Ferrari: "Şampiyonluk Zor Ama İmkânsız Değil"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, iyi bir sıralama günü geçirdiği Montreal’de güçlü bir sonuç almayı umuyordu ama yarıştaki olayların ardından istediklerini alamadılar.

Şampiyonluk şanslarının şu anda zor göründüğünü kabul eden Domenicali, iki yarış daha beklemeleri gerektiğini belirtti.

Araca gelecek parçaların yanı sıra FIA’nın egzoz konusundaki yasağının da etkileri görülecek olan Britanya GP, bir dönüm noktası olabilir.

Şampiyonluk umutlarını ne kadar daha uzun süre canlı tutacakları sorusuna Domenicali: “Geçen yarışta, bu iki yarışı beklediğimizi söylemiştim”

“Buradaki yarış için hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü takımın hak ettiği puanlar bunlar değil. Performans gerçekten ortadaydı. Bu yüzden Valensiya’da azami puanları almamız gerekiyor. Ardından da Silvestone’ye bakacağız. Egzozun etkisi ile ilgili kurallardaki bu değişikliğin gerçek tesiri ne olacak? “

“Ardından ikinci şampiyonanın, daha yüksek yere basma kuvveti isteyen pistlerdeki performans seviyesin açısından nerede olduğunu göreceğiz. Bu yüzden Silverstone sonrasında bu konuda bir yargılama yapabiliriz.”


Yorumlar

  1. Ya ne kadar onyargilisiniz, hemen adami yanlis anlamissiniz, adam orta grup icin diyor, Mercedes Renault, Sauber`in bulundugu orta grubun sampiyonlugundan bahsediyor 🙂

    Yazik yazik Domenicali, abi basarisizsin iste, neden bunu gorup Ferrari`nin onunu acmiyosun ki? Koltuk sevdalilardan nefret ettim herzaman. Sen ve ekibin rezil ettiniz koskoca efsana Ferrari`yi. Montezemello sende de ne sabir varmis arkadas. Chris Dyer`i gonderecegine bunlari gondersene? Hatta Dyer`i takim patronu yap 2.senede sampiyon yapsin sizi..

  2. Allah düşürmesin…zor bir durum…
    değişim şart…
    egzoz yasağı bence redbullu çok etkilemez. eğer öyle bir durum olsa sesleri yüksek çıkardı. fakat bu durumda bile redbull önde kalırsa ferrari şampiyon olmak için gitsin gp 2 de yarışsın….sene sonu bayağı bir pilot un yeri değişir bence…

  3. Bu adam ve teknik kadrosu (belki kadro iyi olabilir ama iyi değilse) Ferrari de olduğu müddetçe gelişme ve rekabettçilik anlamında olsun, gerekse şampiyonluk olsun, zerre ümidim kalmamış… Lafın özü bu S.Domenicali'den bence bir cacık olmaz…

  4. Domenicali artık tarihleri de karıştırmaya başladın bugün 1 Nisan değil

  5. rocco junior avatarı

    Ya Domenicali ne diyorsu ne şampiyonluğu halen yuh.Ancak kendinizi kandırırsınız emin ol biz en hızlı araçla gelsek sizin yaptığınız taktik hatalarla zaten yarış kazanmamız mümkün değil.Bize bir galibiyet ve farkı kapatmış bir araç verin gerisi mühim değil.Seneye odaklanırsınız ancak Silverstone dan sonra.Kimse geçen seneye bakıp tekrar yapabiliriz demesin çünkü o araç çok iyidi ayrıca rakip sık sık yolda kalıp hata yapıyordu.7yarış 2500 puan fark var.Luca Di sana son bir şans verdi kullandın kullandın yoksa Flavio in sen out

  6. Remzi Kerim avatarı

    bence tam tamına 2006 yılının bir sezon bizleri bekliyor.Ferrari biraz da kendini kandırıyor, sürekli rbr önde olduğu için sanki tek rakip onlar. Bu malum yasak Mclaren'e yarayacak gibi, yaramasa bile rbr'den sonra en hızlı onlar.mclaren monaco'da bile sıralama turlarından genelde hamilton'nda geride kalan button bile 0.4 fark yaratmıştı alonso'ya. yani önce mclaren'i geçsinler sorna rbr'yi düşünsünler.

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet şampiyonluk zor ama imkansızz değil,
    ancak şöyle bir örnek verirsek,
    2006 örneği gibi,
    Schumi'nin yerinde alonso alonso'nun yerinde Vettel,
    hadi diyelim alonso Schumi gibi yarışır bunu yapabilecek olgunlukta ve yetenekte (yüksek motive ve konsantrasyon ile)
    ama Vettel alonso gibi yarışırmı bilmem (yani 2006'daki gibi kendi takımına kazan kaldırırmı bilmem,oraya buraya saldırırmı bilmem,oraya buraya atıp tutarmı bilmem en önemlisi alonso japonya gp'ye kadar umudunu yitirmişti taa'ki Schumi aynı yarışta yarışdışı kalana dek)
    kısaca Vettel alonso'nun 2006'daki psikolojisine sahip olunurmu bilmem,
    ama ben şundan eminim Vettel bunları yapmaz,
    çünkü kendine has bir duruşu var (en azından ben öyle görüyorum)
    bakalım Silverstone pistinde neler değişecek (kimler ön plana çıkacak merakla beklemekteyim)

  8. Mclaren hamiltonun puanlarını mahvetti monaco sıralamalarda, hamilton kendi de puanı tepti kanadada.

    alonsonun garanti yarışı kanada puansız bitti.

    güçlü olmaları gereken pistlerde kazanma şanslarını kullanmıyorlarsa şampiyonluğu da, ikinciliği de unutsunlar.

  9. Yanlış nerede ben çözemedim valla.Sene başı testlerde açıkça öndeydi takım.Tamam Rbr nin gücünü göstermediğin tüm medya biliyordu ama en azından kafa tutacağını düşünüyordum.Takımın aerodinami pisti olan İspanya da o kadar geride kalması zaten durumu açıklıyordu.Bi de favori olduklarını düşündüğüm Monaco ve Kanada da az puan alınca artık umudum kalmadı Ferrariden.

    Bundan sonra gelecek olan egsoz yasağının Rbr ye ne etki edeceği önemli.Ferrari ye rbr kadar etki edeceğini sanmıyorum.Malum en iyi kullanan Rbr.İngiltere bu yüzden önemli geçen seneki Almanya vari bir geri dönüş yaparlarsa bu başlıkta söylenene katılırım.

  10. beceriksizlerin kralı git artık şu ferrariden alonsoyu erken pite almasaydı bunların hiçbiri olmayacaktı stratejide batmış bunlar olan pilotlara oluyor o kadar çabalıyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir