Boullier: "Heidfeld Gelişmeli"

yazar:

kategori:

Alman pilotun sezonu güçlü bir başlangıç yapıp ikinci yarışta podyuma çıkmasına rağmen sıralamalarda takım arkadaşına kafa tutmakta bazen zorluklar çekti, bu durum bazen yarışlarda iyi sonuçlar almasına da engel oldu.

Boullier, Heidfeld’in sezonunun yeteri kadar iyi olmadığını, hafta sonunun başından itibaren Petrov’un temposuna ulaşması için gelişmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Heidfeld’in ne yapması gerektiği sorusuna Boullier: “Bilmiyorum. Onunla oturmamız, endişelerini anlamamız ve durumu net bir şekilde kavramamız gerekiyor.”

“İlk antrenmandan itibaren en azından Vitaly’nin temposunda olmalı. Görünüşe göre bu konuda her zaman bir gecikme oluyor ve eğer araç açısından, denge açısından, güven açısından hazır değilseniz sıralamada tek tur performansı ortaya koyamazsınız”

Heidfeld’in bu sezon şimdiye kadarki durumu sorulan Boullier: “İyi diyelim ama yeteri kadar değil”

“Pazar günleri iyi, çok iyi. Ama açıkçası gridde daha yükseklerde sıralamayı bitirirsek, daha fazla puan için daha iyi şans yakalarız”

Boullier ayrıca Monako’da son seansa kalamamaları ile sıralama konusunda endişe ettiklerini de kabul etti.

Boullier: “Gridde 1. ve 3. iseniz endişeniz olmaz. Ama 11. ve 16. iseniz, endişe etmeye başlarsınız”


Yorumlar

  1. Yahu daha ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki zaten ilk 5 pilot belli adam arkadan gelip geçiyor diğerlerini…adam 24. başladı puan aldı bilmem kaçıncı başladı 6. bitirdi.O zaman Renault f1 i bıraksın onlarda gelişmeli çünkü…mantıksızlık diz boyu zaten adam gibi pilot yok ortalıkta birde böyle söylemler saçmalık bunlar nasıl yönetici bizde yöneticilik yapıyoruz sürücünün performansını olumsuz etkileyebilecek şeyler hele ki kamera önünde herkese şikayet eder gibi çocuk mu bu adam.Otur ilk olarak Petrov ile konuş sen…birde göz dağı veriyor sanki kovabilecekmiş gibi yerine kimi getirsen ilk 3-4 yarış puan alamaz araca alışıncaya kadar…

  2. kubica dönse bile çok şey beklemeyin derim ben adam az daha kolunu kaybediyordu eskisi gibi başarılı olması şimdilik zor görünüyor daha ne durumda olduğunu bile bilmiyoruz. ama umarım eskisi gibi olur.

  3. Nick den beklediğimizi alamadık hem sıralamalarda hemde yarışda.Araç gelişiminde de aynı keza berbat yani busenede Mercedes Gp ye geçilir ise takım bunun tek bir nedeni var oda pilotlar.Petrov özellikle 2010 un son yarışının vermiş olduğu rahatlık ile ileri yönde bir adım attı ama asla bu sene Kubica olsaydı Heidfelde yaptığının aynısını yapamazdı şimdi durum hem sıralamalarda hemde yarışda 6-0 bir üstünlük kurmuş olurdu Kubica.

  4. keşke öyle olsa :))) Robo Kub'um bir dönse =))

  5. Belki de nick'i kubicanın dönüşüne hazırlıyorlar. Gitmeye hazır ol mesajı 😉

  6. Şaka gibi sanki genç bir pilottan bahsediyor 🙂 Kobayashi ile başlayan kaderi Petrov ile devam ediyor.Bence Hulkenberg,Glock veya Grosjean'dan biri ile yarışmak çok daha mantıklı olur.Nick gerçekten kötü.Herkes Petrov gelişti sanıyor ama belki de Vitaly'de geçen seneki gibidir de araç çok iyidir.Robert olsaydı bunu anlayabilirdik.Ancak mevcut şartlarda Glock'un gelmesi daha mantıklı olur gelişecek pilot arıyorsak Hulk veya Grosjean biçilmiş kaftan yani.

  7. Formula 1 zor bir spor. Performansınızı sürekli yüksek tutmanız gerekiyor. Kısa bir süre yarıştan uzak kalsanız bile eski performansınıza geri ulaşmanız zor oluyor. Schumacher, Massa, Heidfeld ve Luca Badoer gibi pilotlarda bu etkiyi net bir şekilde gördük.

    Vaktiyle Kubica ile aynı takımda kafa kafaya mücadele edebilen Heidfeld'in bundan çok daha fazlasını yapabileceğinden şüphem yok.

  8. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    heidfeldin sıralamada sorun yaşadığı çok açık. bu adam geçen sene yeni lastiklerle hiç tur atmadı, dolu depoyla tecrübesi de yoktu, motorları da bittiği için eski ve devir sınırlı motorlarla kobayashinin 0.1-0.2 sn aralığında kalıyordu sıralamalarda. sıralamada hiçbir zaman güçlü bir pilot olmamıştır zaten ama petrovla olan fark fazla. kesinlikle bir problemi var. bu kadar sene orta sıralarda gezinmesnin sebebi de budur bana kalırsa. yarış temposu her zaman kuvvetli bir pilot ama yarışlar sıralamada kaybettiğini telafi etmekle geçiyor. halbuki iyi bir sıralama geçirse daha iyi yerlerde finiş görebilir. yalnız yine lastik falan ısıtamıyorsa kendini emekliliğe hazırlasa iyi olur. ona göre araç bir 2006-2007de oldu herhalde.

  9. monako bir istisna renault adına hafta sonu berbattı çünkü ama renault pilotları cumartesi gün iyi sonuçlar alırken pazar günleri genelde iyi geçmiyor bundada hep pilotlar hatalı olamaz değilmi araçta yada takımda bir sorunda olabilir.

  10. Off topic: Her Boullier/reno haberine bu resmi koymayın yaa. Adamın bu tipini görünce iyice soğuyom kendinden 🙂

    Hakikaten, geçen senenin çaylağı petrov aşırı deneyimli heidfeldi geçiyorsa ya petrov harikadır, ya da heidfeld'de bir problem vardır. Kubica ve petrovu şimdi bir arada görmek isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir