Renault: "Olumsuz Haberleri Belki De Eski Çalışanlar Çıkarıyor"

yazar:

kategori:

Lotus Grubu, Formula 1’de “Lotus” ismini kullanma konusunda Team Lotus’un önüne geçmeye çalıştı ama mahkeme, bunu kabul etmedi. Konunun temyize gitmesi bekleniyor.

Böylelikle gridde hâlâ iki “Lotus”un devam etmesine rağmen Renault Takım Patronu Eric Boullier, mahkeme kararının, sponsorlarının gelecekte spora olan bağlılığını arttırdığını belirtti.

Boullier: “Bizim için bir değişiklik yok; bu da çok iyi. Aslında iş ortaklığımızı çok iyi bir şekilde pekiştirdi.”

“Konu aşağı yukarı Team Lotus ile Lotus arasında. Bununla ilgili olmak istemiyorum. Çünkü benim üstüme düşmez”

“Benim üstüme düşen konuda… net olan şey şu ki, yanlış anlama ve kafa karışıklığının bir bölümü temizlendi.”

“Bu sayede Lotus Cars ve Proton’un şirketimizdeki ilgileri açıkça pekişti. İsim sponsorluğu için 7 senelik bir anlaşmamız var; bu da çok para. Hayal edebileceğimizin en iyisi.”

Boullier ayrıca Renault’un ekonomik bir sıkıntı içinde olduğu yönünde çıkan haberleri de gerçekçi bulmadı.

Boullier: “Böylesi bir masalın ortaya çıkması çok komik. Belki de tesadüf değildir ama (Monako’da) burada bazı eski Renault bekçileri vardı. Yani onlar kendi kafalarından bu söylentileri yaymış olabilir.”

“(Bu masalı yazan) muhabir, gelip bana doğru olup olmadığını sormadı. Ona defterlerimizi açmak için ne zaman isterse hazırdım”

“Bütün işlerde olduğu gibi bazı borçlarımız var, yatırımlarımız var. Ama 2011’de Renault’a herhangi bir borcumuz yok”

“Renault ile aramızda birkaç senelik bir kontrat ve özel bir anlaşma var; ev kredinizi geri ödemeye benzer şekilde. Gelecek için bekleyen bazı borçlarımız var ama bunlar gelecek için, bu sene değil. Hiç sorunumuz yok. Her şey yolunda, mükemmel”

Anlaşılan o ki Renault’un sahibi Genii Capital, takımdaki son %25’lik hisseyi Fransız üretici Renault’a birkaç sene içinde ödeme koşuluyla aldı. Bu anlaşmaya göre bu sene 5, 2012’de 6, 2013’te de 7 Milyon € ödeme yapılması gerekecek.


Yorumlar

  1. niye bu lotus ismini alma merakı ? :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir