İspanya Öncesi Renault Pilotları ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Renault takımı, sezonun 4. yarışı İspanya için hazırlanıyor. Geçen üç yarışın ardındna Fernando Alonos 6 puana sahipken takım arkadaşı çaylak Piquet, en iyi 11. olabildi ve puan alma başarısı henüz gösteremedi. R28’e yapılan güncellemelerle Alonso’nun evindeki yarışa giren Renault’ta pilotların görüşleri şu şekildeydi;

Fenando Alonso;

Fernando; Bahreyn, senin ve takım için zor bir yarıştı. Sonuç beklediğin gibi miydi?
FA: "Yarış zordu ama buna hazırlıklıydık. Sıralama performansımız memnun edici bir sürprizdi. Ama yarış tempomuzun bizi 10.luktan yukarı götürmeye yetmeyeceğini biliyorduk ve bu yüzden bu sezon ilk kez puan alamadık. Biraz hız kaybımız var ve gelen son güncellemelerle gelişmeyi umduğumuz konu da bu. Takımın hızlı bir şekilde ilerlemek için elinden geleni yaptığını biliyorum ve bu hafta sonu elimden gelenin en iyisini vermeye devam edeceğim"

Kendi evindeki yarışa hazırlanıyorsun. Bu, özel bir duygu mu?
FA: "Bu kesinlikle özel bir duygu. Şaşırtıcı destekten fayda sağlıyoum ve bu çok motive edici. Bazı insanlar bu durumu, benim üzerime ilave baskı olarak görüyor ama öyle değil. Onun yerine, daha da iyisini yapmak için bana azim veriyor. İspanyol insanlara, güzel bir gösteri vermek için iyi bir konumda olmayı umut ediyorum. Ve İspanya’da bu sene iki yarışla birlikte, çok şanslıyım"

Avrupa’ya dönüşte daima takımların güncellemeri ve gelişmeleri ortaya çıkar. Takım dha güçlü bir paket çıkarmak için sıkı bir şekilde çalıştı. İlerlemer hakkında ne düşünüyorsun?
FA: "İlk üç yarışın ardından, lider takımlar seviyesinde olmadığımız açıktı. Hız kaybımız var ve araç, hızlı virajlarda ve frenlemede bazen stabil olmuyor. Takım, aerodinami ve mekanik tutunma seviyesindeki gelişmelere büyük çaba sarfetti. Geçen hafta Barselona’da bunun üzerine pistte çalışma fırsatı bulduk ve ilk sonuçlar cesaret vericiydi. Ama rakiplerimizin de ne kadar geliştiklerini de görmemiz gerekiyor."

İspanya GP için neler bekleyebilirsin?
FA: "Yine çok rekabetçi bir yarış olacağını düşünüyorum. Bütün takımlar ve pilotlar, pisti çok iyi tanıyor. Bu yüzden, pilotlar için bu seviyede bir farklılık yaratmak zor olacak. Umarım sıkı çalışmamız karşılığını görür ve kesinlikle kolay olmasa da aracımız diğer takımları yakalamamıza izin verir. Bir kere daha sıralama, gerekli olacak ve azami puanlar almak için iyi yerlere oturmamız gerekecek."

Nelson Piquet ile;

Nelson, F1 kariyerinde 3 yarışa çıktın. Yılın başlangıcını nasıl görüyorsun?
NP: "Başlangıç açıkçası çok çetindi, özellikle de Avustralya’daki ilk yarışta. Çünkü, herşey yeniydi ve öğrenecek çok şey vardı. Ama yarışlar ilerledikçe işler kolaylaşıyor. İlk üç yarıştan çok şey aldım vebir GP’ye nasıl yaklaşılacağı ve performansımızı en uygun hale getirmek için takımla nasıl çalışacağım konusunda çok fazla tecrübe edindim. Gelecek yarışlarda bir parça daha şansa ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Sonrasında bazı puan için mücadele etmeye başlayabileceğimi umuyorum. Fernando ile iyi bir lişkim var ve birlikte iyi çalışıyoruz. Onun tecrübelerinin çoğundan faydalanma niyetindeyim"

Nerede gelişmen gerektiğini hissediyorsun?
NP: "Her yarış yeni bir şey öğreniyorum, aracın nasıl ayarlanacağı, lastiklerdn azami performansın nasıl alınacağı gibi. Ve bir Formula 1 hafta sonu çok hızlı geçer. Bu yüzden sıralama için hazır olmak amacıyla her seanstan azamisini çıkarmanız gerekir. Avustralya’da bunu yapmadık. Ama Malezya ve Bahreyn’de işler daha iyiydi. Bu, sezon boyunca üzerine çalışmaya devam edeceğim bir şey."

Barselona’daki pist ile ilgili bize neler söyleyebilirsin? Keyif aldığın bir pist mi?
NP: "BBarselona benim favori pistlerimden biri değil. Ama yıl içinde çok fazla test süresi geçirmem nedeniyle kesinlikle çok iyi tanıdığım bir pist. Ve bu yüzden GP süresince herhangi bir sürpriz olmayacak gibi. Özellikle zor veya meydan okuyan bir pist değil ama iyi bir aerodinamik performansa sahip olmanız gerekiyor. Çünkü, çok fazla orta hızlı viraj gerekiyor. Bu da diğer araçları yakın takip edimeyi zorlaştırıyor ve geçiş kolay değil. Sıralamalarda elimden geleni yapmak önemli olacak. Bu yüzden trafikte sıkışmam ve stratejimizin çoğunu gerçekleştirebilirim"

Takım, İspanya GP için güncellenmiş bir pakede sahip. Ne gibi bir farklılık yaratacak ve bu hafta sonu için amacın nedir?
NP: "Sahip olduğumuz ilerlemelerle Barselona’da bir adım iler atmamız gerektiğini düşünüyorum. GEçen hafta burada bazı olumlu günler geçirdik ve hâlâ araştırdığımız yerler var. Ama araca yapılan güncellemelerin anlaşılması, geliştirilmesi ve azamiye çıkarılmasını unutmamalıyız. Bunların hepsi zaman alır. Bu yüzden hemen sonuçları vermesini bekleyemeyiz. Ama eğer iyimser olsaydım, sıralamalarda her iki aracımızı da ilk 10’a sokmayı ve yarışı da puanlarla bitirmeyi hedeflerdim."


Yorumlar

  1. bence renaultun motor konusunda biraz eksiği var keşke motor dondurma olmasaydı o zaman donus suremız daha da azalırdı renault motor yapmakta cok ustadır ama RS 27 mukemmel bır motor degıl benim dusuncem umarım ilk 3 takımı zorlarız ve alonso kendi evinde podyum finish görür arkandayız fernando&renault

  2. Alonso ile birlikte yaşıyor gibiyim:S (tamamen onun suçu da sayılmaz BASIN işte)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir