Bahreyn: "Yarışı Bugün Bile Yapabiliriz"

yazar:

kategori:

Bu açıklama, FIA’nın ertelenen yarışın tekrar takvime alınıp alınmaması ile ilgili olarak kararı vermesinin birkaç gün öncesinde geldi.

Bahreyn Uluslararası Pisti Başkanı Zayed Raşid Alzayani, Sakhir’in bugün bile yarışlara ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.

Alzayani: “Etkinliği geri getirebile bir konumda olduğumuzu hissediyoruz.”

Bu konudaki karar, Dünya Motor Sporları Konseyi’nin Cuma günü Barselona’daki toplantısında verilecek.

Bahreyn’in tekrar takvime girmesinin önünde bazı engeller yer alıyor. Bunların içinde takvimin Aralık’a uzaması, insan hakları meselesi, Bahreyn’deki pistin yetkililerinin şu anda gözaltında olması da yer alıyor.

Alzayani: “Şiî oldukları için gözaltına alınmadılar. Haklarında davalar vardı. Bazıları serbest bırakıldı, bazıları hâlâ parmaklıklar ardında”

Mercedes’ten Ross Brawn’ın da açıkladığı gibi bazı takımlar, takvimin uzamasından şikâyetçi ve bunun kabul edilemez olduğunu savunuyor ama Bernie Ecclestone, Bahreyn’de bu sene yarış yapılmasını istiyor.

Ecclestone: “Eğer orada barış sağlanmışsa, uzlaşıya gidip onlar için bir şeyler yapmaktan memnun oluruz”

Ross Brawn, memnuniyetsizliklerini Ecclestone’ye anlattıklarını söylese de Bay E, takımların mutsuz olduklarını kabul etmedi.

Ecclestone: “Takımların mutlu olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. hiç alakası yok. Bahreyn zaten takvimdeydi ama gösteriler yüzünden yapılamadı.

  2. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    bu haber bizim için kötü haber istabul park takvime dönemsi daha zor olucak eğer Bahreyn gp takvime dönerse istanbul park için kötü haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir