Barrichello Rekoru Türkiye'de Kutlayacak

yazar:

kategori:

Tam olarak kaç yarışa çıktığı konusunda kesin bir fikir birliği olmamasına rağmen Rubens Barrichello 257 yarışlık rekoru Türkiye’de kutlayacak.

Honda takımından bugün yapılan açıklamada "Rubens’in 257. yarışının hangi yarış olduğu konusunda fikir birliği eksikliği olmasına rağmen Rubens bu dönüm noktasını 11 Mayıs’ta Türkiye yarışında kutlayacak." açıklaması yapıldı.

Barrichello ilk Formula 1 yarışına 1993’te Güney Afrika’da Jordan ile katılmış ve bu sezon 16. sezonu.

Brezilyalı pilot daha önceden 256 yarış ile Ricardo Patrese’ye ait rekora bu hafta sonu yapılacak İspanya GP’de ortak olacağını düşünüyor.

Ancak Formula 1 İstatistikçisi Jacques Deschenaux Barrichello’nun sezon başında 250 yarışı geride bıraktığını ve Türkiye yarışının Brezilyalı pilotun 255. yarışı olacağını iddia ediyor.

Deschenaux yaptığı listeye 1994 San Marino yarışını dahil etmiyor. Bu üzücü hafta sonunda Barrichello cuma günü kaza yapmış ve yarışa katılamamıştı. 2002 Fransa ve İspanya GP’lerinde Barrichello sıralamalara katılmış ancak hemen formasyon turları öncesinde yaşadığı problemler nedeniyle yarışa katılamamıştı ve bunlarda listeye dahil edilmemiş.

Ancak bu istatistiklere 1998 Belçika GP dahil edilmiş. Barrichello burada yarışın tekrar başlatılmasına rağmen ilk turdaki kazasının ardından yarışa katılamamıştı.

Ferrari ile 9 yarış kazanan ve 61 podyum zaferi elde eden Barrichello 2006 Brezilya yarışından bu yana puan kazanamadı. Barrichello’nun anlaşması bu sene sonunda bitiyor.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    ferzan dag' a katılıyorum.

  2. neden onun öyle diyosun.onun başarısını tarih biliyor.başarısı olmasa ferrari onu 99 sonunda takıma almazdı tamammı!!!!!!

  3. senden ne köy olur nede kasaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir