Solberg Liderlik için Direniyor

yazar:

kategori:

Norveçli pilot ilk günde elde ettiği yaklaşık bir dakikalık zaman farkı ile 2. günde etaplara ik çıkacak kişi olmasıyla yaşayacağı dezavantajı minimuma indirmeyi böylece yerini koruyabillmeyi umuyordu.

Ancak arkasındaki 3 araçta liderle arasını kapatmayı başardı. Sebastien Ogier 3 etabı da kazanarak farkı 57 saniyeden 5.4 saniyeye indirmeyi başardı ve 2. sıraya yükseldi. Petter Solberg SS8’deki kavşağı karıştırınca 10 saniye kaybetti ve ayrıca etap koşulları sebebiyle rakiplerine göre yavaş kalıyordu.

Ogier’in takım arkadaşı Sebastien Loeb ve Ford’un Mikko Hirvonen’i de liderle arasındaki zaman farkını indirdi ve su an liderden sırasıyla 15 ve 23.8 saniye uzakta 3. ve 4. olarak ralliye devam ediyorlar.

Bu sabah yaşadığı fren sorunlarına rağmen takım arkadaşı Matthew Wilson’un önünde bulunan Henning Solberg 5.’liğini korumayı başardı.

Kimi Raikkonen ise Ott Tanak’ın S2000 sınıfı liderliğini kaybetmesiye 7.’liğe yükseldi. Latvala ise turbo sorunu yaşadı ve bu sorun etaplarda aksama yaşamasına sebep oldu. Fin pilot liderin 13 dakika arkasında mücadele ediyor.

1.  Petter Solberg   Solberg Citroen  2h24m09.4s
2.  Sebastien Ogier  Citroen              + 5.4s
3.  Sebastien Loeb   Citroen             + 15.0s
4.  Mikko Hirvonen   Ford                + 23.8s
5.  Henning Solberg  Stobart Ford      + 2m44.7s
6.  Matthew Wilson   Stobart Ford      + 3m26.0s
7.  Kimi Raikkonen   Ice 1 Citroen     + 4m57.2s
8.  Juho Hanninen    Red Bull Skoda    + 5m35.5s
9.  Bernardo Sousa   Quinta Ford       + 7m57.6s
10.  Dennis Kuipers   FERM Ford         + 8m44.8s
   


Yorumlar

  1. raikkonen'i ilk 7 de görmek çok güzel..helal rai.congrat…

  2. wrc haberleri için teşekkürler, umarım gerisi gelir.bu arada kimi'nin farklı serilerde yarışma isteği de ilginç geliyor bana, bu acaba burada çok uzun süre kalmayacağını mı gösteriyor ? seneyeki boş rbr koltuğu uçuk fikir ama her şey olabilir daha belli olmaz. kapıyı tam kapatmadı rai daha.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir