Sezonun Bittiği An

yazar:

kategori:

Son 10 turu saymazsak heyecanı, aksiyonu bol muhteşem bir yarış izledik. Yarış sonrası öğrendik ki hiç yapılmayacak bir hata ile yanlış lastikler takılarak Vettel istemeden de olsa doğru strateji ile yarışı kazandı. Yarışı Vettel’in kazanmasıyla birlikte 2011 sezonun şampiyonluk yarışının bitiğini söyleyebiliriz, 2. yarışını merakla izleyeceğiz.

Uzun yıllar F1’i takip eden biri olarak bu açıklamam kızgınlık veya duygusal düşüncelerle yaptığım bir açıklama olmadığını, sıralayacağım argümanlarla açıklamaya çalışacağım, muhtemelen siz de durumun farkına varacaksınız.

İlk olarak an itibari ile Vettel 2011 sezonundaki yarışların %25’nden fazlasını kazandı, üstelik de kaçırdığı yarışta 2. oldu, yani neredeyse alınabilecek max. puanları aldı. Kalan 13 yarışı Vettel dışında farklı bir pilotun kazanmasının imkansız olduğunu söylersek sanırım kimsenin itirazı olmaz. Kaba bir şekilde matematiksel argümanlara da girersek; geçen yıl Vettel  256 puanla şampiyonluk ipini göğüslemişti, bu yıl barajın 300 puan civarında olacağını öngörebiliriz, çünkü şu ana kadarki yarışlarda iddialı pilotlar hatasız (yarış dışı kalmama anlamında söylüyorum) ve daha istikrarlı bir şekilde mutlaka puan almayı başarıyorlar. Vettel geçen yıl ulaştığı puanlara 5 yarış kazanarak ulaştı ve şampiyon oldu, bu yıl daha şimdiden 5 yarış kazanmış durumda. Şampiyonluk için gerekli olan puanı 300 olarak ele alırsak Vettel sezonun 1/3’ü geride kalmasına rağmen puan barajının neredeyse yarısını toplamış durumda. Kalan yarışlarda benzer bir grafik olabileceğini düşünürsek ki bunun olmaması için hiçbir sebep yok, en hızlı araca ve max. seviyede bir performansa sahip, böyle devam ederse 400 puanın üzerinde korkunç ve tarihin en acımasız farkına ulaşabilme imkanı kağıt üzerinde var, bunun olmayacağını düşünsem de Vettel dışında geri kalan pilotlar sürekli birbiri ile savaşırken o tek başında ilerde olacaktır, en kötü podyumda olacaktır.

Daha anlaşılır bir hesapla muhtemel rakiplerinden 5 yarış kazanabilecek bir pilot çıkar mı? belki Hamilton, ancak Vettel’in şimdiden kazanmış olduğu 5 yarışı zaten cebinde var. Bu durumun farkına varan F1’in önemli kişilikleri vardır, yoksa da varmak üzerelerdir, önemli olan bu durumdan rahatsızlar mı yoksa olması gerektiği gibi baskılara aldırış etmeden akışına bırakıp Vettel’in şampiyonayı silip süpürmesine alkış mı tutacaklar. Vettel ayrıca rekabet içinde olduğu pilotlar tarafından da tehdit altında, Alonso dünkü yarış sonrası atak yapmak için kaybedecek bir şeyinin olmadığını her şeyi göze aldığını söyledi, Hamilton’ı zaten biliyoruz, bu iki pilotun yakın takibinden kaçamadığı her an bundan sonrası için Vettel için potansiyel kaza anlamına geliyor.

Ben genç şampiyonun 2. madalyasını alkışlamaya başladım, ama yinede sezonun heyecanlı devam edeceğini düşünüyorum. Bekleyip görelim

Rasim Mutlu


Yorumlar

  1. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar okuyun alintidir:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/20280-sari-kaskli-efsane.html

    Son söz L. Hamilton için. Monaco Gp’ de onu izlediğim anlarda, Aytron Senna’ yı görür gibi oldum. Agresif stili ile sadece ilerlemeyi ve kazanmayı düşünmesi ve en önemlisi bu düşünceleri uygulayabilmesi bence mükemmel bir özellik. Yarış içerisinde çekiştiği ve temas yaşadığı pilotlar onu eleştirdi. Tıpkı Senna’ yı eleştirenler gibi. Formula 1 seyirciliği kariyerimde tuttuğum tek pilot Aytron Senna’ dır. Bu L. Hamilton’ u tutuyorum demek değildir, fanı da değilim. Ancak pist üzerinde gerçekten yarışan bir pilot görmek bana zevk veriyor. L. Hamilton’ u agresif olmakla suçlayanlar, Senna – Prost çekişmesini izlemeyenlerdir. Ve gerçek yarışın ne demek olduğunu henüz öğrenmemişlerdir.

  2. Brawn sezon ilerledikçe araca çivi bile 🙂 ekleyememişti. Ama RedBull un mali bir sıkıntısı yok. Vettel in şampiyon olamaması mucizelere kalmış..

  3. mecit karaca avatarı

    muhtemelen 2004 sezonun biraz daha baskın bir tekrarını izleyeceğiz bu kesin.ama problemin bence temel kaynağı, newey ve kadrosuna kafa tutabilecek baska bir mühendis kadrosunun olmayışı yada yetersizliği.schumacher döneminde de newey harika işler çıkarıyordu ancak ferrarinin son derece sağlam teknik kadrosu ve mühendislik standartlarındaki bilgisiyle schumacher gibi bir pilotla neweyi(bence sadece 98 sezonu haricinde ki o sezon bile inanılmaz zorlandılar-99da schumi kaza geçirip bacağını kırmasaydı rahat bir şekilde şampiyonluğu kazanabilirdi…irvine'nin aldığı puana bakarsanız!)bir sezon sonunda en azından yakalayıp dengeleri kendi lehine çevirdi ve ardından neweyin delicesine tasarımlarıya 03-04 sezonunda saçmalamasına yol açtı.
    Şimdiyse işler tamamen değişti çünkü bu kadroyu rahatsız eden yok sadece kopyalan var vede bu vettelin sezonu domine etmesine yeterli.
    buradaki tek fark vettelin tıpkı hamilton gibi gözlerini açtığı andan itibaren hep hızlı aracın içinde olması,dolayısıyla kötü sezonlarında hamiltonun su anda yaptığı zırvalıkların daha fazlasını göstermesine neden olacak ve tıpkı hamiltonun su anda yaptığı gibi kendini geliştirmesine zaman ayırmayıp kendi bencilliği ile uğraşacak…alonso ve schumacher ile aralarındaki fark bu olacak…

  4. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    diyorsunuz ki vettel haricinde 5 yarış galibiyeti alacak pilot çıkar mı? bence vettel dışında toplam yarış kazanan pilotların birinciliği 5 olursa dua edelim. adam ps gibi kullanıyor, oyunda kendinize açarsınız kariyer bocalarsınız ama şampiyon olursunuz fakat ikinci sezonda öle bi şekilde gelişirsinizki kolay gelir herşey adamın kariyeri sanki bu şekilde ilerliyor hata yapılırken de kazanıyorlar.

  5. alonzomanyaa  avatarı

    Kimse erken konuşmasın, button'nun şampiyon olduğu sene 10 puan alıyordu 1. gelen. Şimdi ara daha çabuk kapanabilir. Bir lastik patlar bişey olur bir bakmışın herkes dip dibe. Nasıl ki geçen sene hamilton lider iken, 3 yarış üst üste puan alamadı bi baktık dalga geçilen Alo geldi geçti herkesi, olmaz olmaz demiyeceksin.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    button buna benzer bir başlangıç yapıp, sezonun ikinci yarısı orta sıra mücadelesi vermesine rağmen şampiyon olmuştu.

    ben sanmıyorum ki redbull'un tıpkı brawn gibi sezonun geri kalanında 3. takım olmaya gerileyeceğini. vettel'in şampiyonluk şansı bu noktada bile %75 tir, mp4-20 bile şampiyon olamamışken sıralamada rakibinin gerisinde olmaya mahkum mp4-26'nın pek şansı yok bence.

    ferrari için net konuşabiliriz artık, sezonları silverstone'da bitecek muhtemelen, sert lastik ve aero pisti ile bu fark bir kez daha ortaya çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir