Horner: "Vettel Büyük Hayal Kırıklığı Yaşamasın"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri, Montreal’de de kazanacak gibi son tura girmişti ama arkadan hızlı gelen Button, Vettel’in hatasını değerlendirdi ve yarışı kazanmayı başardı.

Vettel kendi elleriyle galibiyeti rakibine vermesine rağmen Horner, pilotundan şikâyet etmediğini söyledi; aksine genç yıldızın zor şartlardaki sürüşüne övgüde bulundu.

Vettel’in hatası için Vettel: “Hiç bir şey değil. Son 5 saatte neler olduğuna bakın. Gerçekten zor şartlarda birçok hata oldu ve büyük bir hayal kırıklığı yaşamamalı”

“Yarışın sonunda durumu iyi idare ettiğini düşünüyorum. Sadece o şeylerden biriydi. Sebastian’ın oldukça zor şartlarda olağanüstü bir yarış çıkardığını düşünüyorum. Bütün hafta sonu yanlış adım atmayan tek adam oydu”

Horner, son turda Button’un farkı kapatıp DRS kullanacak kadar yaklaşmaması için Vettel’in çok zorladığını belirtti.

Horner: “Yarışın sonunda Jenson çok ama çok hızlıydı. O alanda DRS’nin ne kadar güçlü olduğunu görebildiğimiz için Seb, çizgiyi geçerken farkı o 1 saniyelik sihirli aralığa indirmemesi gerektiğini biliyordu.”

“Jenson alandaydı. Bu yüzden (Vettel) tam gaz gitmesi gerektiğini biliyordu. Sanırım tekerleğini biraz ıslak alana çıkardı, arkayı kilitledi. Kazanmak ile kaybetmek arasındaki fark buydu”

“Bir taraftan bütün yarışta uzun süre lider gidince, bitime birkaç kilometre kala kaybetmek hayal kırıklığı yaratır. Diğer taraftan ise ne Lewis ne de Fernando’nun puan aldığı, olaylarla dolu bir günde, gerçekten rekabetçi olmadığınız bir pistte 2. ve 3. olmak aslında oldukça iyi bir takım sonucu”

Red Bull patronu, FIA’nın kırmızı bayrakların ardından yarışı tamamlamak yerine tekrar başlatması kararından memnun olduklarını da ekledi.

Vettel: “Tartışmasız yarış yarı mesafeden sonra yarış dursaydı sadece 12,5 puan alacaktık, ama 18 aldık. Bu yüzden olumlu”


Yorumlar

  1. yaptığı hataya bak ya olacak iş mi, vettelin pişmesine daha çok var..

  2. el nano sana mclaren team güzel bir cevap vermişti ama ciddi trollük belirtileri var ya sende. yarım saat önceki bi yazısında mclaren team el nano nun hamilton a laf atması üzerine tepki gösteren bi okuyucuya şunları yazmıştı: sen yenisin galiba sana yardımcı olmak için şunu tavsi ederim
    eğer sağlıklı yaşamak istiyorsan bazı arkadaşları görmezden geleceksin bazılarının durumunun dünyada karşılığı yok biz o bazılarını isimlendiremiyoruz;
    onlar için sonuç ve durum önemli değildir garip bir amaçları var ve ona çalışırlar

  3. biz ferrari aracı 1.5 sn hızlı demiyoruz meşrubatçılardan

    yağmurlu yarışın startı eğer kuru zemin olsa idi olacakları görürsünüz dedik uydurmayın okuyun öyle yazın

    ayrıca ÖTMEK KELİMESİNİ bu anlamda bir daha kullanma buranın seviyesini düşürmeyelim bana da bulaşma ayrıca mesajını yaz oku ve geç bana yorum yapmak sana düşmez..

  4. 😀 olmaz olur mu hiç inşallah bi kaç tur daha yedikten sonra inşallah etki edecektir 😀

  5. sezon boyunca hiç yarış kazanamayan üstüne üstlük göz var nizam var kuralına göre suç button da da değildi ama button a suçu yıkan F1 de atağın motor gücünden kaynaklanan maksimum hız ile yapılmasına rağmen hala atak yapamıyo diyen bi taraftar ne kadar üzülüyorum ki bu sezon parmak çocuk sizlere ders verecek he bu arada ben geçen sezonda hatırlıyorum birilerinin 40 tur boyunca geçemediğini adamlar akıllı yarışıyo riske girmiyo en azından sonra da yarış sonunda nasıl da tur bindiriyo ama 😀

  6. burak gören avatarı

    el nano arkadaşım dün gördük senin alonsonu seb ten her tur 1.5 sn yedi hala gelip ötüyon burada biraz sus istersen 😉

  7. umit isbilen avatarı

    fanatizmin doruklarında yaşayan arkadaşları hayretler içinde takip ediyorum gerçekten…

  8. ben diyorum ki bu meşrubatçılar ballı ve ötesi bana tepki veriyorlar.

    dün yağmurlu bir hava olmasa Ferrari ve Alonso şımarık vettele kök söktürüp dumanını yutturacaktı..

    hatta o yağmurda bile denedi ama olmadı
    sonrası malum ferrari pit duvarı efsaneleri ve BÜYÜK DİFİZÖR FATİHİ VE MODERN BİÇER DÖVER BUTTON EFENDİ SAHNE ALDI KIRIP GEÇEREK..

    sonrası o yerlere göklere sığdırılamayan şımarık vettel ufak bir baskıya bile dayanamadı hemen fıss..)))

    öndekinden 1.5 sn hızlı aracınla pite giremeden geçemedin be Alonsoyu biraz ders al

    yoo süper pilotaj yeni şumi veya varisi bu adam gördük işte ne olduğunu bir saman alevi

    Monacaoda ki lastik dediğişimdeki kurtarma ve balı saymıyorum bile.

  9. Ne hayal kırıklığı yahu adam alınamsı gereken maksimum 175 puanın 161 ini almış bu gazla devam ederse Kore ye kadar şampiyonluk gelir.Esas merakım bu haftaki yarış .Şu yasak bakalım takımı ne kadar etkileyecek.Aksi takdirde zaten bu yarışta yüzde 90 rbr nin di.

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Horner pilotuna destek çıkarak sahipleniyor (bu iyi bir mesaj)
    ancak Vettel'in yapmaması gereken bir hataydı (umarım bu son olur bundan ders çıkarır)
    sonuçta alosnso gibi hamilton gibi en güçlü rakiplerinden 18 puan daha aldı,
    burada Button'a haksızlık etmiş gibi gözüksemde,
    hani mclaren içinde hamilton faktörüda var ve çok güçlü bir konumda.(her açıdan kendi pilotajı,mclaren doğma büyüme vs vs…)
    o yüzden Button'ın işi zor.

  11. Sen de her ne şekilde olursa olsun Vettel'i savun. Tamam senin takımının 1 numaralı pilotu anladık ama geçen sene Webber'i yerden yere vuruyodun o da senin takımının bir parçası değil miydi? Bitişe yarım tur kala, öyle bir hata yapılır mı? Hangi efsane pilottan böyle bir hata gördük ki? Tecrübe kazanması için daha kaç yarışa çıkması gerekiyor. Dibinde ne zaman bir başka pilot olsa ne yapacağını şaşırıyor. Tebrikler Button , gerçekten eski yılları hatırlattın bizlere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir