Button, Coulthard'ı Hayal Kırıklığına Uğrattı

yazar:

kategori:

David Coulthard ve Jenson Button arasındaki arkadaşlık, Bahreyn GP’de aralarındaki çarpışma ile test edilmişti.

Lewis Hamilton ve Adrian Sutil’in arkadaşlıklarının yanında bu ikili de padokta çok yakındır. Avrupa yarışlarında motorize evlerini (motor home) daima yan yana koyarlar.

Ama Bahreyn’de Button, Coulthard’ın hareketi ile ilgili söylemlerde bulunmuştu.

Button: "Frenleme alanında boydan boya hareket edilmemesi gerektiğini toplantılarımızda (Pilotlar Birliği toplantıları) tartışmıştık ve o bunu yaptı. Ve benim gidecek yerim yoktu"

Ama Pazartesi günü Coulthard, Button’a sert çıktı ve basına bütün hikayeyi anlatmamakla suçladı.

Coulthard, Button’un suçlamalarından hayal kırıklığına uğradığını ve şaşırdığını söyledi.

Coulthard: "Hayal kırıklığına uğradım. Çünkü biz arkadaşız ve normal olarak bir arkada, birbirinizle konuşma fırsatı bulana kadar karşısındakine saldırıya geçmemelidir."

Coulthard, Button’un sonra kedisini aradığını, özür dilediğini ve kazanın, kendisinin aracın kontrolünü kaybettiği için olduğunu söylediğini belirtti.

Coulthard: "’Sen şunu yaptın, bunu yaptın’ yoktu"

"Bu yüzden yarıştan sonrakine göre daha düşünceli ruh halindeydi veya halka açık söylediklerinin aynısını bana da söylemek istemedi."

Coulthard ayrıca, kazalarla ilgili konuşmaktan bitkin olduğunu söyledi.

Coulthard: "Çünkü diğer pilotların kendi hareketleriniin sorumluluğunu alması gerektiğini düşünüyorum"

"En çok hayal kırıklığı yaratan şey, ben hata yaptığımda bunu kabul ediyorum ama diğerleri neden olduğunda bunu yapmıyorlar"

Coulthard ayrıca bu seneki kazaları nedeniyle, Massa ile olan dahil, yarışmalara yaklaşımının bundan sonra değişmeyeceğini söyledi.

Coulthard: "Bu insanlarla kaza geçirmek istemiyorum. Ama kalkıp da ‘senden sonra, Claude’ demeyeceğim. B yüzden yaklaşımımı değiştirmeyeceğim"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir