Hembery: "Kanada'da Olacakları Tahmin Etmek İmkânsız"

yazar:

kategori:

Montreal’deki pistin ne tam bir cadde ne de geleneksel pist olması ile birlikte Hembery, bozulmaların beklenen kadar çok olmayacağına inanıyor.

Pirelli, Kanada’ya, Monako’da kullandığı yumuşak ve süper yumuşak hamurları götürecek.

Hembery: “Lastikler garip bir şeydir. Çok sert olurlarsa tutunma alamazsınız ve çok daha hızlı aşınabilirler.”

“Yumuşak ve süper yumuşakları götürmemizin nedeni, lastiklerden  tutunma elde etmek istememizdir. Çok sert bir şeyle giderseniz, patinaja yakalanırsınız, lastikler ufalanır ve çok daha hızlı tükenir. Bunun garip bir muamma olduğunu biliyorum ve insanlar, Montreal’in çok agresif olacağını düşünüyor ama muhtemelen değildir.”

“(Lastikleri) orada hiç kullanmadık. Burası için oldukça iyi bir düşüncem var. Montreal’de bulunmuştum, pisti gördüm, üzerinde yürüdüm. Ama herhangi bir tahminde bulunmayacağım. İlk antrenmanda neler olacağına bakmak istiyoruz. Tahminde bulunmak imkânsız”

Hembery, bu iki hamurun kullanıldığı Monako’dan çok iyi geri bildirimler aldıklarını da belirtti.

Hembery: “Burada arkamıza yaslanıp seyretmek bizim için çok şaşırtıcıydı. Şimdiye kadar muhtemelen en ilgi çekici yarıştı. Belki geçiş açısından Çin gibi en heyecanlısı değildi ama strateji açısından kesinlikle büyüleyiciydi. Çünkü pitstoplarda diğer etkenler, yer tutmada rol kapmaya çalışıyordu”

“İnanılmaz geri bildirimler aldık. İngilizler çok iltifat eden bir halktır ama insanlar kırmızı bayraklardan ve lastikleri değiştirmekten hoşlanmadı.”

Hembery ayrıca Pirelli’nin sezonun geri kalanı için şu anda hamurlarda değişiklik planının olmadığını ifade etti.

Hembery: “Dikkatli olmamız gerek, özellikle de şampiyona ilerledikçe ve şampiyonanın belirleneceği döneme girildiğinde. Bu yüzden iyi bir teknik bilgi temelinde bunu yapmalıyız”

“İlerleyen zamanda değişiklik yapma adına herhangi bir planımız yok. Elimizdeki dört hamuru muhafaza edeceğiz; elbette işe yaramadıkça ve değişime gerek görülmedikçe”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sc periyotlarından olumsuz etkilenmiş,Frenleri bitmiş ve defalarca pist dışına çıkarak yarışı tamamlamaya çalışan birinin daha iyi lastikli bir araca geçilmesini alaya almak ancak sizin gibilerin marifeti olabilir.Çok delikanlıca gerçekten.

  2. İkisi de denilebilir.Kötü araçla muhteşem pilotaj,iyi araçla becereksiz pilotaj.Aslında bayağı bir tartışılabilir.Haksız değilsin ama ben kötü araç süper pilotaj kombinasyonunu tercih ediyorum 🙂

  3. müthiş bir atakmı? yoksa o seneki muhteşem mclaren aracına rağmen pilotaj daki beceriksizlikmi?

  4. Dediğin gibi f1 tarihinde bazı anlar kolay kolay unutulmaz.Japon kamikazesi olarak adlandırılan bu pilot pistin en zayıf araclarından biri ile pistin son iki yılın şampiyonuna müthiş bir atak yapmıştır.Senin nickindeki takımda yarışan arkadaş ne yapmış acaba merak ettim doğrusu?.Ha pardon geçen sene monaco da pit stopsuz sonunculuktan 6. lığa ulaşmıştı pardon.

  5. takuma sato nickli kişi kimdir bilmiyorum…ben değilim. ben yazarsam aşağıdaki gibi yazarım.

    o yarış takuma sato takımı satoyu kahve içme kolaylığında geçmişti…bu kadar az araç geçerek(%107 limitlerinde gezen takımların pilotları hariç)bu kadar çok puan toplama konusunda açık ara bir numara olan ispanyolun evladının capon fobisi o yarışta başladı…

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hakan ,bu japon sevdası nereden çıktı. eski nickin daha güzeldi.( Herkül ).

  7. bakıyorum kimse ferrariye şans vermemiş ben burda fernandonun kazanacağını düşünüyorum geçen senede buraya gelirken millet ferrari kötü diyodu ama değil

  8. Şu Dünyanın güzelliğine bakarmısın,:)
    Kimi Şampiyon olamadım diye özülürken
    Kimi de Sato(Dünyadaki tek)fanı gibi Kariyeri boyunca bir tek geçiş yapan pilotuna gıpta ile yorum Yapabiliyor,
    Demek ki neye sahip olduğuna değil
    Ne ile mutlu olduğuna bakacaksın.

  9. Motor gücünü ve geçen yarışın acısını çıkartmak için hamilton çok zorlayacaktır muhtemelen pol alır geçen sene gibi ve Button 2. sırayı alır diyorum.
    Umarım şu mercedes gelişir ama umudum yok

    Ben en az 4 pit stop bekliyorum Türkiye'de kırılan 83 pit stop sayısını geçeceklerdir…

  10. alonso o yıl starta hamilton'ı geçmeye çalışırken pist dışına çıktı ve yer kaybetti gerilere düşünce yer kazanmaya çalıştı ama çok agresif sürünce frenler bitti normalden 10-15 metre erken fren yapıyordu durabilmek için.

  11. en az 4 pitstop bekliorum ben süper yumuşak ve yumuşak lastikler hiç dayanmıyacaktır kanaatimce mclarenin pole için en şanslı olacağı pist burası 2 kere kazandı lewis 3 kere pole aldı mclareninde redbull'a yaklaştığını düşünürsek ben sıralamarda 1.Hamilton 2.Vettel 3.Button olur diye düşünüyorum yarış içinde Hamilton'ın favori olacağını düşünüyorum duble için button'ın monacodaki gibi formda olması lazım kanadada geçen yıl redbull iyi değildi hatta hızlı pistlerde redbull pek iyi olamadı geçen yıl(Kanada,Belçika,İtalya) redbull'suz bir podyumda yaşanabilir kanadada. ama lastikler herşeyi alt üstte edebilir.

  12. yanlis hatirlamiyorsam lastikleri degil frenleri bitirmisti alonso. her viraja 10-15 metre once fren yaparak giriyordu. sonuc malum….

  13. Ne geçişti ama baba değil mi? Sizin takımdaydı gerçi Alonso o zaman ama Japon üstad çifte şampiyona çok sexy bir geçiş yapmıştı.Unutulmaz.

  14. Tarık Yılmaz avatarı
    Tarık Yılmaz

    şu iki yarış mclaren'in rbr ile başabaş olabileceği en azından o yarım saniyeelik farktan az olacağı kesin gibi duruyor.vettel kadar button ve ham da favoridir bence bu yarışlarda.ondan sonra alo'nun da dediği gibi aero pisti silverstone'da sezonun geri kalanı için bir resim göreceğiz.bu arada arada kaynıyor ama mclaren gelişim takımı hüviyetine tekrar kavuştu bence bu sene.sene başındaki 1 sn'lik paketten sonra ispanya da getirilen paket de önemli bir ilerletme kaydetti ve ferrari ile arayı baya açtı. muhtemelen 1 aylık tatil sonrasında ferrrari pes edecektir, mclaren'in ise bu yarışlardaki performansına bağlı olarak bir karar verecektir. ama daha 14 yarış var ve eski sisteme göre 23 puan fark var.mp4-26 oldukça iyi halefine göre.pes edecek bir neden göremiyom ben ve Allahtan ingilizler duygusal değil, monaco'ya takılmadan fabrikadaki çocuklar asılmaya başlamıştır şimdiden. umutsuz olmak için bir neden yok

  15. Hembery aksine montrealin lastik düşmanı olduğunu geçmişte gördük. geçen sene 2 pitstop yapılırken hemen hemen her pistte orada 3 pitstop yapıldı. ayrıca bazı pilotların lastikleri çok çabuk tükenebiliyor örneğin alonso 2007 ciddi sıkkıntı yaşamıştı ve sato gelip onu geçmişti…

  16. ferrari ye en iyi uyan lastikler süper yumuşakta ondan…

  17. burada 2-3 yarış yapalım o zaman:] ayrıca vettel'in cebinde 0.5 i varsa bu piste Hamilton'un yaklaşık 1sn'si var

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yıl o traktör lastikleri bile 10 turda erimişti. bu yıl hemde süper yumuşaklar olacak, abovv evlere şenlik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir