Horner, Vettel'in Sezonu Domine Etmesini Beklemiyor

yazar:

kategori:

Vettel, bu sene gerçekleştirilen 5 yarışın 4’ünü kazanırken kazanamadığı diğer yarışta da 2. olarak kaybını minimum seviyede tuttu ve sezona mükemmel bir başlangıç yaptı.

Horner “Benim işim çalışmak ve yarışları heyecanlandırmamak. O pozisyonda olmayacağımız konusunda şüpheliyim. Bu seneki tüm yarışlar çok heyecanlı oldu.”

“Yarışlardan dördünü kazanmış olsak da, olağan üstü yarışlar oldu ve Seb bu galibiyetler için çok çalışmak zorunda kaldı.”

“Kazandığı tüm yarışlarda liderlik için birilerini geçmek zorunda kaldı ve geçen hafta sonu sıkı çalışmak zorundaydı.  Felipe, Jenson ve Nico’ya karşı bazı önemli ataklar yapmak zorundaydı ve tam olarak yaptı.”

“Performanslar pistten piste değişecektir. Montreal’de Mercedes motorlu araçların çok rekabetçi olmasını bekliyoruz.”

“Şu ana kadarki her pistte rekabetçi olduk ve performansta çok büyük değişiklikler olmadı.”

“Bazı yarışlarda cumartesi günü pazar gününe göre daha rekabetçiydik ancak genel olarak diğerlerini gölgelemeyi başardık. İstanbul’da Ferrari, Barselona’da Mclaren’i geride bırakabildik.” dedi.

Genel olarak Mclaren Red Bull’un karşısında yer alsa da Horner, Ferrari ve Red Bull’un hesap dışına çıkarılamayacağını söyledi.

Horner “Bu iki takımdan hiçbirisini hesap dışına atamazsınız. Puanlar oldukça aldatıcı ve fark çok büyük görünüyor. Ancak şampiyona oldukça uzun olacak.”

“Ferrari’yi tarihi, kaynaklarıyla, pilotlarıyla hesap dışına çıkarmak aptalca olur. Fernando geçen sene çok geriden gelip son yarışta şampiyonluk mücadelesi verdi. Bu yüzden rakiplerimizi göz ardı edemeyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. motorların pek de önemli olmadığı bir dönemdeyiz. evet önemli ancak ayırt edici değil. mercedes motorunun üstünlüğü performansa yansıyor olsaydı mclaren ya da mercedes ve hatta force india hep önlerde olmalıydı. takvimde mercedes motorunun düzlük gücünü sonuca yansıtacak 2 ya da 3 pist var. ya gerisi ne olacak? peki red bull şaside üstün, diğer takımlar ne yapıyor? mclaren gibi bir takım ne yapıyor? renault motoru + red bull şasisi gayet uyumlu ve başarılı. Allah'tan mercedes kullanmıyorlar yoksa hiç bir şekilde yenilmezlerdi 🙂

  2. redbull neden 2 yıldır kıvranıyor Mercedes-Benz motoru kullanmak için madem renault okadar iyide adamlar her fırsatta renault motorunu kötülüyor. Renault motorunun sesi bile diğer motor seslerinden bir garip gözünü kapat tvde araç üstü kamerada renault motorlu araç gelince anlıyorsun sesinden redbull'un gücü renaulttan değil üstün şasisinden öyle olsaydı Mercedes-Benz motoru için kıvranmazdı ve lotus renault'da tepede olurdu.

  3. redbull yumuşak lastiklerde çok daha hızlı mclarene göre.

    ayrıca redbull çok daha uzun kullandı sertleri ****** yüzünden. erken pit yaptı.

    vettel sertle çıktı önü açıldığında hamiltonda yumuşak vardı.

    hamilton ondan 4 tur sonra pite qirdi hamilton pitten sıfır sertlerle çıktı vettelde eskimiş sert lastik vardı.

    anladım umarım.

  4. Lotus Renault'un durumu ne olacak acep? Fabrika takımı değilmiydi o?

  5. newey sen nasıL formuLa 1 taraftarısın aLonso vetteLi arkasında tuttu tutmasaydı farkı acıp qitcekti LastikLerini yıprattı dion aLonso vetteLi 20 tur tutaßiLdi sonrasında pite qirdi vettel ilk sırada cıktı ne oLdu nie acamadı farkı hamilton ondan 4 tur sonra pite qirdi hamilton pite qirdiqinde vettelin önü acıktı hamilton pitten cıktı vettelle arasında 5 saniye wardı bu farkı 0.3 saniyeye kadar indirdi.herşey sıralamaya qöre olmuo kardeş yarışa bakacaksın vettelin altındaki araba hamiltonda veyatta aLonsoda oLsaydı bana hak werirdin .

  6. TiFosi_KaDiR  avatarı

    RedBull herzaman Renault motorunu kötuler bu arkadaşta Forever Redbull Yazar

  7. bizimde kersimiz yok ne yapalım kers olsaydı okadar yaklaşamazdı bile

    Korkarım ki bu püskevit muhabbetine döncek 🙂

  8. bizimde kersimiz yok ne yapalım kers olsaydı okadar yaklaşamazdı bile mclaren ispanyada bize ama işte sorunu daha gideremedik bu gidişlede halledilemeyecek gibi en azından 3 yarıs yine kersle başımız belada(inşallah çözüm bulurlar)kanada yarışında zaten kazanmayı beklemiyorum mercedes ve ferrari motorları öne çıkar oradaaa

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hamiltıon'un tek bahanesi kendisinin dile getirdiği üzeere Schumi
    bu sana yetmezmi 🙂

  10. Motor ile kendimizi avutmaya devam edelim geçen sene bazıları öyle hayaller kurdu ki Mercedes motoruna Ferrari motoruna uyan pistler geliyor diye ama sonucu hep birlikte sezon sonunda gördük busenede yine sezon sonunda sonucu hep birlikte göreceğiz 2010 Dünya şampiyonu Redbull Renault Renault Engıne frover

  11. bende diyorumki tamam çindeki atak lastik avantajından dolayıydı ama ispanyadaki durum ne lastikleri neredeyse aynı birkaç turluk avantaj sertte avantaj getirmiyor. pistin yapısı atak yapmaya çok uygun değil ve hamilton sıralamarda 0.9 sn fark yiyor vettelden ama yarışta redbull üstün downforce sayesinde son virajda farkı açıyor hamilton drs ile fren noktasına 1-2 sn kala farkı kapatıyor ama atak yapması yinede uygun olmuyor. ve ekliyorum eğer hamilton vettele atak yapsaydı ve yarışı kazansaydı bahane ne olacaktı lastik avantajı yok tamamen pist üzerinde herşey eşitti ve ekliyorum objektif olduğumu söylüyorum button'ı webber'i lastik avantajı sayesinde rahatlıkla geçti tıpkı hamilton'ın çinde vetteli geçtiği gibi ama ispanyada herşey eşitken fark kapandı ve pist atak için elverişli olmadığı için hamilton geçemedi barcelona değilde başka bir pist olsaydı geçecekti hamilton o zaman bahane ne olacaktı.

  12. alonso red bulu tutmasaydı button hatta hamilton bile tur yiyebilirdi belkide. Lastiklerini boşuna yıprattı arka arkaya gittiği için. Yoksa kanatlanıp uçacaktı.

  13. Ben demek istediğimi anlatamadım herhalde. Ya da siz anlamak istemediniz.

    Vettel için lastik avantajı sayesinde önündekileri geçiyor deniliyorken Hamilton'da neden bu şekilde düşünülmüyor. Objektif olunmayan ve benim tepki gösterdiğim nokta bu.

    İspanya'da RB7 için downforce farkını söylüyorsunuz. Ben de hem Mercedes motoru hem de Kers avantajını mı söylemeliyim. O zaman Redbull'un avantajı bu, dezavantajı bu mu demek lazım. Ya da tam tersi Mclaren için. Uzayıp gider bu konu.

    Çin'de Vettel 4 pit stop yapsa Hamilton onu geçemezdi. Çünkü Hamilton Vettel'i geçerken lastik avantajını kullandı. Son pit stoplar sonrası neredeyse her turda RB7'den 1 sn hızlı turlar atarak Vettel'in arkasına geldi Hamilton. Çünkü Vettel 3 pit stop yaptığı için lastiklerinin ömürlerini çok zorlamıştı. Buna rağmen Vettel 2 tur dayanabildi. Ama eninde sonunda geçildi.

    İspanya'da da aynısı oldu. Ama lastik avantajı olmayınca ister DRS, ister Kers ya da downforce farkı deyin. Geçişler geçen seneki gibi zor duruma geliyor. Kolay değil.

    Benim anlatmak istediğim 1-2 tur bile olsa lastik farklılığının bu geçişleri yaptırması. Umarım bu sefer daha açıklayıcı olabilmişimdir.

    Son kez olarak Serhan Acar'ın İspanya'da kullandığı bir cümleyi hatırlatayım. Bu seneki geçişlerin artmasındaki en büyük faktör lastik avantajları.

  14. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Doğru tespit

  15. geçememesinin sebebi redbullun üstün Downforce farkı. hamilton her tur istikrarlı bir şekilde kapattı farkı üstelik tek turda(sıralamarda) kendisine 0.9 sn fark atmış bir araca karşı. son virajdaki üstün downforce sayesinde farkı açıyordu vettel hamilton anca drs ile fren nokrasına 1-2 sn kala farkı kapatıyordu. farklı bir pist olsa rahatlıkla geçerdi ozaman ne olacaktı lastik avantajıda yoktu dur söylüyeyim Mercedes-Benz motoru çok iyi ama bu haksızlık neden biz o motoru kullanmıyoruz. ben yeterince objektifim ama sen öylemisin.

  16. iyi edebiyat yapmışsın horni..

    yalnız sizin antin kuntin işleriniz çözülmedikçe rakibiniz yok gibi

    ama bir bakarsın egzos beslemeli siteme yasak gelir değişir herşey
    kırılır kanatlarınız ben o zaman görürüm sizi bırak bu mütevazi dikkat dağıtan ifadeleri

    hani button kazanmaktan sıkıldım diyordu bir ara üst üste 6 yarıştı galiba sonrasında ise yusuf yusuf olmuştu puanlar için, işte öyle birşey bekliyor olabilir sizi.

  17. Çin'de Hamilton, Vettel'i geçerken aralarında lastikler için ciddi tur farkı vardı. 4 pit stop – 3 pit stop stratejisi yüzünden Hamilton'un geçmesi kaçınılmazdı. Çünkü Vettel'in lastikleri aşırı aşınmıştı. Buna rağmen Vettel 2 tur dayanabildi Hamilton'a. Eğer Vettel'de 4 pit stop yapsaydı zaten Hamilton'un önünde piste dönecek ve belki de yarışı kazanacaktı.

    Hatta tam tersine Hamilton'un aşağı yukarı aynı turda girdikleri için aynı lastikle Vettel'i İspanya'da geçemediğini hatırlatırım.

    Azıcık objektif olsak…

  18. kazandığı tüm yarışlarda ispanya dışında hepsinde poldeydi geçmesi gerektiği kişileri lastik avantajından dolayı geçemese zaten pilot olamazdı. yarışı kazanmak için gerçek bir lideri geçmesi gerekirdi. tıpkı çinde hamilton'ın yaptığı gibi tıpkı 2007 nurburgrindte alonsonun yaptığı gibi.

  19. "Kazandığı tüm yarışlarda liderlik için birilerini geçmek zorunda kaldı ve geçen hafta sonu sıkı çalışmak zorundaydı. Felipe, Jenson ve Nico'ya karşı bazı önemli ataklar yapmak zorundaydı ve tam olarak yaptı."

    bunlara şimdi atak diyo temiz yumuşak lastikleriyle herkez geçer.bu sene hangi yarışta doğru düzgün atak yapabildi ki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir