Red Bull-Hamilton Ortaklığı İhtimali Artıyor Mu?

yazar:

kategori:

Kanada’da favorilerden birisi olarak giren Hamilton’un 2012’de bitecek olan anlaşması ile ilgili söylentiler yine gündeme geldi.

McLaren pilotu, Cumartesi akşamı Horner ile Red Bull’un basın ofisinde özel bir görüşme yaptı ve bu görüşmenin en azından 15 dakika sürdüğü söyleniyor.

Görüşmede nelerin konuşulduğu tam olarak bilinmese de Red Bull kaynakları, bunun sadece sosyal bir ziyaret olduğunu söylese de, ikilinin gelecekle ilgili planları paylaşmadıklarını pek mümkün görünmüyor.

Bunun sadece bir ön görüşme veya fikir alış verişi olduğu kabulü yapılsa bile Hamilton’un McLaren’deki artan hayal kırıklığı, gelecekte Red Bull ile beraber çalışma olasılığı arttırıyor.

Hamilton sezona Vettel’in en ciddi rakibi olarak başladı, Çin’de rakibini geçmeyi başardı ama o zamandan beri McLaren’in atılım yapamaması ve İngiliz pilota istediği aracı vermemesi ile şampiyonluk ümitleri de giderek azalıyor.

Monako ve Kanada’da yaşanan hüsran da özellikle hayal kırıklığı yarattı. Çünkü Hamilton, her iki yarışta da güçlü sonuçlar alabilecek hıza sahip görünüyordu. Bunlardan Monako’da sıralamada taktik hata yapan takım, Hamilton’un geride kalmasına neden oldu. Kanada’da ise yine takım, sıralamaya çıkarken ayarlarda yanlış bir yön seçti; hatta Hamilton, Button ile kazasında süspansiyonun kırıldığını söyleyen takımının kendisine yanlış bilgi verdiğini söylemişti.

Uzun vadede Hamilton ve menajerliğini yapan Simon Fuller’in XIX Entertainment şirketi, İngiliz pilotun geleceği konusunda planları ve durum değerlendirmeleri yapıyor. 2012 sonunda bitecek olan anlaşması için Hamilton ve menajeri, 2008’den beri lider takım olamayan McLaren’den başka yerleri değerlendiriyor.

Şampiyonluk isteyen Hamilton, ya McLAren’de kalacak, ya da Red Bull ve Ferrari’den birine geçecek; en muhtemel seçenekleri bunlar.

Ferrari yolu kapalı gibi. Çünkü takım, Alonso ile anlaşmasını uzattı ve İspanyol pilotun, Hamilton’un Ferrari’ye gelmesini isteyeceği pek olası değil.

Red Bull’da ise her ne kadar pilotlara eşit davranıldığı söylense de Vettel’in 1 numaralı pilot olduğu seziliyor ve takım, Lewis Hamilton’u takıma getirip içinden çıkılmaz bir zorluğu başına açmak ister mi, bu soru işareti. Ama öte yandan Red Bull, takımın ününü daha da öteye taşımak ve önceden de belirttikleri üzere Ferrari, McLaren gibi efsaneler arasına girme yönünde adım atmak için Vettel-Hamilton birlikteliğine yeşil ışık yakabilir.

Red Bull-Hamilton birlikteliği daha önceden gündeme gelmiş ve taraflarca yalanlanmıştı.


Yorumlar

  1. sen delimisin manyakmısın önce ona karar ver güzel kardeşim:)

    sonra illa jetmana dokunduracaksınız değilmi.adam aşık rosberge(yoksa kadınmı demeliydim) neyse. inşallah rosbergte dilediği araca kavuşur jetman sen çok dert etme kendine.

  2. samet  birol avatarı

    bencede ros gelebilir ki mükemmel olur rosun asıl surusunu ozaman görürüz

  3. ayrıca öyle bir durum olursa sen hiç meraklanma deli vede manyak kardeşim ben gerekirse rosberg için takımcı bile olurum.hemde ezeline kadar

  4. taman alın di restayı :))))
    mclaren gibi bir takım çaylaklamı uğraşmak ister yoksa tecrübeli bir pilotlamı ? haa rosberg yada başkası no problem.çaylak kovalainen den ağzı yanmış maclaren in.

  5. Son yıllarda hangi araçlar öndekini rahat takip edebiliyordu ki? Son düzenlemeler zaten bunun için yapılmadı mı yani Ferrari geçiş yapamıyordu ama diğerleri çok rahat geçebiliyordu durumu mu gördünüz de bu algı oluştu. Değil Fernando, Kimi son değişimler haricinde olağan üstü bir durum ortaya koyan bir pilot mu var. Lewis, Kamui diyebileceklere genel yarış karakteristiğini, istatistiklerini göz önünde bulundurmalarını söyleyebilirim. Sıkıcılık, geçiş azlığı denen şey takımlara özel değil tüm F1'in içine düşüp kurtulamadığı bir olguydu aerodinami manyaklığı sebebiyle. DRS vs ile yapay olarak bunun önüne geçildi. Şimdi ise ne pilot bazlı nede araç. Lastik, drs, ortam koşullarına kilitlenmiş durumda.

    Yani kısaca maksadım bazı noktaların iyi değerlendirilmesi, araştırılması ve öğrenilmesi olur. 🙂

  6. Deli_ Manyak avatarı

    rosberg olmayacagı kesin diresta bile daha iyi yarıs hızında…

  7. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Ros…. ee Kubica 🙂

  8. hamilton rbr ye geçti diyelim.mclaren yerine kimi takıma getirir acaba !

  9. samet  birol avatarı

    bana göre hamiye gıcık olan vettelci ve redbulcular hamiyi kendi takımlarında görecekler gibime geliyo bakalım ozaman nasıl olcak ki olursa benim tahminim arabada böyle olursa vettel:weber ,hami: vettel olacak, busefer en büyük zorlıyan rakip (tabi fero iyiolursa)alonso olacak.

  10. altta bunu yazan arkadas haklı bence Ferrari öndeki aracı yakından takip etmekte zorlanan bi araç.Schumacherin yerine gelen Raikkonen ve Alonso üst düzey pilotlar Alonso Renoda Raikkonen de Mclaren de güzel geçişler yaptılar ama Ferraride 2side bu konuda cok basarılı değiller.

  11. Lewis için en uygun yer Mclaren. Susup, şükredip orada devam etmesi lazım bence. Ferrari'nin onu alması mantıksızlığa imza atması demek olur. Redbull ihtimali belki. Örnek olarak diğerleri yakaladığında daha hızlı araç hazırlamak için uğraşılır uyum konusu ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda Vettel'e alternatif elde olması iyi olabilir belki. Onun dışında çok riskli. 🙂 Lewis şükretsin o koltuğu bulamıyor herkes.

    Bir şeye takıldım Ferrari geçiş yeteneği güçlü araçlar yapamayıp hızlı araçlar yapmış bunu izah edebilir mi biri bana? Bir aracın geçiş yeteneği nasıl oluyor yahu. 🙂 Hızlı ama geçemeyen, geçişi iyi ama hızlı olmayıp yaklaşamayan doğal olarak. 🙂 Geçiş aracın bir olgusu mu yoksa pilotun mu.?

  12. Vettel de Webberim olacak demiş

    Akıbet açısından.Malum sizin ki uçmayı çok seviyor.

  13. Lewis, diaz için o benim Prost'um demişti.

    Bahis konusu haber gerçekleşirse.
    Vettel içinde o benim Alonso'm diyecektir.

    Akıbet açısından.

  14. Basın bu ara Lewis in üstüne çok gidecek ve bu tarz haberleri yaynılamaya devam edecek.Ama kendi düşen ağlamaz bu çenesi düşmeye devam ettikçe kendide düşecek haberi yok.

    Bir de şu Lewis ci arkadaşlar o kadar emin olmayın şunu geçeriz bunu yeriz diye falan.Lewis in şu an tek rakibi pist duvarları ve rakiplerinin ön arka kanatları ile aracın aerodinamik parçaları onlarla çok içli dışlı maşAllah.

  15. Basın bu ara Lewis in üstüne çok gidecek ve bu tarz haberleri yaynılamaya devam edecek.Ama kendi düşen ağlamaz bu çenesi düşmeye devam ettikçe kendide düşecek haberi yok.

    Bir de şu Lewis ci arkadaşlar o kadar emin olmayın şunu geçeriz bunu yeriz diye falan.Lewis in şu an tek rakibi pist duvarları ve rakiplerinin ön arka kanatları ile aracın aerodinamik parçaları onlarla çok içli dışlı maşAllah.

  16. o benim Prost'um. :))
    —————————–

  17. ya gitse bile ne olacakki redbull bugün var yarın yok herkes bunu cok iyi biliyor rb bence bugünlerin tadını cıkarsın ve fazla ugrasmasın.. webber onlar için cok .iyi bir ikinci pilot hamilto ilk senesinde bile dünya şampiyonuna yenilmedi yinede yenilmeyecektir normal sartlar altında…

  18. asparagas

  19. Lewis – McLaren arasını açmaya çalışıyor basın.

    Yazıkkı RB nin ve Vettel in tarafında basın. So birkaç haberden anlaşılıyor bu. Bu kadar ucuz olmamalı bu spor. Harbiden düşenin dostu olmazmış.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Buyursun gelsin.Çikolata ve kolonya ikram ederiz.Yalnız dennisi ve küfürbaz mekanikerlerini de getirsin.Onlar olmadan oyun olmaz.Lastik basınçlarını falan oynayıp duracak adamlar lazım.

  21. biz ona hayranı olduğu pilot diyelim.Oyuncak kendisi olur bu durumda.

  22. Gidecekse Ferrari'ye gitsin.

    Red Bull da yarış kazanmak önemli değil. (istatistikleri artırıyorsun orası ayrı)

    Ya McLaren, ya Ferrari. (maalesef Williams diyemiyorum)

    ————————
    Hem Ferrari de en sevdiği oyuncağı var. tekrar oynamayı çok isteyecektir.

  23. He bu ikisi baska gorusecek yer bulamadilar, medyanin onunde gorustuler oylemi? komik olmayalim 🙂

    Ha;
    Redbull belki Hamilton`u isteyebilir, hatta Hamilton`da Redbull`u isteyebilir ama Redbull`un gelecegi Mclaren gibi garanti degil, Bu yuzden Hamilton Mclaren`den vazgecemez. Mclaren`den ayrilip gidebilecegin tek takim vardir oda Ferrari`dir 🙂

  24. mclaren-hamilton58  avatarı
    mclaren-hamilton58

    kesinlikle gitme sen mclaren için yaratılmışsın.bırakamazsın mclareni.gerci redbula gitsende vetteli yeneceğin aşikar

  25. Hamilton örnek aldığın efsane adamı unutma Williams da uçuyordu ama o geçtiğinde neler oldu.

  26. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bu üç oldu. Halen birilerı Redbulu küçük görüyor ama son 3 yıldır herkesin önündeler.

  27. Red Bull, Vettel ile kendi efsanesini yaratmak istiyor.2 cambazı bir ipte oynatmazlar.

  28. hafız çok iyi yazmışsın (NOKTA)

  29. REDBUL'a giderse 3 yarış sonra takım F1 den çekilir:) HAMİLTON zor bir adamdır istediğini almak için herşeyi yapar VETTEL ve HORNER'in onunla uğraşabilecek gücü olmadığı açıktır;aslında NEWEY 'in araçları ona uygundur ama takımın sportif bakışı olsalığı sıfıra indiriyor.

    FERRARİ'ye giderse 3 yarış sonra ya ALONSO onu vurur yada emekli olur:) FERRARİ hiçbir zaman geçiş yetenekleri güçlü araçlar yapmamıştır çok hızlı araçlar yapmıştır ama hiçbiri agresif stile uygun olmamıştır RAİKKONEN gibi bir pilot bile geçişlerde sorunlar yaşamıştır.

    McLAREN herzaman agresif pilotların başarılı olduğu takımdır; yakın takipte iyidir geçiş yetenekleri çok güçlüdür, düzlük hızı hep iyidir,mekanik tutuş daima agresif stile uygundur yani kısacası AGRESİF bir pilotsan senin yerin McLAREN dir.

    HAMİLTON herkesin almak istediği muhteşem bir pilot bana göre ona MCLAREN den daha iyibir takım yok herşeyi ona uyuyor hatta rengi bile:)

  30. Görkem Uzun avatarı

    bu ne ya küstüm oynamıyorum der gibi, gitmek isteseydi 2009 yılının sonunda çıkardu bu dedikodular.sezona kötü başlaması tahmin edilmeye başlandıktan ve yeni menajerden sonra bunlar ortyaa çıkmaya başladı.mclaren atılım yapmadı demek en saçam iştir ayrıca, ispanyadaki büyük güncelleme ne oluyor acaba ? sırf yazmakiçin yazılan haberler kıl oluyorum. peki alonso napsın, adam yanlış taktikten şampiyonlu kaçırdı be. ayrıca bunlar hamilton'nun dediği şeyler değil, basının iddiayı kuvvetlendirmek için uazdığı şeyler.hamilton acele karar verirse kendi kaybeder ayrıca.bütün mclaren taraftarları için özel biri ve schumi-ferrari birlikteliğini unutturabilecek uzun vadede tek kişi.bir takımla bütünleşmişken bırakmak bence onun için iyi sonuçlar vermeyebilir.bence sezon içinde kazanılan yarışlarla yine bunlar unutulcaktır kolayca, kanada'da gördük, kimse doldurulmaz değil, ben orda ron dennis'i, whitmarsh'ı ve sakin bir kenar yönetimi, sonunda da button'u gördüm.belkinden hepsinden önemlisi takım emrinden en uzak takım olan mclaren'in ayrıca hamilton'un monaco'daki veya kanada'daki agresifliğini başka takım kolay kolay çekmez.prost'un başına ne geldi ferrari'de biliyoruz.

  31. Hadi button red bulla geçiyor deseniz belki tamam da red bull o kadar saf değil, sırf haber olsun diye yazılmış bir yazı.

  32. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    gitmek istiyorsa gitsin, yolu açık olsun ne diyelim,sonuçta biryerden sonra profesyonelce düşünüyorlar. kimler gelmiş kimler geçmiş bu takımdan. gitmek istiyorsada teşekkür edip yollar ayrılsın. kimseye yas tutacak değiliz. öte yandan alonsonun ferrariyle, vettelin redbulla devam edeceği kesinken böyle bir durum az ihtimal gibi gözüküyor.

  33. Yusuf  Hitay avatarı

    dedikodu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir