Red Bull, Tempo Konusunda Kibirli Davranmıyor

yazar:

kategori:

RB7, bu sene her yarışa ilk sıradan başladı ama şimdiye kadar sadece bir yarışı kazanamamış olsalar da sıralamada görünen farkı yarışa yansıtamadı.

Barselona’da da durum böyleydi ve Lewis Hamilton, yarış sonlarında Sebastian Vettel’e zor zamanlar geçirtti.

Aerodinami pisti olduğu için Barselona’da Red Bull’un işinin kolay olması beklenirken McLaren’in tehdit oluşturmasının endişe yaratıp yaratmadığı sorusuna Christian Horner: “Hiç endişe yaratmadı. Çünkü yarışı kazandık”

“Sonuçta tur başına bir saniye farkla ayrılıp gidecek kadar avantaja sahip bir aracımız olduğunu düşünmek bizim için küstahlık olurdu.”

“Burada olağanüstü bir sıralama geçirdik, Çin’de olduğu gibi, McLaren orada bizi sıkı bir şekilde zorlamıştı. Yarışta rekabetçiydiler ve iki hafta önce Türkiye’de rekabetçi değillerdi. Tahterevalli gibi.”

“Ama çok büyük bir güncelleme getirdiler; neredeyse B aracı gibi. Ve bizim güncellemelerimiz de bizi ileri taşıdı. Bu yüzden iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyorum”

“Durum, değişkenlik göstermeye devam edecek ve piste bağlı olacak. Bazıları yarışta daha güçlü olacak, bazıları da sıralamada”

Horner, sıralamadaki hızlarının kaynağının, Pirelli lastiklerini kullanış şekillerine bağlı olduğuna inanıyor.

Horner: “Tamamen lastiklerle ilgili. Sıralamada lastiklerden bir turda (istediğimizi) alabildiğimizi düşünüyorum; burada oldukça etkileyici bir fark sağladı. Ama yarışta lastikleri bu şekilde kullanamayacğınızı düşünüyorum”

“Ya bunu yaparsınız ya 5 pitstop yaparsınız ya da sizin stratejinize uygun bölümler ayarlar ve etrafınızdaki insanların tempolarına göre tepki verirsiniz. McLaren, yarışta beklendikleri gibi daha rekabetçiydi. Ama komik bir şey var. Çünkü iki hafta önce Ferrari asıl rakibimizdi ve İspanya’da bizden tur yediler. Bu yüzden olay pistten piste değişiyor”


Yorumlar

  1. Olay pistden piste değişiyor buda Redbull Renault un her piste uyan bir arabalarının olduğunun göstergesidir.

    Açıklanana göre Redbull buraya hiç bir güncelleme getirmedi getirdikleri zaman neler olacak hep birlikte göreceğiz ama adamların gerçektende harika bir arabaları var.Mclaren yarışda Lewise Kerslerinde sorun var zorla diyor hemen arkasından Redbull Kersi kullanabilirsin tam bir komedi gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir