Kanada'da Pol Poziyon Yine Vettel'in

yazar:

kategori:

Red Bull’un bu sefer zorlanacağı düşünülen Montreal’de Alman pilot, Ferrari’den sırasıyla Fernando Alonso ve Felipe Massa’nın önünde kariyerinin 21. sıralama birinciliğine imza attı

Vettel’in 1:13.014’lük turu ilk sıra için yeterli iken son denemesinde gelişim sağlayamamasına rağmen yerini korudu. Ferrari ikilisi, Alman pilot için tek ciddi rakiplerdi ama onlar da son çıkışlarında pol için yetecek süreleri bulamadılar.

Bu üçlünün arkasında diğer Red Bull Pilotu Mark Webber gelirken, bu hafta sonundan beklentileri yüksek olan McLaren’den Lewis Hamilton 5., takım arkadaşı Jenson Button ise Mercedes GP’den Nico Rosberg’in hemen arkasında 6. olabildi.

Son seansta bir defa piste çıkan Michael Schumacher ise 8. sırayı alırken bu sefer her iki pilotunu da son bölüme sokmayı başaran Renault, Heidfeld ve Petrov ile ilk 10’u tamamladı.

İlk sıralama seansı, bulutlu bir hava altında başladı ve takımlar risk almamak için erkenden piste çıktılar ama yağmur sıralama seanslarının tamamında piste uğramadı.

Belçikalı Jerome D’Ambrosio, %107’nin gerisinde kalan tek isim oldu ve yarışmak için komiserler kurulundan izin bekleyecek.

Ek: D’Ambrosio’nun da yarışmasına izin verildi.

 

 

Sıra Pilot                 Takım                Derece       Fark   
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m13.014s
2. Fernando Alonso Ferrari 1m13.199s + 0.185
3. Felipe Massa Ferrari 1m13.217s + 0.203
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m13.429s + 0.415
5. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m13.565s + 0.551
6. Nico Rosberg Mercedes 1m13.814s + 0.800
7. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m13.838s + 0.824
8. Michael Schumacher Mercedes 1m13.864s + 0.850
9. Nick Heidfeld Renault 1m14.062s + 1.048
10. Vitaly Petrov Renault 1m14.085s + 1.071
 
11. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m14.752s
12. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m15.043s
13. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m15.285s
14. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m15.287s
15. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m15.334s
16. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m15.361s
17. Pedro de la Rosa Sauber-Ferrari 1m15.587s
 
18. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m16.294s
19. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m16.745s
20. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m16.786s
21. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth 1m18.424s
22. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m18.537s
23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m18.574s
24. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m19.414s

107% time: 1m18.989
* Gap to quickest in Q1
** Gap to quickest in Q2

 


Yorumlar

  1. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    BBC muhabirinin twitterdan attığa mesaja göre hala yağmur yağıyormuş. Yarış saatine kadar ne olcak bakalım?

  2. montreal de su an sağanak yağış var..

  3. Eğer yarışta yağmur olmazsa vettelin işi çok zor. 2 adet drs alanının olması önde drs kullanamayan pilot içi çok büyük dezavantaj. Özellikle agresif sürüş yapan schumi, hamilton alonso gibi pilotlar bol geçiş göstreceklerdir.

    Lastik faktörü çok önemli dopru lastik ve strateji ile bugün podyumda ferrari ve mclarenleri görebiliriz.

    Gelelim yağmur yağarsa ne olura?
    Yağmurda drs kullanılmayacak. Öndekiler bunun avantajını yaşayacaklar. ancak ıslak zeminde yüksek körbler ve yakın duvarlar birçok kişinin canını yakacaktır. tecrübeli olanlar için çok güzel bir yarış çıkabilir özellikle schumi için.

    Ben şahsen değişken havadan yanayım, yani başında kuru başlasın, sonra yağış olsun bazı kısımlarda, full yağsın ve sonuna doğru dursun ve pist kurusun 🙂

  4. Start anında bu elemanlara (****** ve Massa) dikkat etmek lazım. 🙂 Lakin agrasif olabilirler ve Vettel bir anda 2. virajın çıkşında kendini 3. yada 4. sırada bulabilir….

  5. mclaren pilotarı yavaş kaldılar. ferrari pilotları gayet iyiydi. araç bildiğimiz hızda en iddialı araçlardan biri…vettel webber farkı sıralamalarda açıkça görülüyor. son turda massanın aracındaki kit devreye girdi kılpayı yine alonso önde tamamladı.

  6. rocco junior avatarı

    Çekememezliğin bu kadar Ahmet Kara.Ulan bir kere de tebrik et hazımsız herif.Ne malum yağacağı bende tahiminler %60 80 inşallah yağmaz da Ferrariler her türlü başarılı olur.Lafa bak ya ne kadar emin Ferrari tribüne oynamış.Hem ne malum abi yağarsa batıracağımız sanki ağmur sadece bizim olduğumuz tarafa yağıcak.Bu kadar aptalca yorum yapmayın ya

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    di resta'ya dikkat etmek lazım, adam güldür güldür geliyor

  8. Vettel'i tebrik etmek istiyorum her şeyi şimdiye kadar kusursuz hallediyor. Bu yarışta umarım bütün yeteneklerini kullanıp bize yine parmak geleneğini yaşatır.
    Ayrıca RB7 vettelin hatalarını değil vettelin yetenekleri RB7 nin hatalarını kapatıyor bence.

  9. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    arkadaşlar inş 2010 almanya yarışına dönmez aynen böle bi sıralama vardı ve takım emri 🙁 massa onuruyla yarışsın artık.

  10. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    arkadaşlar o deyilde inş 2010 almanya yarışı gibi bişe olmaz gene böle bi sıralama vardı ve sonunu biliyosunuz takım emri.ben bu sene alonsocuyum çünkü massa eski massa deyil.ama takım emride olmasın massada adam gibi yarışsın.

  11. Yarış starttaki değişimlere göre ilk 3 lüden birinde olacak ve sıralama değişmeyecek bu üçlüde,alonso vettel massa şeklinde sıralardım 1. olasılıklarını.mclaren'ların oynadığı kumar tutarsa ferrari kötü şekilde zaman kaybeder,ama red bull toparlanır çabucak.rosberg yine bir dönem liderlik yapabilir yarışa startta webber'in önüne geçerse.kobayashi'den bol atak ve bir de şampiyonlar duvarında bir kaza bekliyorum.petrov ve heidfeld durumu iyi idare edebilirlerse-yağmur da yağmazsa- mclaren'ları belkii zorlarlar.

  12. Yarın yüzde seksen yağmurlu gözüküyor..

  13. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    sağol çok iyi açıklamışsın ben işin biraz daha görsel boyutuyla ilgilendiğim için diğer konulara daha az bakış atıyorum ama yinede yarışı ferrarilerin kazanması tabiki mutlu eder ama ne olursa olsun keyifli bir yarış izlemek istediğim için yağmur ne olursa olsun iyi olur bence bütün koşullara rağmen yarın iki ferrari podyumda olucak pilotlarımıza güveniyorum

  14. istikrarlı ve tehlikesiz sürüş yapabiliyorsa yavaş olduğu 1 saniyeyi göz ardı edebilirler. zaten sınır yaklaşık olarak 5 saniye, adam 5 saniye yada 6 saniye geride kalmış çok bir şey farketmeyebilir. yani aslında tabi ki farkediyor ama yarışmaya izin verilebilir yine de

  15. Tebrikler Vettel & Redbull.. Eger Ispanya`da pole u Webber`e birakmasalardi Vettel arka arkaya 8 pole ile F1 tarihinin arka arkaya en fazla pole rekorunu kirmis olcakti. Ayrica Cin yarisini Hamilton`a birakmasalardi, gecen hafta Monaco`da yine arka arkaya 8. yarisini kazanmis olacakti ve buda F1 tarihinin arka arkaya en fazla yaris kazanan rekoru olacakti. Evet Vettel gercekten kotu pilot, yok yok bu cocuktan bi cacik olmaz 🙂

    Not: Ferrari bugun tribunlere oynadi, yarin %80 yagmur var, yagmur ayarlariyla piste cikan Mclaren yarisin en buyuk favorisidir.. Onlari yine zorlayacak tek adam Vettel..

    Not2: Mercedes`in de yagmur ayarlariyla cikmis olmalarini umit ediyorum, Rosberg bi agresif yaris goster sezon bitmeden!

  16. dua ediyorum yağmur inş. yağmaz. yağmazsa ferrariler uçar.ama montrealde hep kapalı haca olmuştur geçen sende kapalıydı hava.bazende güneş açıyodu.ama inş. yağmaz.bana göre 2. liği massa hak ediyodu hemde polü hak ediyodu çok hızlıydı.yarışı kazanabilir.

  17. rocco junior avatarı

    Yağmuru neden isteyelim?Arkadaşlar nedenlerini ve neden istemediğimizi aşağıda açıklamış.Başka söze gerek var mı

  18. Vettel Sürdü polü aldı diyenler su adamı hala cekemiyorsunuz.Özelliklede Alonso taraftarları merak ediyorum Vettel sürerken Webber ne yaptı ?? Helal olsun vettel'e tebrik ediyorum Schumacher taraftarı olarak Müthiş istikrar onu izlerken eski schumacheri görüyorum Bravo.

  19. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -bizimkilere ne oldu amnlamadim, dusuk downforce lu kanat yok falan demisler
    -bu durumda Lewis ten bir Monaco yarisi daha bekliyoruz
    -onunde gecmesi gereken 5 kisi var ne de olsa :))

  20. bnce yariş full yagmur olursa yani şartlar degişken bi şekilde gitmezse hamilton ve vettel one cıkıyo alonso da yagmurda iyi tabi ama bende su ana kadar izledigim yarişlar sorası boyle bi kanı olustu ancak bi yagmur bi kuru zemin olursa o zaman hiç bişi kesin diil massa da yagmurda iyi gitmiyo mesela yani ferrari için pek iyi olmaz diye dusunmekteyim ama yagmazsa webber ferrarileri zorlayamz bnce podyumda 2 pilotla yer alırlar

  21. Yağmur olması durumunda yetenek yanında aracınız için en yüksek DF ayarını istersiniz. Biraz önce verdiğim BBC linkinde yazıyor. Mclaren DF ayarını yüksek tutarak yarın ki yarışı düşünüyor. Yağmur yağmaz ise kumarları tutmaz. Gene verdiğim linkte Horner hem yağmur hem kuru için iyi ayarlara sahibiz diyor. Zaten bu sene RB7'nin en güçlü olduğu kısım DF. Bu durumda kuru ayarlara göre düşük DF ile yarışa hazırlanan Ferrari en etkilenecek ekip durumunda. Bu yüzden Ferrari fanları yağmuru istemiyor yurt dışındaki forumlarda.

    Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

  22. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ARKADAŞLAR NEDEN YAĞMURU İSTEMİYORSUNUZ ANLAMIYORUM ZATEN ŞAMPİYONLUK ŞANSIMIZ ÇOK ÇOOK AZ YAĞMURDA YETENEK ÖN PLANA ÇIKAR YANİ EĞER YAĞMUR YAĞARSA BUNDAN EN MEMNUNİYETSİZ OLMASI GEREKEN MCLAREN VE FERRARİCİLER DEĞİL MÜTHİŞ ARAÇLARI SAYESİNDE BURADA OLAN REDBULL LARDIR BENCE

  23. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    söylediklerine katılmamak elde değil haftanın başından itibaren söylemiştim nedense vettel bu yarışı bitiremiyecekmiş gibi geliyor bana inşallah ferrarilerin başına bir sorun gelmez

  24. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    yarın ferrarinin her zamankinden daha çok galibiyet şansı var çünkü alonsoyla birlikte massa da yarışta olucak inşallah yarın ne ayar olursa olsun nasıl bir hava koşulu olursa olsun ferrari duble ye koşabilicek potansiyelde ama yinede beklentilerimiz düşük olsunki çok hayal kırıklığı yaşamayalım

  25. FannnnnAlonso avatarı
    FannnnnAlonso

    Madem izin verecekler o zaman neden böyle bir kural koydular? 🙂

  26. vermemeliler. verirlerse, bu iznin sebebini açıklamak için epey ter dökmeleri gerekir. çünkü:

    1.antrenman: 1,19,838
    2.antrenman: 1,20,922
    3.antrenman: 1,20,475
    sıralama: 1,19,414

    %107 sınırı: 1,18,989

    hafta başından beri görüldüğü kadarıyla dambrosyo'nun sürüşünde ve turalrında, %107 sınırı ile ilgili hiç bir ışık gözükmüyor. alabildiğine yavaş. hadi birkaç seansta sınırı geçebilseydi, hakemlerin de izin vermek için bir parça nedeni olabilirdi. ama şu şartlarda yok ve izin çıkmaz bence. çünkü bir neden yok..

  27. arkadaşlar 2. antremanda hamilton 317 km yapmış diğerlerine göre biraz yavaş ama bu kadar da fark yok bence yağmur ayarı denemiş olabilirler ama bu kadar iddalı oldukları pistte bu tür şeylere gerek duymamaları lazım ben ferrarininde red bullunda biraz daha df kullanarak kuru zemin ayarıyla çıktıklarını düşünüyorum ve mc larende onlara uymalıydı ama eğer ciddi bir yağmur yağarsa favori lewis hamilton öbür türlü vettel ile alonso arasında geçecek bir yarış bekliyorum

  28. padoktakilerin yalancısıyım 🙂 ekleriz onu da birazdan zaten

  29. Sizce hakemler D'Ambrosio'ya yarışma izni vermeli mi? Neden?

  30. Horner sorunun sadece Webber'de olduğunu söylüyor. Sabah ki antremandan sonra sıralamaya yetiştiremedik diyor. Vettel ile ilgili Kers yoktur dememiş.

    http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/formula_one/13739613.stm

  31. çok şükür, moral ve motivasyon açısından çok önemliydi bu. çocuklar gibi sevindi podyum arabasına binerken. kendine gelmesi için çok iyi bir ilaç oldu =)

  32. mclarenlerin derdi ne bilmiyorum ama düzlük hızı olduğunu da pek sanmıyorum.

    hamilton, button'ın önünde bitirdi sıralamayı. ama düzlük hızlarına bakarsak:

    hamilton:308
    button: 317

    düzlük hızı 10 km yavaş olan pilot, hızlı olan takım arkadaşını 0,3 saniye geçiyor.

    ayrıca, öndekilerle aradaki farkı açıklamak için de düzlük hızı mevzusu geçerli bir sebep değil. nitekim felipe'nin, fernando'nun ve vettel'in hızları da 319,319 ve 320. yani button'ınki ile aynı.

    bence mclaren'in problemi başka bir şey.

  33. Baltalı ilah olmak istemiyorum ama, massa da bu sefer alonsoya çok yakın süre elde etti. Yarışı heyecanla bekliyorum. Vettel umrumda değil. Gözlerim massa ve şumide olacak. hamiltonun da ne yapacağı belli değil.

  34. ben de senin yorumunu bekliyordum. Alonso ile arasında çok az fark var. Ben de çok sevindim massanın sıralama podyumuna çıkışına.

  35. vettelin pol turunda start finş duzlugunde kullanmıyo ama sora kullanmaya baslıyo bnde ilk basta yok sanmiştim ama grafikte var gibi gozukuyodu

  36. Forza Felipe avatarı

    Ferrari'den sağlam performans sonunda geldi.İlk iki sırayı aldık daha ne. ( Vettel'i saymıyorum artık)

    Şaka bir yana RBR adeta virajda bile kanatı açarak gidiyor adamlar.Öyle bir araba varki adamlarda arka kanatı çıkarsalar yine diğerlerinden daha sağlam tutunacak araçları.

    2 ve 3 bizim için iyi.Massa'yıda rekabet içinde görmek iyi.Temiz taraftan kalkacak.İnşallah yağmur yağmaz ve iyi bir start gelir.Tabi startta yetmeyecek.Son ana kadar büyük ihtimal ne olup biteceği belli olmayacak..

    Yarın için sabırsızlanıyorum.

  37. Vettel'i tebrik etmiyorum evet tebrik etmiyorum sıktı artık adam hata yaptı araçları okadar iyiki o hatalarını aracın hızı kapatıyor birşey demiyorum.

    Ferrariler çok iyi Alonso'nun yakın olması iyi oldu yarın galibiyet alacağına inanıyorum.
    Massa ve Alonso'nun Vettel'i geçeceğine inanıyorum umarım bu olur artık başka takım pilot kazansın.

    Mclaren beklemediğim bir derece ama yağmur yağarsa güzel iş çıkarırlar.
    Mercedes yine bence Max aldı Schumi 0.050 saniye geri kaldı Rosberg'den gayet yakın ve iyi.
    Umarım güzel bir yarış olur.
    Vettel kazanmasında kim kazanırsa kazansın Pole alınca gün yüzü görmemiş hakaret küfür hepsini ettim hay senin parmağına göz kırpmana.

    Webber ile Vettel arasındaki fark lastik farkı değil arkadaşlar kesinlikle araçlarda birşeyler farklı.

    Eskidende görmüyormuyduk duymuyormuyduk başka takımlardan ben farklı araç kullanıyorum vs… açıklamalar…

  38. twitter

    gokhankamil Gökhan Kamil
    BBC'ye konuşan Horner ve Webber, iki RB7'de de KERS yoktu demiş

  39. vay arkadaş, ağzım kulaklarımda seyrettim, 4 köşe oldum, 4X4 jeep gibiydim, "felipe returns" oldu valla =)

    3. antrenmanın ardından yazmıştım, "felipe son şikana öyle bir vurdu ki, allah allah diyerek gidiyor, o derece motive olmuş" diye.. hakikaten gözü kararmış bizim delinin. son 2 senenin en rekabetçi sıralama seanslarını geçirdik. nitekim, poleci vettel'den 0,200, ikinci alonso'dan ise 0,018 saniye gibi farklarla 3.lüğü kapmamız bunu açıkça gösteriyor.

    polün gelmesi mümkün değildi, bakmayın aradaki 0,18'lik farka. vettel U virajda yaptığı hatayla birkaç ondalık kaybetti. ama işte red bull'un gücü, vettel'in hatalarını kapatmaya yetiyor f1 kulubündeki berk'in de dediği gibi.

    son derece güzel oldu, vettel ve alonso ile birlikte sevgili felipe'mizi kutluyorum. temiz tarafta kalmış olmasına da özellikle sevindiğimi söylemem lazım. startta bu durum çok işimize yarayacak.

    yürü be koçum, hey aslan parçasına bakın hele =)))

  40. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    yağmur ayarı değilse daha da kötü, sezon başından beri bu yarışın tarihi belli.. low DF arka kanat üretip getiremiyorsan sonuçlarına katlanırsın. monzayada aynı kafayla gidinde Q3 de kalamayalım. tebrikler.

  41. dediğin doğru ama bu kadar fark bence bunla açıklanamaz, başka bir şeyler var bunda gibi duruyor

  42. rocco junior avatarı

    Tabi aracından maksimum mu çıkartılıyor yoksa bazı parçalar yine sadece ona mı takılıyor,daha özenle araç mı hazırlanıyor bilemiyoruz.Çünkü sorunlar hep Webberi buluyor neyse her şekilde güçlü bir takım.Diğerleri kadar ağır olmayan bir kers,kers etrafında toplanmamış harika bir şasi,esneyen kanatlar ve meşhur motor haritası avantajına sahipler:)

    Starta gelecek olursak;Alonso'nun son 2 yarışta bu kadar iyi kalkmasının sebebi Ferrari'nin özel ürettiği bir diferansiyel sistemi.Takım sürekli onun startlarda geri kalmasını engellemek adına bunu yapmış ve adeta uçuyor artık.Massa temiz tarafta belki startta geçer,Almanya tarzı bir start görebiliriz ama hiçbir şey olmayada blir bizimkiler geçilebilir.İnşallah kaza maza olmaz start ve ilk bir kaç tur

  43. Yusuf  Hitay avatarı

    malumun ilanı, düzlük hızı en kötü araçla 5. olmakta bişeydir. yarış heyecanlı geçecektir, ferrarilerden biri yarışı alır büyük ihtimal. mclaren'in derdi sıralama, araç kanat kapalıyken iyi gidiyor nedense, yani yarış için şansları olabilir.

  44. vettel'e pek ısınamadım ama adamın aracından maksimumu çıkarabilen birisi olduğunu kabak gibi görüyoruz burada. Geçen sene rb aşırı hızlıydı, webber de kazanabiliyordu. Az önce vettel 1. olurken webberin 4. olması hiç de tesadüf değil. Vettel olmazsa RB'da şampiyonluk yalan beyler, o kadar diyorum. Alonso ayarında pilottur vettel, bugün bunu kanıtladı.

  45. Bir de bu sene şimdiye kadar yağışlarda yağdı yağacak olan yağmur yarın kesin gibi. Hangi hava durumu sitesine girsem saat 12.00-15.00 arası yağmuru %100 veriyor. O zaman zaten tüm hesaplar alt üst olur. Güvenlik araçları işin seyrini değiştirir.

  46. rocco junior avatarı

    Ve dediğin doğru orası pisti değil,burası pisti değil diyorlar ama unutmamak lazım bu sezon f1e giren bir drs olayı var ki bence zayıf kaldıkları daha doğrusu farkın en az olduğu pistte bile onları önde tutmaya yetiyor.Çünkü bundan sadece düzlük hızı kazanmıyorlar diğer takımların faydalanamadığı kadar viraj çıkışlarından perfonmans kazanıyor bazen virajı dönerken bu sistemin açık olması sistemden kafadan 0.2 0.3sn çıkardıklarını gösterebilir.İlerleyen günlerde antreman ve sıralama turlarında da tıpkı yarış gibi bu alan yarış drs alanı olarak sınırlandırılacakmış Serhan Acar'ın dediğine göre belki bu farkları azaltabilir.Ama f kanal olsaydı bunun yerine sıralama farklarının ben bu kadar fazla olacağına inanmıyorum.Neyse öyle veya böyle adamlar her zayıf yönünü kapamış görünüyor.Duvarada toslada,kerside yansa adamlar geçilemiyor ne yapmak lazım taktir etmek lazım

  47. İlk galibiyet ve Vettel in ilk 5 dışında kalması ilaç gibi gelir…

  48. Eğer şu Mclaren'in daha yüksek DF setup'ıyla piste çıktığı doğruysa, yarın da yağmur yağarsa bu nasıl bir avantaj olur acaba?

  49. alonzomanyaa  avatarı

    Dün demiştim yarın için umutluyum diye. Yüzüm kara çıkmadı çok şükür. Yarın içinde ciddi umutlarım var. Alonso son 2 yarıştır mükemmel start alıyor, kirli temiz farketmiyor. Startı alırsak yarışıda alırız.

    Yarın güzel bir gün arkadaşlar, gündüz motorlar, gece f1.

  50. rocco junior avatarı

    Hemen peşin hüküm vermeyin yarın kim ne yapar bilemeyiz,Hamiltonun iyi bir start ve şansıyla yarışı kazanamayacağını iyi bir yarış çıkartmayacağını bilemiyoruz zaten bu farkın bir sebebi kanatlarının olmamsıymış.Hemen gaz olmayalım artık tecrübe edilenim hatta yarın için en iyi ihtimal podyumu düşünün ki hayalkırıklığı olmasın

  51. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedesin Maksimumu Bu Kadar..Schumachere Yaşlı Diyenler Vardı..Rosberg Sadece 0.050 Saniye Önünde..

    Umarım Yarış Performansı İyidir..

  52. 10. viraj neresi bilmiyorum ama.. Vettel "U" dönüşü olan virajda frenlemeyi azbişey kaçırıyo hafif genişten alıyo orayı düzgün dönse 0.1 daha cebinden cıkardı…Gerçekci olmak lazım..

    Özetlersek Ferrari 0.3 sn gerisinde diyebiliriz.

  53. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    O zaman McLaren için galibiyet alabilecekleri pistler den biri daha olan Montreal' den ellerinin boş döneceği anlamına geliyor..

  54. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Red bull takımı monaco gibi yavas bir pistte 1ci oluyorsa canada gibi auro istemeyen bir pistte 1 ci oluyorsa bu demek oluyorki onumuzdeki 10 yarisda hizli virajli pistlerin cogunlugu fazla oldugu icin red bull kendi pistlerinde rahat bir fark atarak şamplugu garanti edicektir. Yani demek istedigim kendisine uymayan pistlerde 1 ci oluyorsa bu araç zaten diğer pistlerde kolay kazanir demek istediğim bu 2011 silin kafaınızdan ne Mclaren Ne Ferrari bu takımı bu sezon durduramaz gecen seneye oranla Vettel az hata yapıyor tecrübe edindi adam artık Schumi gibi yukselecek bunu herkes kabullensin artık yeni bir dönem başladı 2010 dan sonra ve bunu durduracak tek kişi FIA nın kurallarıdır. Başka alternatif yok durum bu Red Bull şimdiden versinler 2011 şamp kupasini beklemeye gerek yok. Ferraride 2012 yönelsin dicem ama ne yaparsa yapsın Red Bull 2012 de rahat alacaktır.

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sıralama Turlarından Çok Yarış Performansına Önem Vermişlerdir Umarım….

  56. Fernando-Ferrari avatarı
    Fernando-Ferrari

    Kanada da yarışmak

    ÖZGÜVEN
    CESARET
    YETENEK
    YÜREK
    .

    ister!!!!!

  57. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Tebrikler Ferrari.. Demeçler gelmeye başladığın da inşallah morarmayız falan demiştim öyle de oldu.. En iyi grid pozisyonu bu sene ve Massa' nın da geri dönüşü paha biçilemez..

    McLaren durmadan Canada bizim pistimiz diyordu ama noldu ben anlamadım. Acaba yağmur ayarı falan mı diyeceğim ama bilemiyorum yarın göreceğiz..

    RedBull' dan bahsetmek bile gereksiz Vettel sürdü pol ü aldı net!

    Ancak yarın için çok çok fazla iyimserim.. RedBull' dan daha iyi olduğumuz yarış hızımız da ve sevdiğimiz tarz lastik tiplerin de galibiyet kaçınılmaz olabilir herhangi bir mekanik arıza yada pilotaj hatası dışında..

    Mercedes' ler ise yine yine yine napmaya çalıştı anlamadım.. Lastik saklama işi yarın yagmur yağarsa kötü olacak ve Mercedes için yine hüsran..

  58. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    gözünü toprak doyursun emi )))

  59. MGP bu yarış öncesi umut dolu açıklamalar yapmadı zaten. Anlamak lazım 😉

  60. rocco junior avatarı

    Bu arada Button;yağmur ayarları ile piste çıkmadıklarını,düşük downforce gerektiren bir kanatları olmadığını ve piste diğerlerine nazaran daha çok downforce seviyesi ile konfigürasyona sahip bir araçla çıkmaktan başka çareleri kalmadığını söylemiş

  61. yarışı kazanacağımızı hala düşünmüyorum çünkü yarışda ferrariler sıralamalara göre daha iyi durumda beni asıl şaşırtan mclaren oldu acaba bir kumarmı oynadılar diye merakda ediyorum yaniii

  62. Vettel hızlı turunda 10. virajda yaptığı hatayı yapmasaydı fark biraz daha farklı olacaktı sanki.

  63. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Massa Geliştirmiş Kendini..Helal Olsun..

    Mercedeslere Birşey Demek İstemiyorum Aracın Maksimumu Bu Galiba..

  64. rocco junior avatarı

    yarın ne olur bilmiyorum ama inşallah yarın yağmur yağmaz bu kadar yakınken onlara yağmuru hiç istemiyorum tahminler şu ana kadar hiç tutmadı ama yağarsa yapacak bir şey yok.harika çocuklar teşekkürler iyi bir iş çıkarttınız ve ilk kez ilk çizgi ile en iyi grid pozisyonu sadece 0.180sn.demekki alonso 4.lüğe mahkum değilmiş daha iyi bir grid çizgisi alabiliyormuş bir arkadaş vardı suratını görmek lazım.çok mutlu oldum artık yarın ne olduğu açıkçası pek önemli değil zaten şampiyon olacak olan belli.rekorları kırmasıan kesin gözüyle bakıyorum.takımdan tek beklentim bu sezon bir pole ve 1 galibiyet alıp olabildiğince lider takımlar arasındaki farkı kapatıp her pistte başarılı bir araç çıkartmaları teşekkürler çocuklar massa alonso ve ferrari

  65. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    adam uçuyor, gerisi boş, ferrariler bi taraflarının yırtmalarına rağmen yetişemiyorlar adama, haksız rekabete dönüştü artık bu iş walla, yarışlardan da soğutacan sen bizi vettel, hay o parmağına senin….

  66. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    yarın yağmur filan yağmaz,yağmur ayarı kumarıymış pehh. yine yanlış strateji. vettele şampiyonluğu hayırlı olsun :/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir