İspanya GP'ye Göz Atalım

yazar:

kategori:

Katalunya pisti teknik olarak en gereksinimli pistlerden birisi ancak takımlar yarış öncesi Montmeló’da testler yapıp veri topladıkları için oldukça şanslılar ve yarış hafta sonu diğer yarışlara göre daha iyi iş çıkarıyor takımlar.

Ancak test zamanı ve yarış hafta sonu pist ve hava koşulları genel olarak farklı olduğundan takımların mevcut datalar üzerinden cuma gününden itibaren yine çalışması ve pist koşullarını yükseltmesi gerekiyor.

Barcelona yüksek hızlı ve yüksek setup ayarları gerektiren teknik bir pist. İlk düzlükte araçlar yaklaşık 305 km/ sa hıza ulaşıyorlar. Pistte hızlı düzlüklerin yanında yine hızlı virajlar ve yavaş virajlarda bulunuyor ve yaklaşık 240 km/sa süratle girilen virajlar pilotlar için oldukça keyif verici.

Motorlar 66 turluk yarışta bir turun % 57’sini tam gaz geçiyor ve bu yüzden start finiş düzlüğünde iyi olmak için maksimum hız çok önemli.

Havanın rüzgarlı olması aracın ayar dengesini ve istikrarını bozabiliyor Barcelona’da, bu yüzden takımlar en iyi ayarlar için büyük çaba gösteriyorlar.

Bir sürü değişken koşullar etkili olabileceği için İspanya GP’nin sonucunu önceden tahmin etmek oldukça zor oluyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir