McLaren, Red Bull'u Hedeflerken Diğerlerini Unutmuyor

yazar:

kategori:

İspanya’da Red Bull ve McLaren’in ayrı dünyada olduğu görünmesine rağmen Whitmarsh, Ferrari ve Mercedes GP gibi rakiplerin Monte Carlo’dan daha fazlasını çıkarabileceklerini düşünüyor.

Tekrar Red Bull ile tek başlarına kalmayı bekleyip beklemedikleri sorusuna Whitmarsh: “Öyle umuyorum. Ama diğerlerini de küçümsemiyorum”

“Fernando’nun İspanya’da muhteşem bir sıralama çıkardığını düşünüyorum. Böyle şeyler yapabiliyor. Şu anda tempo açısından onlardan biraz önde olduğumuzu düşünüyorum ama çok çabuk bir şekilde gelişebilirler. Mercedes de öyle. Yanılmak çok kolay”

“Monako’da harika bir istatistiğimiz var ve bunu tekrarlamak istiyoruz. 14 defa kazandık, tekrar kazanmak istiyoruz”

Whitmarsh, sıralamada Red Bull ile aralarında büyük fark olmasına rağmen yarışta durumun değişmesini, araçlarda benimsenen ayarlara bağlıyor.

Whitmarsh: “Red Bull’un, sıralama için aracını ayarlamada bir takım şeyler yaptığını düşünüyorum; böylece hızlı oluyorlar. Bu alanlar üzerine çalışıyoruz”

“Farklı karakterler var. İyi bir yarış tempomuz olsun diye çok sıkı çalışıyoruz. Sonuçta buna sahip olmalısınız ama biraz daha iyi bir pist konumuna da ihtiyacınız var”

İspanya’daki güncellemelerde iyi bir adım attıklarına inanan Whitmarsh, Red Bull’un önüne geçmek için hâlâ yapacakları çok işin olduğunu kabul etti.

Whitmarsh: “Araca yarım saniyeden fazla ekledik. Geri döndüğümüzde tam bir evrim yapacağız ama bir başka yarım saniyeye daha ihtiyacımız var. Bunu elde edene kadar çalışmayı sürdüreceğiz”


Yorumlar

  1. eğer vettel ve lewisin yarış başında önleri boş olsaydı(kendi aralarında) neler olurdu bilemeyiz ancak gözle görünen mücadeleye göre son pitlerden sonra vettel ve lewis arasında lastik farkı yoktu diyebiliriz sadece 1 yada 2 tur fark vardı. lewis pitten çıktığında DRS de menzil dışıydı.belkide herkes vettel farkı yavaş yavaş açar diye bekliyordu tersi oldu lewis azar azar yaklaştıkça vettel cevap veremedi ve lewis drs menziline girdi.

  2. Geçmiş yıllara baktığımız da uzun dingile sahip araçlar burada hep sıkıntı çekmişlerdir.Tamam pist yüksek Df istiyor ama geçen sene Kubica R30 ile burada Rbr lere kafa tutan tek pilotdu tabi Renault motorunun viraj çıkışlarında ki ivmelenmesi harika.Perşembe günü anlarız herşeyi.

  3. sanırım redbull da geçen yıl ferraride yaşanan yakından takip etme sorunu var. bu iki etti geçemiyorlar. şartlar eşit olursa redbull un işi o kadar da kolay değil. tabi Alo da evinde olmanın verdiği güven de vardı ama ne olursa olsun en hızlı turu 2sn farklı olan bir aracın öndekini geçememesinin başka izahı yok.

  4. yalnız hamilton yarışta vettelden hızlıydı hatta farkı kapattıktan sonra hızları aynı oldu o da virajlardaki türbülanstan kaynaklanıyor

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    şu anda redbull'a en yakın takım mclaren ama yarışı 0,6 saniye arkalarına bitirecek kadar değil.Bun da Alonso'nun payı çok büyük oldu.Eğer vettel Alonsoyu pist üzerinde geçebilseydi çok daha rahat kazanırdı.DRS avantajına ve hızlı aracına rağmen Alonsoyu geçemedi.Hal böyle olunca herkesten önce pite girip avantaj yakalamayı ve Alonsoyu pitte geçmeyi düşündü.Hiç kullanmadığı lastiği bile 9 tur sonunda değiştirdi.Sürekli hamiltondan önce pite girdi haliyle son bölümlerde baskı kaçınılmazdı.Vettel Alonsoya takılıp stratejiyi değiştirmeseydi hamilton baskısı diye bişey olmazdı.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    Lewis DRS yi kullanacak mesafeye nasıl geldi? sadece drs ye bağlamayalım. fark 1sn üstündeyken vettel farkı korusaydı lewis drs açacak kadar yakınlaşamazdı. yarış hızında McLaren daha iyiydi. son virajdaki RB7 nin üstünlüğü vettele yarışı kurtardı.

  7. arayı 1 sn kapatmadan öncede mclaren daha hızlıydı ama ispanya işte son virajda 20km fark vardı rb ile mclaren arasında…

  8. Catalunya'da DRS ile Hamilton hızlıydı ama bir türlü geçecek yer bulamadı. Yarışta da pek "hakkıyla" geçiş izleyemedik. Monaco'da sıralamalar yarıştan çok daha önemli olacak gibi ama Pirelli bu, ne olacağı belli olmaz…

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    geçen sene McLaren in başarısız olma sebebi mp4-25 in zayıf mekanik tutunmasıydı. monako en yüksek DF isteyen pist ancak burda mekanik tutunma daha ön plandadır ve diğer önemli noktada viraj çıkışlarındaki çekişin iyi olması. martin in söylediğine göre uzun dingil mesafesi söylendiği kadar fark yaratmıyor. mekanik tutunma,çekiş,aero.

  10. Williams da Monako caddelerinde dikkatleri çekebilir…

  11. Monoco yarışını sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası Mercedes den Ve Lotus Renault dan beklentilerim çok büyük ama pilotlarımız biraz beni korkutuyor.Mercedesin kısa dingil aralığının burda işe yarayacağını düşünüyorum.Geçen sene Mclaren burada zayıftı nedeni ise uzun dingil aralığı olmasaydı bakalım bu sene neler yapacaklar.Ferrari Fernando ile güçlüydü burda geçen yıl.Redbull son üç yıldır beri zaten her piste uyan arabaları var.Polü alan her hangi bir teknik mekanik arza ile karşılaşmazda yarışıda alacağını düşünüyorum.

  12. mclaren sıralama temposu olarak değil ama yarış temposu olarak redbull a yakın güreşti. fakat yoğun virajlı olan pistlerde bu üstünlüğünü yitireceklerdir, redbull un ürettiği yere basma gücü inanılmaz, takımlar bir anda bunu kapatamazlar, ama saf hız anlamında mclareni en hızlı takım olarak gördüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir