Kanada GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Renault R31 – Düşük Yere Basma Kuvvetli Arka Kanat

Williams gibi Renault da Montreal’de Cuma günü oldukça düşük yere basma kuvveti sağlayan arka kanadını denedi ama sıralama ve yarış için kullanmaktan vazgeçti. Yoğun işçilik harcanmış tasarım, 2010’da denenen ama yarışta kullanılmayan kanadın gelişmiş haliydi.

Williams FW30 – Düşük Yere Basma Kuvvetli Arka Kanat


Renault ile birlikte Williams, Cuma günü Montreal’de düşük yere basma kuvveti yaratan arka kanadı deneyen takımlardan biriydi ama sıralama ve yarışta o da kullanmadı. Bu tasarım, yere basma kuvvetini arttırsın diye merkez bölümü kaşık şeklindeydi.

McLaren MP4-26 – Montreal’e Özgü Frenler


 

Montreal’deki pist, frenler üzerine çok zorlayıcı ve takımlar buraya, daha zor aşınan disklerle birlikte soğutmayı arttırmak için özel kanallar getirdi. McLaren’in Monako’daki ile aynı diskleri kullanmasına rağmen Montreal’de çok farklı bir şekle sahipti. Bu sefer takım, oluşan muazzam ısıyı daha iyi dağıtmak için enine açıklıklar eklemiş.

Ferrari 150° Italia – Montreal’e Özgü Frenler

Montreal, takvimde frenlere en sert davranan pistlerden birisi. Bütün takımlar soğutmayı arttırmak için buraya özel kanallar ve daha dayanıklı karbon diskler getirdi. Ferrari de McLaren’i takip ederek fren etrafında aerodinamik tambur oluşturdu. Monako ve Montreal’de kullanılan diskler üstte resimde görülüyor.

Mercedes MGP W02 – Düzenlenmiş Arka Süspansiyon


Montreal’de Mercedes, düzenlenmiş arka süspansiyon ayarını değerlendirdi. Kırmızı ok ile gösterilen, üst süspansiyon kolu ile dikme arasındaki nokta daha yüksek ve öncekine göre içte. Bu şekilde takım, daha alçak roll merkezi elde ediyor ve kamber açısını daha iyi değiştirebiliyor. Takım Cuma antrenmanlarında kıyaslamalı bir test yaptı ve verileri karşılaştırdı. Mercedes, yeni düzeni gelecek birkaç yarışta kullanmayı planlıyor.

 


Yorumlar

  1. Rbr de yine bir yenilik yok. Renault da arka kanat hariç yeni bir ön kanatda vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir