Montezemolo, Alonso'yu Övdü

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Fernando Alonso’nun şampiyonluğu kaybetmesi sonrasında verdiği tepkiyi övdü ve McLaren’in pilotlarını kötü kullanması yüzünden İspanyol pilotu şampiyonluğu kaçırdığını öne sürdü.

McLaren’deki takım içi ilişki, 2007 sezonuna egemen olan konulardan biriydi.

McLaren pilotları sezon sonunda 109’ar puan topladılar ve Kimi Raikkonen’in sadece 1 puan gerisinde şampiyonluğu kaçırdılar.

Gazetta dello Sport’a konuşan di Montezemolo: "Alonso gerçek bir şampiyon, her yönden, olağanüstü bir pilot. Onun sportmenliğini gerçekten takdir ettim."

"Bir puanla şampiyonluğu kaybetti ve bunun, onun hatası olduğunu düşünmüyorum. Daha ziyade takım içi kötü idarenin sonucuydu"

"Basın konferansında Raikkonen’i kutlayarak Alonso, pist dışında da bir şampiyon olduğunu gösterdi. Takdir ettiğimiz bir jestti."

Alonso, İtalyan radyo istasyonu RAI ile bir röportajda Raikkonen’i daha da övdü.

Alonso: "(Kimi) Görmeseniz bile olağanüstü, çok ama çok iyi bir kişilik"

"Podyumun arkasında ve basın konferansında onunla geçirdiğim zamanda, daima güler ve şakalar yapar. Sonra TV’den izlediğinizde gördüğünüz şeyler değil."

"Bu yüzden o; gerçekten çok iyi ve yarışlara çok odaklanmış bir insan. F1’e aşık, gerşekten harika bir pilot. 2003 ve 2005’te mücadele etti. Şimdi şampiyonluğu kazanmayı başardı. Çok mutluyum"

Di Montezemolo ayrıca, Lewis Hamilton’un Brezilya’daki sürüşünü eleştirdi. Ama bunun yanında çaylak pilotun ilk senesinde yaptıklarının övgüye değer olduğunu da ifade etti.

Di Montezemolo: "Gençlik ve sinirlilik nedeniyle hata yaptı. Alonso’ya atak yapmak yerine arkasında bekleseydi, şimdi şampiyon olacaktı. Acele etti."

"Ama olağanüstü bir sezon geçirdiğini kabul etmek lazım. Çok genç ve F1 ‘deki çaylak sezonunda son saniyeye kadar şampiyonluk mücadelesi verdi. Bu nedenle saygı ve tebriği hak ediyor."

"Ama şunu da söylemeliyim: Sezon boyunca her zaman örnek alınacak hareketlerde bulunmadı. Örneğin, İnterlagos’ta Raikkonen’in üzerine doğru gitmesini sevmedim."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir