Massa: "Red Bull'a Şimdi Daha Yakınız"

yazar:

kategori:

Yarışa 3. sıradan başlayacak olan Brezilyalı pilot, yarın için sabırsızlanıyor.

Massa: “Bizim için iyi bir sıralama oldu. McLaren gibi önceden önümüzde olan takımlara kıyasla rekabetçiyiz gibi görünüyor”

“Aracımızın rekabetçi ve önceki yarışlara göre Red Bull’a çok daha yakın olduğumuzu gördük. Bu yüzden iyi bir sıralama oldu, iyi bir gündü. Hazır olmamız gerek. Yarın da iyi bir gün geçirmeyi umuyoruz”

 


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    şansa bak ferrariler çok iyiydi kuru zemin yumuşak lastikler her şey süper.ama yağmur yağıyor.bütün planlar ferrarinin alt üst oldu eminim.mclaren çok sanslı bugün.

  2. kanada'da saatlerdir yağmur yağıyor..

    yağmur devam ederse yarış SC arkasında başlayacak. bu da, kimse kimseyi geçemeyeceği için vettel'e yarayacak.

    ve en çok canımı sıkan şey, DRS kullanımı yasak olacak. bu da en önde giden vettel'e yarayacak yine. hem arkadaki pilotun DRS kullanması yasak, hem de ilk sırada gittiği için yağmur spreyi olmadan istediği gibi gidecek.

    bir diğer mevzu da, yağmur ayarı yapan mclarenler. adamların kumarı tuttu gözüküyor şimdilik. mclaren aracı zaten kuru ayarlar ile bile ıslakta iyi giden bir araç, bir de yağmur ayarları ile büyük avantaj yakalayacaklar.

    ferrari senenin en iyi grid pozisyonunu alıyor, bir pilotu 2. cepten, diğeri 3. cepten başlıyor. pirelli lastiklerinin soft ve super soft hamurları, ferrari aracı için harika çalışıyor. ama bu sefer de yarış günü yağmur yağıyor. şansa bak…

  3. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    çok güzel yorum.inş yarış sonunda gülen taraf biz oluruz

  4. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    massayı uzun süre sonra buralarda görmek beni heyecanlandırıyor ama massa da bu sene büyük değişiklikler var.eskisi gibi gerilerde kalıp yerini kabullenmiyor,savaşıyor eskisine göre daha agresif sürüyor ve geçişler yapıyo ve bunun sonucu olarak bugün hakettiği yerde ve inş. yarış bitincede hakettiği yerde olur.

  5. Massayı tekrar rekabetçi görmek çok güzel umarım bu gün podyumu alır.

  6. Forza Felipe avatarı

    Tabi bu güzel yorumun altına inşallah yağmur yağmazıda ekleyelim.

  7. KingofMassa avatarı

    Felipe gercekten iyiydi.Alonso gibi dunya sampıyonu olmus ve motivesı yerinde olan bir pilotun onunde giderken son sanıyelerde 0.018 gibi bir farkla alonsonun one gecmesi aslında massanın ne kadar iyi bir iş çıkardığının göstergesi.Massa morali olmayınca yapamıyor yarışlarda çok geriye duserse bırakıyor ama bu sıralama ile bu yarış bırakılmaz massa'da kendine güveniyor birze ona guveniyoruz umarım ilk 25 puanını burada alır =)

  8. O sevdiğimiz aksanı ile, Massayı basın toplantısında görmek mutluluk vericiydi. 🙂 Tebrikler Felipe. Eskilerden bir enstantene gösterdin, umarım devamı gelir. Haydi !

  9. Ömer_Massa avatarı

    Felipe sana ne kadar övgüde bulunsam az.fernando ile aradaki fark sadece 0.018.o kadar motive olmuştu ki ama son virajda biraz kontrolü kaybetti.ben alonsoyu geçer dedim ama olmadı.ama senin nasıl start aldığını herkes biliyor.inşallah iyi bir startla galibiyet alacaz.bu yarışta senden bir galibiyet beklemek asla süpriz değil.

  10. pilotların kendi en iyi sektör derecelerini toplayınca ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:

    vettel: 1,12,854
    felipe: 1,13,152
    fernando: 1,13,170

    ama işte önemli olan, bu en iyi sektörleri tek tur içinde toplayabilmek.

    pilotların geçerli dereceleri ve düzeltilmiş en iyi sektör derecelerinin toplamını karşılaştıralım:

    vettel: 1,13,014 ( 0,160 saniye yavaş)
    fernando: 1,13,199 (0,029 saniye yavaş)
    felipe: 1,13,217 (0,065 saniye yavaş)

    demek ki, en iyi sektör derecelerini tek turda toplamayı en çok başaran pilot fernando olmuş 3'lü içerisinde.

    vettel'in 0,160 saniyelik yavaş kalması da, hızlı turunda U virajda ne kadar kaybettiğinin açık bir kanıtı. ve ferrari ile arasındaki gerçek farkı da 0,3 saniye civarında.

    rakamlara göre, felipe gerçekten çok başarılı bir gün geçirmiş bugün. eğer tek turda toplamayı başarabilseymiş, 2.liği alacak kadar hızlıymış bugün. ve ne ilginç bir tesadüf ki, felipe ile fernando'nun en iyi sektör zamanları arasındaki fark da 0,018 saniye ile felipe önde. sonuç ise yine 0,018 saniye fark, ama fernando önde..

    hızlıymışız bugün, afferim =))

  11. alonso iyi kalkarsa 2.viraj sağa olduğu için liderliği alır burda da çift sırada olanların şansı artıyor

  12. iyi hatırlattın Nebuchadnezzar, ben cezayı unutmuştum. ne gündü ama…

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    En büyük tebrik Massa için.Gerçekten sevindirici bir performans sergiledi.Geçen yıl Monza dan bu yana en iyi sıralama derecesi burada oldu.İnşallah devamı da gelir.
    Geçen yıl burada Massa'nın başına gelmeyen kalmamıştı.2 kere ön kanat değiştirmiş üstüne bir de pit yolu hız sınırından dolayı 20 sn ceza almıştı.

  14. yanlış yazmışım yahu,
    "tek sıradan kalkanlar sol tarafta, yarış çizgisi sol tarafta ve 1. viraj da sol tarafta" olacaktı.

  15. felipe, bu pistte yaptığı yarışlarda hep başarılı olmuş bir pilot. sauber'le aldığı 4.lük de bunlardan biridir. ama 2007'de diskalifiye olması, 2008'de benzin pompası nedeniyle geriye düşüp sonra bir çok geçiş yapması, geçen yıl önce liuzzi ile kazası, sonrasında schumi ile temas sonucu kanadının kırılması gibi türlü türlü sorunlar baş gösterdi. yine de bu yarışlardaki performansı gayet iyiydi.

    sıralamalar için aynısını söylemek mümkün değil ama. en iyi sıralama sonucunu bugün elde etti ve bu durum, herhangi bir pilotuna arıza yaşaması ya da tesadüf sonucu da olmadı. sürekli turlarını geliştirdi, her turu öncekinden biraz daha iyi oldu.

    elbette bu kadar rekabetçi bir günde, pole almasını çok isterdim ama bu, pek de gerçekçi bir hedef değildi. vettel'in hatasına rağmen arada oluşan 0,2 saniyelik bir fark var. red bull'un acımasız gücü. takım arkadaşı alonso ile arasındaki fark da (0,018), rekabetin ne boyutlarda olduğunun bir başka göstergesi.

    son dakikalarda 2. sırada giderken, 1. ya da 3. olmasını istedim sürekli. takip edenler bilir, bu pistte kirli tarafın, kirli olmasının yanında bir başka dezavantajı daha var ve çift sıralardan kalkan pilotlar hemen hemen her yıl yerlerini korumakta zorlanırlar. bunun nedeni, hem kirli taraftan hemen hiç aracın geçmemesi, hem de diğer bir çok pistin aksine; 1. virajın, tek sıralardan kalkan araçların bulunduğu yöne doğru dönüyor olması.

    şöyle açıklayayım, normal pistlerde örneğin tek sıralar sol taraftadır ve ilk viraj sağa doru döner, ya da tam tersi. çünkü o viraja girmenin en iyi şekli dışardan gelipe viraja dalmaktır (yarış çizgisi). ama burada (ve spa'da), hem yarış çizgisi (düzlük üzerinde bulunan ve viraj sayılmayan hafif kavis nedeniyle) sağ tarafta ve 1. viraj da sağa doğru dönüyor. ve tek sıralar da sağ tarafta. bu nedenle, kirli taraftan kalkan araçların startlarda yaptığı en tipik atak olan "içeriyi kapatma" girişimi bu pistte daha zor gerçekleşiyor. çünkü zaten içeride olan pilotlar, temiz taraftan kalkanlar.

    son 3 yarıştır kirli tarafta kalıyorduk. tamam, yer kaybetmiyorduk ama felipe'nin alamet_i farikası olan harika startlarının da bir faydasını göremiyorduk. bu pistte temiz tarafa dönmüş olmaktan dolayı son derece memnun kaldım kendi adıma.

    3.lük, (vettel'in durumuna göre) yarışı kazanmak için gayet güzel bir başlangıç. aracın düzlük hızı kuvvetli, kerb kullanımı başarılı, felipe de pistte gayet iyi gidiyor. pit stopta yaşanması muhtemel gecikme ya da hatalar olmazsa ve vettel de her zamanki gibi yarış hızında sıralamaya göre daha yavaş olursa (ki öyle olmasını umuyorum), felipe için beklenen galibiyet yarın gelebilir. felipe'ye bu konuda güveniyorum. da, pit ekibine değil.

    önce güzel bir start, sonra da iyi bir tempo. gerisi gelecektir inşallah.

    çok mutluluk verici bir akşam oldu. teşekkür ederim felipe =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir