem kendi kendini onarmaz.Ama bunların nasıl bir kersi varsa arzalanıyor ve mesaj geliyor kullanma diye 5 tur sonra tekrar kullanıyor 5 turda neelr değişiyor ki sistemde tekrar kullanmaya başlıyor.Bunların kersi bataryası sanırım diğerlerine göre daha küçük.

  28. kers sorunu çok ilginç burnuma kötü kokular geliyor. halledilememesine sebep olan ne ön kanatla bir ilgisi varmı söylenildiği gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir