Hakkinen "ŞAmpiyonluk Baskıyı Arttıracak"

yazar:

kategori:

Mika Hakkinen’e göre son dünya şampiyonluğunu kazanan Kimi Raikkonen, seneye daha farklı baskılar ile karşılaşacak.

Kimi Raikkonen pazar günkü yarışın sonucu ile Mclaren pilotları Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’yu geride bıraktı ve takımı Ferrari 2004’ten sonra ilk şampiyonluğunu kazandı.

Takım patronu Jean Todt’un Raikkonen’in artık daha güçlü olacağını söylemesine rağmen Hakkinen herşeyin artık daha kolay olmayacağını söyledi.

Hakkinen "Baskı farklı olacak. Kendine olan güveni daha da artacak. Bu benide değiştirmişti. Dünya Şampiyonu olmak mükemmeldi.  Bu konuma gelmek için yıllarca çalıştım ve aynı şekilde 2. defa şampiyon olabilmek için."

"Ancak psikolojik ve zihinsel olarak yorulmuştum. 2. sene oldukça zordu ve sonuç son yarışta belli oldu. Bakalım Kimi’de nasıl olacak." dedi.

Hakkinen son yarışı Mclaren garajında izledi ve yarışın sonucu ile ilgili değişik duygular hissettiğini söyledi. Hakkinen Mclaren’e son şampiyonluğu kazandırma ünvanını hâlâ sürdürüyor.

Hakkinen "Yarış başladıktan sonra Lewis’in karşılaştığı problemler ile takımın havası gitmişti. "

"Daha birçok tur vardı herşey olabilirdi. Ancak Lewis’in şampiyon olabilmesi için gerekli konuma yetecek kadar hız yoktu. Alonso’nun hızıda şampiyon olmak için yeterli değildi."

"Bu yüzden üzücüydü ve ben bu sene olanlardan -cezalar, casusluk skandalı, politik olaylar- dolayı üzgündüm. Psikolojik bakımdan takım, mekanikerler ve yönetim için oldukça zor bir sezon oldu. Tüm takım oldukça büyük baskı altındaydı ve yarış içerisinde "Bu iyi değil, bu adalet değil" şeklinde düşündüm."

"Sonunda Kimi kazandı ve şampiyon oldu. Finli bir pilot şampiyon olduğu için mutluydum. Tekrar bir Finli pilotun şampiyon olması Finlandiya için oldukça mükemmel bir durum ve mükemmel bir duygu." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir