Honda Gelişime Devam Etmeyi Düşünüyor

yazar:

kategori:

Honda Racing gelişim sürecini koruyabileceklerini konusunda kendilerinden eminler. Geliştirmeler sayesinde bunu sezon başında gösterler ve bu hafta sonu yapılacak olan İspanya Grand Prix’i için bu yükseliği devam ettirmeyi planlıyorlar.

Japon üretici geçen haftaki Barcelona testleri boyunca aerodinamik gelişimler, süspansiyon revizyonu ve diğer mekanik değişikler üzerinde çalıştı ve yarışlarda puan için mücadele edebilme ümidiyle ayrıldılar İspanya’dan.

Takım patronu Ross Brawn konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı : " Bu sezon şimdiye kadarki herbir yarışta takım iyi bir süreç geçirdi ve güven kazanmamıza ve daha iyi bir performas göstermemizi sağladı."

" Son gelişmelerde RA108’in yeni aerodinamik paketi üzerinde çalıştık, süspansiyon modifikasyonu ve sürülebilirlikteki ilerleme geçen haftaki dört günlük test dönemi boyunca iyi sonuçlar aldığımızı gösterdi."

" Bu gelişlemelerin rekabet yeteneğimize yardımcı olduğunu ve İspanya Grand Prix’i ile birlikte takip eden yarışlarda puan kazanabilme potansiyelimizi arttıracağını umuyorum."

Jenson Button, ıslak hava şartları sebebiyle Barcelona’daki testlerde araçtaki yeni parçalarla sınırlı kilometrede yol katetti. Fakat Button, takımın sıralamaların üçüncü bölümüne kalmayı tekrar hedefleyebileceğini düşündüğünü söyledi.

" İlk üç yarış boyuncaki performansımız gelişim oranındaki istikrarı gösterdi. Bu durum bütün takımı cesaretlendirdi ve araca olan güvenimizin yenilenmesini sağladı. Hava durumundan dolayı bu haftaki testlerde çok fazla kilometre katedebileceğimizi düşünmeme rağmen, takım üç gün boyunca yeni gelişimleri değerledirdi. Bu yüzden doğru yolda olduğumuz konusunda kendimden eminim."

" Yarışta daha güçlü bir pozisyon yakalayabilmemizi sağlayacak olan sıralama turlarının üçüncü bölümüne için mücadele edebilmeyi umuyoruz."

Takım arkadaşı Rubens Barrichello şunları ekledi : " Circuit de Catalunya’da çok başarılı bir dört gün geçirdik ve çok fazla test parçasıyla çalışmayı başardık."

" Temel odak noktamız bu yarışta RA108 için mekanik ve aerodinamik geliştirmelerdi. Yeni gelişimlerle tur zamanlarından belirgin bir gelişim kaydettiğimizi gördük ve bu bizi mutlu etti. Fakat griddeki pozisyonumuza ne kadar etki ettiğini görememiz için yarış haftasına kadar beklememiz gerekiyor. Gelişim sürecine devam edeceğimiz konusunda kendimden eminim."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir